The Firm | Integration Competence Center | ICC
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Integratie staat hoog in het vaandel

Een groot accountancy- en adviesbureau met tientallen vestigingen verspreid over het gehele land heeft tegenwoordig integratie hoog in het vaandel staan. De van oudsher zéér gefragmenteerde partnerorganisatie heeft sinds 2001 een systeem voor het beheren van klantrelaties (CRM).

Ieder voorzich

Voorheen beheerde iedere partner zijn prospects en klanten in een apart systeem. Hierdoor kwam het met regelmaat voor dat relaties door verschillende partners werden benaderd zonder dat ze het van elkaar wisten.

Serieus aan de slag met BI

Enige jaren later ging de partnerorganisatie serieus aan de slag met Business Intelligence management, waaronder scorecards, ad hoc rapportages en analyses. Ze kwamen er toen ook achter dat de kwaliteit van de data in de bronsystemen sterk te wensen over liet.

Kennismanagement

Vrijwel tegelijkertijd was er een afdeling binnen het bedrijf dat zich ging bezighouden met kennismanagement. Het borgen en distribueren van bestaande en nieuwe kennis is voor een adviesbureau dat drijft op de kennis en ervaring van mensen immers van groot belang. Er was onlangs een ingrijpende reorganisatie geweest met name vanwege de slechte marktomstandigheden. Veel ervaren mensen hadden het bedrijf (moeten) verlaten. En met hen de kennis.

BI als strategisch instrument

Het HRM beleid werd aangescherpt. De partners, directors en managers werden gevraagd meer te letten op de ontwikkeling van de competenties van de medewerkers. Dat leidde ertoe dat ze naast klantwaarde, productiviteit en winstgevendheid ook gingen sturen op medewerkerwaarde. De beloning van de medewerkers stemden ze daarop af. Langzamerhand kwam het besef dat Business Intelligence een strategisch instrument kon zijn om de organisatie te ontwikkelen en deze stap voor stap te verbeteren en veranderen.

Strikter proces voor registratie

Het betekende ook dat er een strikter proces kwam voor het registreren van gegevens. De statement of experience (SOE) van medewerkers kwamen via het Business Intelligence systeem beschikbaar en een strategische nieuwsvoorziening met concurrentieinformatie, nieuwe overheidswetgeving en marktinformatie werd opgezet.

Integreren en personaliseren

Uiteindelijk werd alles geïntegreerd en gepersonaliseerd aangeboden via een enterprise portal. Klantinformatie, dashboards en rapportages, kennis en ervaring van medewerkers en strategische informatie van buiten de ‘firm’ kwamen voor iedereen beschikbaar.

Het Integration Competence Center

De drijvende kracht achter het succes van deze relatief snelle technologische vernieuwing en organisatieontwikkeling bleek een integration competence center (ICC). Daarin waren vertegenwoordiged: de verantwoordelijke voor kennismanagement, de ICT manager, het hoofd datamanagement en -kwaliteit, de Business Intelligence manager en de directeur Human Capital.

BI houdt niet op bij het maken van prachtige dashboards

“Om prestatie-indicatoren steeds maar weer te laten verbeteren, zullen we moeten investeren in steeds meer kennis over onze klanten en het vak bij onze medewerkers. BI houdt niet op het maken van prachtige dashboards, dan begint het pas.” aldus het lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de strategie en directeur van het integration competence center.

De Dutch BI & Data Science Award

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook een Best Practice organisatie worden? Neem contact met ons op of schrijf je in voor de Dutch BI & Data Science Award, een prestigieuze prijs voor de slimste organisatie van Nederland.

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met the firm (integration competence center) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Bi Strateeg

DAAN VAN BEEK MSc

Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST