contact
A bad system will beat a good person every time

William Edwards Deming

William Edwards Deming heeft de PDCA cyclus wereldwijde bekendheid gegeven. Deze invloedrijke en bijzonder slimme man veranderde één letter in de kwaliteitscirkel van zijn collega Shewhart. Natuurlijk veranderde hij niet alleen een letter. Hij gaf ook de aard van de cyclus een slinger en de toepassing een andere draai. En wij borduurden daar weer op voort door PDCA te combineren met KPI's en data analyse. In dit artikel kom je meer te weten over Deming zijn loopbaan, of hij echt een hekel had aan managers en de 5 dodelijkste ziekten van het management.

Het succes van Japan & William Edwards Deming

Het leven van dr. Deming stond vooral in het begin van zijn loopbaan in het teken van het verbeteren van de kwaliteit van de statistiek. Nadat Japanse producenten zijn technieken gingen omarmen en toepassen leidde dat tot grote internationale vraag naar Japanse producten. Het economische succes van Japan indertijd was dus ook eigenlijk het succes van Deming.

Plaats verbetercirkels op het primaire proces

William Edwards DemingLater heeft William Edwards Deming zich meer en meer toegelegd op het continu verbeteren in organisaties. Hij gaf aan dat je dan leer- en verbetercirkels in het primaire proces moest inbrengen. En hij legde daarbij ook de nadruk op het verbeteren van de kwaliteit van het management. Want zonder goede, betrouwbare en ambitieuze managers die kunnen inspireren, mobiliseren, waarderen en reflecteren zijn veel verbetertrajecten gedoemd te mislukken.

Wat zeggen onze klanten?

De Deming masterclass van mr. Leo Kerklaan geeft een ijzersterke combinatie van KPI’s, processen, strategie en gedrag.”

Michel Cabri
SNS REAAL

Had Deming een hekel aan managers?

Zijn uitspraken doen soms denken dat hij een hekel aan managers had. Het tegendeel is waar. Hij wilde dat ze diepgaande kennis hadden van de inhoud van het werk. En hij wilde dat ze het kortetermijndenken in de ban deden, zie de paragraaf over de 5 dodelijkste ziekten van het management.

Geschiedenis van de PDCA cyclus

In het artikel over de geschiedenis van de PDCA cyclus maakt William Edwards Deming duidelijk dat hij de leercirkel niet louter als procestool heeft bedacht. Juist de interactie tussen de verschillende afdelingen van een bedrijf, R&D, productontwerp, productie en verkoop, stond bij de PDCA cyclus centraal. Lees hier alles over de Deming-cirkel.

Deming-opleidingen

Het voorkomen van herstelwerkzaamheden en het verhogen van de kwaliteit staan in de theorie van William Edwards Deming centraal. Diepgaande kennis en datagedreven feedback & feedforward vormen de sleutel tot succes. In onze masterclass PDCA & continu verbeteren leer je er alles over.

De vijf dodelijkste ziekten van het management

Dr. Deming benoemde al in 1984 de voortekenen van de economische crisis in 2008. Hij benoemde ook de achterliggende oorzaken. Hij noemde dit de vijf ‘dodelijkste’ ziekten van het management. Volgens Deming vormen zij de kern van organisaties in zwaar weer.

  1. Gebrek aan consistente doelen en lange termijn plannen
  2. Gericht op korte termijn winst en creatief boekhouden
  3. Oneerlijk systeem van beoordeling van de prestaties van medewerkers
  4. Verloop onder het management: geen roots in en kennis van het bedrijf
  5. Gebruik van louter meetbare zaken

Het is niet verrassend dat de Passionned Group voor een groot deel haar bestaansrecht ontleent aan deze factoren. Wij maken domme organisaties weer slim en helpen managers en directies dat te realiseren. Lees hier meer over ons nieuwe Deming-boek ‘Datacratisch werken’.

Enkele bekende uitspraken van William Edwards Deming:

  • “Improve quality, you automatically improve productivity. No one knows the cost of a defective product – don’t tell me you do. You know the cost of replacing it, but not the cost of a dissatisfied customer.”
  • “Management of outcomes may not be any more than a skill. It does not require knowledge. Quality starts in the boardroom.”

William Edwards Deming

Meer uitspraken van dr. Deming kun je hier vinden. William Edwards Deming is op 20 december 1993 op een leeftijd van 93 jaar overleden.

Wat kun jij leren van dr. Deming?

Passionned Group is de specialist in continu verbeteren, kwaliteitsmanagement en intelligente, datagedreven organisaties. Wij zijn in 2010 op het spoor van Deming’s PDCA cirkel gekomen. Uit ons grootschalige onderzoek onder 389 organisaties bleek dat PDCA-en van groot belang is om succes te bereiken met KPI’s en business analytics. Uit een vervolgonderzoek bleek precies het omgekeerde. De Deming cirkel loopt snel vast zonder onvervalste KPI’s en juist toegepaste data analytics. Hiermee legden we de fundamenten van de intelligente organisatie. PDCA & data analyse zijn dus als een siamese tweeling en onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Ook jouw organisatie slimmer laten werken?

Onze verbeterspecialisten helpen je graag verder met advies, opleidingen en interimmanagers. Neem ook een kijkje in onze kennisbank of neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in het gedachtengoed van William Edwards DemingPassionned Group is dé datagedreven Deming-cirkelspecialist. Onze ervaren en bevlogen consultants helpen kleinere en grotere organisaties bij de kanteling naar een intelligent bedrijf. Dan is je organisatie ook gelijk 100% Deming-proof. Om het jaar organiseren we samen met een onafhankelijke jury de verkiezing van de ‘Slimste organisatie van Nederland’. De jury beoordeelt dan met name ook het verbetervermogen van de genomineerde kandidaten en finalisten.

Neem contact met ons op

Onze Deming-experts

Leo Kerklaan - Specialist in de Deming methode

mr. LEO KERKLAAN

Specialist in de Deming methode

Daan van Beek - Deming specialist & auteur van 'De intelligente organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Deming specialist & auteur van ‘De intelligente organisatie’

» Bekijk alle experts

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Deming cirkels, data analyse en continu verbeteren of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Leo Kerklaan - Specialist in de Deming methode

mr. LEO KERKLAAN

Specialist in de Deming methode

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST