Wat is een IMWR cyclus: heldere uitleg over inspireren, mobiliseren, waarderen en reflecteren

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
senior PDCA & IMWR consultant
Inhoudsopgave

Je hebt een IMWR cyclus altijd nodig om de PDCA cirkel draaiend te krijgen. Deze cyclus is als de zon die opkomt, licht en warmte geeft en weer ondergaat. Zonder die zon komt continu verbeteren niet echt tot leven. Elke stap uit PDCA koppelen we aan een werkwoord. Die 4 werkwoorden weerspiegelen de aandacht die met name teamleiders en manager moeten geven aan elke stap in de PDCA cyclus. De harde kant verenig je zo met de zachte kant. In dit artikel lichten we alle facetten toe die van belang zijn om de IMWR cirkel goed zijn werk te kunnen laten doen.

Uitleg: Inspireren, Mobiliseren, Reflecteren & Waarderen

Zo koppel je de IMWR cyclus met de PDCA cirkel:

  • Inspireren & plan: om veranderingen te kunnen laten landen bij je collega’s zal je elkaar en zal jouw management gaan inspireren. De gewenste plannen hebben nu eenmaal een vonk nodig, anders komt er geen ontbranding. De grootste belemmeringen voor continu verbeteren zitten hier in het ontbreken van een verbetervisie en bezieling voor elke dag een beetje beter.
  • Mobiliseren & do: zonder mensen te mobiliseren en te motiveren komt de uitvoering niet van de grond. Je plan komt niet los van papier. Of je medewerkers zetten wel een eerste stapje maar haken dan toch uiteindelijk af. Zo blijven de effecten van continu verbeteren uit.

De IMWR cyclus: inspireren, mobiliseren, waarderen en reflecteren
Figuur 1: De IMWR cirkel: inspireren, mobiliseren, waarderen en reflecteren

De twee cycli synchroon laten lopen

Leo Kerklaan over IMWR“De PDCA cirkel draait om de IMWR cirkel heen of vice versa. Het is de kunst om dat duo tijdens elke stap synchroon te laten lopen. Je hebt dan een combinatie van competenties nodig die zeer schaars is. Alleen de echt grote leiders zijn inspirerend, kunnen daarnaast de zaak mobiliseren, spreken vaak hun waardering of kritiek uit en zijn ook nog in staat tot reflectie. Het zijn mensen met hart voor de zaak.”

mr. Leo Kerklaan
PDCA-specialist

De essentie van PDCA in IMWR afgekort

De context waarbinnen de PDCA cyclus effectief kan zijn, breng je in de vier letters IMWR samen. De IMWR cyclus geeft aan dat de PDCA-motor uitsluitend succesvol kan zijn als de organisatie:

  • mensen inspireert (I)
  • mensen mobiliseert (M)
  • mensen waardeert (W)
  • op werk en gedrag reflecteert (R)

Pas dan kan de PDCA cyclus echt goed gaan draaien en op volle toeren komen. Onderstaand boek geeft goed inzicht in deze PDCA-motor en het belang van data analyse en KPI’s voor het komen in een hogere versnelling van continu verbeteren.
Het PDCA-handboek 'Datacratisch werken' Afbeelding van Het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'In dit complete PDCA-boek (meer dan 5.000 exemplaren verkocht) komt het hele spectrum van het werken met data aan bod in de context van continu verbeteren, lean, procesoptimalisatie & IMWR. Datacratisch werken is een splinternieuwe, veelbelovende manier van werken. Als je eenmaal de smaak te pakken krijgt laat je die nooit meer los. De auteur gaat uitgebreid in op de basisprincipes van PDCA, continu verbeteren, de noodzaak van experimenteren, data analytics (BI) en leerprocessen in organisaties.Kom in een hogere versnelling met het PDCA-handboek

Wederzijdse aantrekkingskracht

De PDCA cirkel draait om de IMWR cyclus als de aarde om de zon. Bij stralend weer besteedt het management doelbewust aandacht aan IMWR. Bij bewolking mag de medewerker zijn ‘eigen’ gang gaan. Toch is er steeds die wederzijdse aantrekkingskracht.

Het PDCA-onderzoek van de Passionned Group bevestigt dat de PDCA cyclus alleen succesvol is in een context van de IMWR cyclus: een context vol Inspireren, Motiveren, Waarderen en Reflecteren – Sjaak Evers van managersonline.nl

Maar deze chemie werkt niet altijd. Je hebt altijd medewerkers die zich, ook bij herhaling, niet herkennen in de plannen. Of ze weten echt niet hoe ze de vertaalslag kunnen maken. Of ze schieten in de weerstand. Kortom zij kunnen of willen de aantrekkingskracht niet voelen. Ze zijn dan mogelijk beter af op een andere plaats, binnen of buiten het bedrijf.

IMWR cirkel toepasbaar in elk type organisatie

Juist vanwege de combinatie Plan Do Check Act met IMWR is het PDCA-principe in elk type organisatie goed toepasbaar:

  • In commerciële organisaties of organisatieonderdelen: hier tellen vooral de harde resultaten en meetbare prestaties. Er zal meer nadruk liggen op verticale sturing, waar nodig aangevuld met horizontale coöperatie. De sturing richt zich dan vooral op beheersing en het in control blijven van processen en het verbeteren van de resultaten. PDCA staat dan voorop. Maar juist dan is het essentieel dat je het samen laat gaan met een IMWR cirkel.
  • In ontwikkelgerichte organisaties of organisatieonderdelen: hier voeren vooral zachtere waarden zoals creativiteit en mensgerichtheid de boventoon. De nadruk ligt hier op IMWR. Maar juist de combinatie met PDCA zorgt bij deze organisaties voor innovatie en groei.

In alle situaties moet je zien te voorkomen dat je PDCA als een rigide regelsysteem gaat opleggen. Anders loop je het gevaar dat alle creativiteit en innovatie jouw organisatie verlaat.
Het artikel '4 factoren die elke manager moet kennen' Afbeelding van Het artikel '4 factoren die elke manager moet kennen'In een eerder door ons uitgevoerde Nederlandse studie onder meer dan 389 organisaties komen 4 succesfactoren bovendrijven die sterk kwaliteitsverhogend werken. Ze zijn daarnaast ook zeer succesbepalend voor het behalen van rendement op de PDCA & IMWR cirkels. Dit artikel is het meest populaire artikel uit onze kennisbank.Download gratis IMWR & PDCA artikel: 4 factorenDe opleiding Kwaliteitsmanagement & PDCA Afbeelding van De opleiding Kwaliteitsmanagement & PDCADeze interactieve, praktijkgerichte cursus PDCA & kwaliteitsmanagement voorziet je van direct toe te passen kennis om continu verbeteren met PDCA en IMWR cirkels in jouw organisatie met succes te implementeren. Na afronding van deze training kun je een leidende en adviserende rol pakken in verbetertrajecten in jouw bedrijf. Je leert en oefent met alle benodigde technieken, vaardigheden en kwaliteitsbouwstenen.Volg de training PDCA & kwaliteitsmanagement

Aan de slag met PDCA & de IMWR cyclus

Een belangrijke stap in de PDCA cyclus is do. In de IMWR cyclus ga je dan mobiliseren. Onze verbeterspecialisten hebben veel praktijkkennis over het toepassen van diverse verbetermethoden.

En we helpen je graag met het mobiliseren van draagvlak, advies en trainingen. Wil je weten welke methode het beste bij jouw bedrijf past? Of wil je meer informatie over het implementeren van continu verbeteren? Neem voor meer informatie gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.

neem contact met ons op

Bekijk het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Productafbeelding van het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding PDCA cyclus
PDCA cyclus
Uitgelichte afbeelding De PDCA cyclus bij een zorgbedrijf
De PDCA cyclus bij een zorgbedrijf
Uitgelichte afbeelding Continu meten en verbeteren
Continu meten en verbeteren

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met IMWR, PDCA & datagedreven verbeteren of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - senior PDCA & IMWR consultantDAAN VAN BEEK MScsenior PDCA & IMWR consultant

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring