Interim manager | Interim directeur | 100% driver van innovatie
Huur een ervaren datagedreven interim manager van Passionned Group in.

Interim vraag

Interim manager: de driver van innovatie

Veranderingen en innovatie gaan steeds sneller en organisaties hebben meer en meer moeite deze veranderingen bij te houden. De interimmanager of de interimdirecteur wordt steeds vaker aangesteld om deze verandering in goede banen te leiden. De rol van de interim manager is daardoor wel sterk veranderd.

Snel veranderingen kunnen doorvoeren

Tot voor kort werden interim-managers en -directeuren vooral aangesteld binnen een bestaande afdeling of organisatieonderdeel om snel de (noodzakelijke) veranderingen door te voeren. Nu worden ze steeds vaker ingezet om innovaties vorm te geven. Door de kennis en ervaring die ze hebben om snel veranderingen te kunnen doorvoeren en nieuwe structuren te kunnen neerzetten, zijn ze de uitgelezen personen om de innovaties tot stand te brengen.

De interim directeur: van saneerder naar innovator

De rol van de interim manager verandert dan ook van die van ‘saneerder’ naar die van ‘innovator’. Voor organisaties is het de vraag: waar vinden we die manager met deze nieuwe skill set? Voor bestaande en toekomstige interim managers en interim directeur is het de vraag: Hoe ontwikkel ik deze competenties en vooral hoe blijf ik vooroplopen?

Onze managementopleidingen

Wij verzorgen managementopleidingen via de Passionned Academy. In bijvoorbeeld de opleiding Scenarioplanning & Business Dynamics wordt de door jou bedachte strategie visueel gemaakt en voorzien van heldere meetpunten en KPI’s.

Bekijk onze opleidingen

De belangrijkste trend is in het begin van deze pagina al genoemd. De interim manager is niet meer de ‘saneerder’ maar wordt een ‘innovator’ die organisaties helpt te veranderen. Maar er speelt meer. Belangrijke andere trends zijn:

Wat brengt een interim directeur van Passionned extra mee?

Passionned Group werkt al sinds de oprichting (2004) op het snijvlak van allround vision, continu verbeteren, agile en datagedreven werken (Business Intelligence). Deze aanpak is beschreven in het boek ‘De Intelligente, datagedreven organisatie’. Al onze interim managers zijn dus gewend om, op basis van data, organisaties continu te verbeteren en innoveren. Ook maken ze organisaties wendbaarder op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Passionned Group levert alleen zeer ervaren interim managers en een aantal van hen verzorgt ook opleidingen aan de Passionned Academy. Hier komt theorie en praktijk samen. Passionned Group biedt naast interim management ook een uitgebreide tooling en kennisbank, waarover de interim manager en ook jij als klant kunt beschikken. Hiermee zijn wij uniek in de markt.

Waar krijgt een interim directeur of manager zoal mee te maken?

Vele vragen komen af op de interim directeur/manager en ook organisaties worstelen met vragen als:

  • Op welke ontwikkelingen moet een interimmanager voorbereid zijn?
  • Welke vaardigheden mag je verwachten van een innovatieve interim manager?
  • Welk takenpakket behoort tot dit nieuwe profiel?
  • Hoe bereikt een interim manager meer succes en hoe toont hij dit aan?
  • Welke stappen kun je zetten om een innovatieve interim manager te worden of te vinden?

Praktische skills voor de innovatieve interim manager

De focus op de skill set van een interim manager komt steeds meer te liggen op vaardigheden als continu verbeteren en het aantonen van resultaten. De belangrijkste vaardigheden zijn nu dan ook:

  • Als interim manager de organisaties zodanig aansturen dat je bezig bent continu verbeteringen door te voeren.
  • Strategisch kunnen denken, maar dit wel direct concreet ‘handen en voeten’ kunnen geven. Anders gezegd de visie kunnen implementeren.
  • Flexibel om kunnen gaan met nieuwe inzichten, die vaak verkregen zijn uit harde data.
  • Gefocust zijn op de uitkomsten en resultaten en zich niet laten afleiden door de processen eromheen. De interim managers worden steeds vaker ‘afgerekend’ op die resultaten.
  • Besluitvaardig zijn en de gemaakte keuzes goed met data kunnen onderbouwen. Besluitvaardigheid moet je zien te combineren met een coachende stijl van leiding geven.

Dit zijn natuurlijk niet alle eisen. Een innovatieve interim manager moet ook het vermogen hebben om trends te vertalen naar concrete oplossingen voor organisaties. Daarnaast moet hij of zij ook goed kunnen luisteren en natuurlijk organisaties mee kunnen krijgen in die verandering.

Hoe kun je jezelf ontwikkelen tot een (nog betere) interim manager?

Als je jezelf verder wilt ontwikkelen op het gebied van continu verbeteren en datagedreven werken, dan is een boek als ‘De intelligente organisatie’ een aanrader. Andere boeken op dit gebied zijn: ‘De cockpit van de organisatie’ en ‘De wendbare organisatie’ van de auteur mr. Leo Kerklaan.

Passionned Group helpt je om als (toekomstig) interim manager nog succesvoller te zijn en aantoonbaarder meer toegevoegde waarde te kunnen bieden. Mocht je een persoonlijk vraagstuk hebben of willen sparren met één van onze zeer ervaren interim adviseurs dan is dit natuurlijk mogelijk.

Wil je een innovatieve interim manager inhuren?

Overal heb je mogelijkheden om een interim manager in te huren. Maar bij de Passionned Group werken we alleen met zeer ervaren managers. We hebben in de loop van de jaren een groot netwerk opgebouwd. We zijn dan ook in staat om snel de juiste kandidaat aan je voor te stellen. Onze aanpak is transparant. Binnen 24 uur na de aanvraag nemen wij contact met je op om een gedetailleerd beeld te krijgen van de persoon die je zoekt.

Dan gaan wij op zoek naar de kandidaat die het best bij je past. Na een gesprek met jou en je mensen en bij gebleken geschiktheid zijn we vaak in staat om binnen 48 uur tot een afronding te komen. De interim-manager kan snel in jouw organisatie aan de slag.

Interim management: die voor jou als klant waarde oplevert

Interim management is al lang niet meer het vakgebied van saneren en reorganiseren. Meer en meer worden de vaardigheden van interim managers en -directeuren ingezet om een organisatie ‘klaar te maken voor de toekomst’. Een toekomst waar continu verbeteren en datagedreven innoveren hand in hand gaan.

Ontwikkelingen in de wereld gaan veel sneller en de competitie tussen organisaties wordt steeds heviger. Voor een probleem zijn vaak meerdere oplossingen mogelijk en succes is veel minder vanzelfsprekend dan in het verleden. Het vergroten van de kansen op succes is hier essentieel. Door constant te meten en op basis daarvan zich aan te passen vergroot je de kans op succes aanzienlijk.

Vacature interim manager

Passionned Group is voor haar klanten regelmatig op zoek naar zeer ervaren interim managers. Ben je zo’n innovatieve interim manager en herken je jezelf in de praktische vaardigheden, dan nodigen we je graag uit voor een oriënterend gesprek.

Wil je doorpraten of wil je meer weten?

Wil je doorpraten over een van de onderwerpen die we hierboven beschreven? Of heb je interesse in een opleiding, of wil je meer weten over inhuur van een innovatieve interim manager of ben je zelf zo’n interim manager? Passionned Group gaat graag het gesprek met je aan.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in interim managersPassionned Group levert sinds 2004 al interim managers en onafhankelijk advies vanuit de filosofie organisaties intelligenter en wendbaarder te maken. Wij doen dat samen met onze bevlogen consultants, die de intelligentere organisatie bij jou vorm willen geven.

Neem contact met ons op

Onze interimmanagers

Mark de Kort, Senior interim manager

drs. MARK DE KORT

Senior Adviseur & Manager

Bastiaan Bruinzeel, Manager Interim & Recruitment

BASTIAAN BRUINZEEL

Manager Interim & Recruitment

John Kennedy, Interim Manager

JOHN KENNEDY

Interim Manager

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met interim manager (interim directeur) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST