De juiste projectmanager op het juiste project | Het onderzoek

De juiste projectmanager op het juiste project

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat de werkwijze van de projectmanager doorslaggevend is voor het welslagen van het project. Toch constateren wij dat in de afgelopen jaren het succes in projecten niet stijgt.

Onderzoek toont ook aan dat ieder project “uniek” is, dus haar eigen “unieke” eigenschappen heeft. Toch wordt de projectbemensing daar niet op geselecteerd. Tevens zien wij dat de projectomgeving het succes van een project beïnvloedt. De interessante vraag is dan hoe matchen we de projectmanager met het project en de projectomgeving voor bijvoorbeeld het inrichten van een Shared Service Center, het op de markt brengen van een nieuwe service, of het implementeren van een nieuw productieproces?

Onderzoek

De interessegroep “Competenties ontwikkelen en innovatieve methodieken” voert in opdracht van IPMA-NL een onderzoek uit waarin onderzocht wordt welke verschillende competenties projectmanagers nodig hebben om diverse projecten qua type en projectomgeving tot een goed einde te brengen. In opdracht van IPMA-NL draagt Bernard Vuijk namens Passionned Group bij als voorzitter van deze interessegroep aan dit grootschalig onderzoek. Naast de relatie tussen benodigde competenties van projectmanagers en projecttype levert het project advies met aanbevelingen voor de NCB/ICB en IPMA-certificering.

Baten

De resultaten van dit onderzoek zijn interessant voor een breed scala aan organisaties: overheidsorganisaties, bedrijven of projectdienstverleners halen veel voordeel uit het maken van een goede match tussen de projectmanager en het project. Bijvoorbeeld:

  • Een veel hogere slaagfactor van een project (voldoen aan de business case)
  • Een betere kwaliteit van het projectresultaat
  • Het realiseren van projecten portfolio’s met een minder hoog budget
  • Tevreden stakeholders
  • Gerichte opleidingen voor projectmanagers
  • Gerichte verhoging van de projectvolwassenheid van de organisatie met als gevolg een positieve beïnvloeding van de projectuitvoering.

Feitelijk omvat het niets anders dan projecten binnen een organisatie “uitvoeren zoals het hoort”. Gezien het hoge percentage falende projecten is dit echter een belangrijke winst.

Aan de hand van twee onderbelichte, doch doorslaggevende succesfactoren uit de praktijk wordt de matching tussen het project en de projectmanager onderzocht: enerzijds via de werkstijl van de projectmanager en anderzijds aan de hand van de relatie van deze werkstijl met het soort project.

De baten bereiken

De programmagroep “Competenties ontwikkelen en innovatieve methodieken” streeft ernaar organisaties te helpen bovenstaande baten te bereiken met behulp van de producten uit het onderzoeksproject .

Wij kunnen bijvoorbeeld een specifieke vraag invullen of een projectorganisatie-audit uitvoeren dat een ontwikkelplan oplevert voor de gewenste situatie met daarin onder andere de benodigde activiteiten en interventies. De activiteiten en interventies kunnen heel divers zijn, zoals competentiemanagement voor projectmanagers, procesaanpassingen, gerichte coaching van projectmanagers, training, (management)teambegeleiding, enz.

Uw rol in dit onderzoek

Wij vragen voor de uitvoering van dit onderzoekstraject een bijdrage en medewerking voor het houden van werksessies, workshops en interviews. In ruil daarvoor krijgt de organisatie als eerste de uitkomsten van het onderzoek, een leerzame persoonlijke terugkoppeling van analyses, audit report projectvolwassenheid, trainingsadvies, project-ordeningsprofiel en de bovengenoemde voordelen om de projectorganisatie te professionaliseren.

“Investeren in mens en organisatie ontwikkelingen levert op termijn een hogere productiviteit van uw mensen op.” – Centre for creative leadership

Meer weten?

Bent u enerzijds geïnteresseerd in een prominente rol in het onderzoek en anderzijds ook getrokken door de voordelen die het voor uw organisatie oplevert? Neem dan gerust contact op met Bernard Vuijk, associate partner van Passionned Group en voorzitter van de programmagroep “Competenties ontwikkelen en innovatieve methodieken” van IPMA-NL.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met de juiste projectmanager op het juiste project (het onderzoek) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15