contact
Analyseer de voor- en nadelen van Information Builders & WEBFOCUS
Onze experts beoordelen Information Builders (overgenomen door TIBCO software). Klik hier voor onze onafhankelijke, online BI-gids:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • Vergelijk WebFOCUS op 250+ criteria
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
  • Voor- en nadelen WebFOCUS
Naar de BI-gids

Information Builders BI & Analytics

In dit achtergrondartikel etaleren we een beknopt uittreksel van ons recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Information Builders en haar productenpakket (zoals WebFOCUS BI, WebFOCUS Designer en WebFOCUS BI Portal). Information Builders BI & Analytics scoort in ons uitgebreide onderzoek beter dan Infor maar iets slechter dan Zoho. Information Builders is het sterkste in self-service BI en het minst sterk in artificial intelligence. De belangrijkste voor- en nadelen van WebFOCUS, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (Business Intelligence & Data Analytics, big data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de highlights van de belangrijkste producten zoals WebFOCUS BI, WebFOCUS Designer en WebFOCUS BI Portal etc.

Hoe scoort Information Builders BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

In onze studie analyseerden we tevens de verschillende softwareproducten van Information Builders software. Daarbij zijn meer dan 994 criteria gebruikt. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande figuur illustreert de pros en cons van WebFOCUS op hoofdlijnen.

Score van WebFOCUS software.Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier Information Builders BI & Analytics. Er zijn maximaal 5 sterren te behalen. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Meer weten over ons onderzoek? Klik hier om deze gids te downloaden.

De Information Builders-analyse is gerealiseerd door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens grondig te analyseren. Meer dan 99.225 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. Hierbij hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een senior expert op het terrein van BI & Analytics hun stempel gedrukt op het uitvoeren van de validatie.

Information Builders en het complete BI & Analytics productportfolio

Information Builders voert (minimaal) 4 producten in de sfeer van BI & Analytics. Beginnend met het meest populaire product van Information Builders BI & Analytics sommen we de belangrijkste producten hieronder op:

Wat is WebFOCUS?

Onder deze kop beschrijven we de belangrijkste features van WebFOCUS, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit WebFOCUS BI en WebFOCUS Designer. Het product WebFOCUS kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Wil je alles weten over alle karakteristieken (100+) van WebFOCUS? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Tekort aan capaciteit en wil je een WebFOCUS consultant inhuren?

Wil je een WebFOCUS ontwikkelaar inhuren die voor jou een berg werk kan verzetten en een WebFOCUS-applicatie kan implementeren? Of wil je een robuuste, mooie applicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals WebFOCUS BI, WebFOCUS Designer en WebFOCUS BI Portal? Onze specialisten zijn je graag van dienst. WebFOCUS ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van WebFOCUS software.
Afbeelding van WebFOCUS tools.
Schema van WebFOCUS.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van WebFOCUS. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Wat is WebFOCUS BI?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: WebFOCUS Business Intelligence

Onder deze kop beschrijven we de belangrijkste features van WebFOCUS BI, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit WebFOCUS BI Portal. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Wil je alles weten over alle eigenschappen (100+) van WebFOCUS BI? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van WebFOCUS BI software.
Afbeelding van WebFOCUS BI tools.
Schema van WebFOCUS BI.
Figuur 5, 6 en 7: Diverse figuren laten de werking zien van WebFOCUS BI. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is WebFOCUS BI Portal?

Onder deze kop geven we een beschrijving van WebFOCUS BI Portal, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De WebFOCUS BI Portal-software kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle features (100+) van WebFOCUS BI Portal? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van WebFOCUS BI Portal software.
Afbeelding van WebFOCUS BI Portal tools.
Schema van WebFOCUS BI Portal.
Figuur 8, 9 en 10: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van WebFOCUS BI Portal. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is WebFOCUS Designer?

In deze paragraaf portretteren we WebFOCUS Designer, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De WebFOCUS Designer-software kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je alles weten over alle kenmerken (100+) van WebFOCUS Designer? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van WebFOCUS Designer software.
Afbeelding van WebFOCUS Designer tools.
Schema van WebFOCUS Designer.
Figuur 11, 12 en 13: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van WebFOCUS Designer. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Vernieuwingen van WebFOCUS-tools en de versiehistorie

Recent zien we bij Information Builders een stabiele trend met betrekking tot BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatst toegevoegde ‘snufjes’ liggen op het terrein van data-integratie > datahub, big data > sensor data en dataconnectiviteit > connectiviteit.

Van Information Builders BI & Analytics hebben we de meest recente releases beoordeeld van haar complete BI & Analytics-propositie. Hieronder zie je de opbouw van de historie van de verschillende versies van de diverse BI & Analytics-producten van Information Builders:

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van WebFOCUS BI, WebFOCUS Designer en WebFOCUS BI Portal?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van WebFOCUS BI, WebFOCUS Designer en WebFOCUS BI Portal kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Information Builders dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Als onderdeel van een cloud-first-strategie is het logisch om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van WebFOCUS BI, WebFOCUS Designer en WebFOCUS BI Portal zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support drukken wel jaarlijks op je begroting.

De voor- en nadelen van WebFOCUS

In de volgende paragrafen benoemen we alle voor- en nadelen van Information Builders BI & Analytics, WebFOCUS BI, WebFOCUS Designer en WebFOCUS BI Portal, etc. De opsomming in de volgende alinea’s is aan verandering onderhevig, want: Information Builders kan momenteel werken aan het ontwikkelen van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor REST API’s, Office 365, OKTA, customer analytics, web analytics, WSDL, email notificaties, tekstanalyse, Cloudera Impala en Gantt chart). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Tag cloud van WebFOCUS tools.Figuur 14: Word cloud van de ontwikkelde en minder ontwikkelde aspecten van Information Builders BI & Analytics

Deel je mening over Information Builders hier

Geef hier je ervaring door over Information Builders BI & Analytics. Jouw ervaringen kunnen dan gaan meewegen bij een nog betere beoordeling van de prestaties van WebFOCUS.

Information Builders Self-service BI

64%

Information Builders doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectief BI & Analytics-onderzoek goed op het onderdeel ‘Self-service BI’. De score bedraagt 64%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: self-service data preparation, self-service reporting, self-service analyse, self-service data discovery, self-service datavisualisatie, self-service data exploratie en self-service data-integratie. In totaal onderzochten we 16 criteria in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022.

Information Builders Business Intelligence

47%

Het bedrijf scoort in ons objectief BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Business Intelligence’ met een score van 47%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: reporting, business intelligence platform, enterprise business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij de volgende vier producten bekeken: WebFOCUS, WebFOCUS BI, WebFOCUS BI Portal en WebFOCUS Designer. In totaal onderzochten we 75 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Information Builders Performance Management

45%

De leverancier Information Builders doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Performance Management’, gegeven dat ze hierop 45% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: KPI’s, financiële consolidatie en financiële planning. In totaal onderzochten we 7 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Performance Management? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

Information Builders Data Governance

40%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Governance’ met een score van 40%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 81 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Information Builders BI Infrastructuur

36%

Het bedrijf scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’ met een score van 36%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: authenticatie, infrastructuur en repository. In totaal onderzochten we 166 features binnen deze discipline. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

Information Builders Real-time Analytics

32%

Information Builders doet het in ons onderzoek matig op het onderdeel ‘Real-time Analytics’, gegeven dat ze hierop 32% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: data ingestion, real-time insights, real-time datawarehousing, real-time streaming data, real-time consolidation, real time dashboard en real-time forecasting. In totaal onderzochten we 20 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Information Builders Mobile Business Intelligence

32%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 32%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Android, iPad en iPhone. In totaal onderzochten we 11 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Information Builders Data-integratie

30%

Information Builders doet het in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Data-integratie’ met een score van 30%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datawarehousing, database-overschrijdende joins, data-integratietaken en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 83 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Information Builders Analytics

30%

Information Builders doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het thema ‘Analytics’. De score bedraagt 30%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: quality analytics en field quality analytics. We hebben daarbij de volgende vier producten beoordeeld: WebFOCUS, WebFOCUS BI, WebFOCUS Designer en WebFOCUS BI Portal. In totaal onderzochten we 127 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

Information Builders Dataconnectiviteit

29%

De leverancier Information Builders scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Dataconnectiviteit’ met een score van 29%. De volgende criteria zijn gehanteerd: JSON, Sharepoint, CSV, Salesforce, Google Analytics, Amazon Redshift en PostgreSQL. In totaal onderzochten we 95 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022.

Information Builders Big Data

29%

De leverancier Information Builders doet het in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het thema ‘Big Data’. De score bedraagt 29%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: streaming, big data analytics, ongestructureerde data, sensors en data lakes. In totaal onderzochten we 58 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

Information Builders Data Discovery

24%

De leverancier Information Builders scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Discovery’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 24%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analyse, tijdreeks, datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. In totaal onderzochten we 394 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Information Builders Performance Optimalisatie

21%

Het bedrijf scoort in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’, gegeven dat ze hierop 21% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: parallel processing, materialized views, datapijplijnen en cache settings. In totaal onderzochten we 29 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

Information Builders Multidimensionale Modellen

18%

Information Builders scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 18%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: OLAP, DAX, MOLAP, ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 aspecten in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Information Builders Artificial Intelligence

17%

De leverancier Information Builders scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’ met een score van 17%. De volgende criteria zijn gehanteerd: data science, algoritmes, natural language processing, lineaire regressie, cognitive services, bedrijfsregels en computer vision. We hebben daarbij het volgende product onderzocht: WebFOCUS BI. In totaal onderzochten we 170 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

In welke sectoren is Information Builders BI & Analytics het meest actief?

In ons objectief BI & Analytics-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier een trackrecord heeft. Dit is de sector waar Information Builders (zeer) populair is: gezondheidszorg.

Trainingen en incompany-opleidingen Information Builders BI & Analytics

Wij geven diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Information Builders trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk hierbij dan aan de volgende software: WebFOCUS BI, WebFOCUS Designer en WebFOCUS BI Portal. Natuurlijk kleuren we zo’n opleiding in met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: WebFOCUS scoort redelijk

Information Builders heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Information Builders BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van tussen de 6 en 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en gooit hoge ogen op het gebied van self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Information Builders BI & Analytics specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en bevlogen consultants helpen bedrijven en overheden verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Dick Pouw - Senior BI adviseur

DICK POUW MBA

Senior BI adviseur

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST