De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

Business Intelligence advies op maat geleverd door ervaren BI experts

Foto Dick Pouw MBA
Auteur: Dick Pouw MBA
senior BI adviseur
Inhoudsopgave
10 / 10

In de meeste organisaties zijn meer dan voldoende informatiebronnen (databases) en data aanwezig. Maar tegenwoordig ook daar buiten. De grootste uitdaging in de praktijk is het ontsluiten van deze informatie voor de juiste beslissers in de juiste vorm: inzichten om elke dag betere beslissingen te nemen. Dit proces (business intelligence) soepel laten verlopen maakt jouw organisatie slimmer, meer datagedreven en veel beter stuurbaar. Onze Business Intelligence adviseurs hebben meer dan 15 jaar ervaring en helpen je graag met 100% onafhankelijk advies. Een integraal Business Intelligence advies dat kan gaan over organisatie, roadmaps, KPI’s, datawarehousing, strategie, tooling, teams en vaardigheden. Neem direct contact met ons op.

Laat je adviseren door de business intelligence-experts

Passionned Group bezit alle praktische kennis om jouw organisatie te begeleiden met de belangrijkste Business Intelligence-vraagstukken. Al meer dan 1.250 organisaties hebben onze business intelligence-adviezen succesvol geïmplementeerd. Wat kun je van ons verwachten? Hier zit onze kracht:

 • consultants en BI adviseurs met 15+ jaar ervaring
 • integrale aanpak: we kijken naar mens & techniek
 • we zijn 100% onafhankelijk en objectief

Ons doel is om jouw organisatie intelligenter te maken en de managers en medewerkers datageletterd. Lees ook onze blog ‘Elke euro die je investeert in technologie, investeer je ook in de mens’. Wij geloven dat BI alleen wat kan opleveren als je een goede balans vindt tussen mens en techniek.

100% onafhankelijk advies op maat van de thought leader in BI

Als business intelligence-experts zijn onze adviezen 100% leveranciersonafhankelijk. We zijn niet verbonden of gebonden aan leveranciers.

In tegendeel: we brengen de markt tot in detail in kaart met onze BI kopersgids en de ETL & Data Integratie gids. Dat maakt onze adviezen zuiver en objectief.

BI tools in kaart gebracht
Figuur 1: Wij hebben de markt volledig in kaart gebracht. Meer dan 25 leveranciers nemen deel aan ons onafhankelijk onderzoek.

Maar dat is misschien niet het allerbelangrijkste. Ons Intelligente-organisatie-framework, inmiddels een bewezen standaard in de markt, snijden wij op maat en spitsen we toe op jouw organisatie. Met alle kennis en ervaring die we in huis hebben geven we jouw ambities een kick-start.

Onze business intelligence-adviezen maken we voor iedereen begrijpelijk. We verkopen geen abracadabra. Onder andere daardoor verdwijnen eventuele obstakels bij implementatie als sneeuw voor de zon.

BI-advies en implementatie gaan altijd hand in hand

Een BI-advies is voor ons pas succesvol wanneer het wordt geïmplementeerd en bijdraagt aan de versterking en ontwikkeling van jouw organisatie. Onze focus ligt daarbij op het verbeteren van beslissingen door datagedreven werken in de haarvaten van de organisatie te laten vloeien. Passionned Group gebruikt daarbij onder andere de volgende vragen als leidraad:

Kies voor een bewezen aanpak: Business Intelligence advies

Bij ieder adviestraject Business Intelligence starten wij met een grondige analyse en afstemming, zodat wij de business intelligence in jouw organisatie volledig doorgronden. We kijken dan natuurlijk niet alleen naar de BI tools. We zoomen ook in op de strategie, processen, KPI’s en het IT landschap. Vanuit dit integrale inzicht brengen we alle business intelligence verbeterpunten aan het licht, waarbij we gezamenlijk praktisch toepasbare en toekomstbestendige oplossingen definiëren.

Advies als opleiding

Eerst een opleiding volgen? Maak dan een goede eerste stap met onze 3-daagse Business Intelligence-opleiding gegeven door onze internationale BI-expert! Je leert alle stappen te zetten die nodig zijn om met analytics & BI succesvol te zijn in jouw organisatie. Na het volgen van deze opleiding ben je bekend met alle facetten van Business Intelligence en kan het advies nog beter over de bühne worden gebracht.

naar de BI-opleiding

Waar moet je vooral mee aan de slag?

Verdiep je hier verder in allerlei onderwerpen die van belang zijn bij BI, Analytics en performance management. Ze maken of breken je BI project.

 1. Business Intelligence boekStel de juiste Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s) op
 2. Ontwikkel één versie van de waarheid
 3. Gebruik verbeter- & procesanalysemodellen
 4. Plaats normen en targets op je KPI’s
 5. Robuuste data-infrastructuur: maak 1 datawarehouse
 6. PDCA & continu verbeteren (datagedreven)
 7. Gebruik informatie steevast voor analyse & actie
 8. Procesoptimalisatie & procesverbetering
 9. Koppel BI aan je strategische doelstellingen
 10. Kies de juiste Business Intelligence tools
 11. Artificial Intelligence & machine learning modellen
 12. Maak coole, zinvolle KPI-dashboards

Bovenstaande onderwerpen zijn in alle situaties relevant en cruciaal om succesvol te zijn. BI is zoveel meer dan een tool naar binnen rijden of een dashboard in elkaar timmeren. Sla de bestseller ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ er maar op na.

Ga op zoek naar groeiscenario’s voor de korte én lange termijn

Op basis van de gesprekken, interviews en workshops en het doornemen van alle documentatie, maken we een analyse en leggen we een voorlopig advies voor. Daarbij houden we rekening met meerdere groeiscenario’s voor de korte en lange termijn. Onze belangrijkste bevindingen en adviezen inclusief de scenario’s bespreken we met alle betrokkenen. Het project sluiten we af met een (mini)conferentie.

Wat kun je verwachten van ons BI advies?

 • Helder inzicht in de verbetermogelijkheden van je business intelligence
 • Verhoging van de effectiviteit van jouw Business Analytics
 • Kostenbesparing door veel efficiëntere BI-processen
 • Meer tevreden gebruikers, onder andere door betere user experience
 • Glasheldere eindrapportage en geen dikke rapporten

huur een BI adviseur in

Neem contact met ons op voor BI advies

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak over praktisch toepasbaar en toekomstbestendig Business Intelligence advies. Dit kan laagdrempelig via Teams of op locatie. Samen bespreken we de belangrijkste pijnpunten waar je een oplossing voor wilt. In alle gevallen behandelen we de informatie als vertrouwelijk. Heb jij een aantal prangende vragen? Stel de beslissing niet langer uit en schakel vandaag nog onze onafhankelijke BI adviseurs in.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in onafhankelijk Business Intelligence AdviesPassionned Group is gespecialiseerd in Business Intelligence, datagedreven werken en het slimmer maken van organisaties. Onze consultants zijn doorgewinterde experts met een zeer ruime ervaring in onafhankelijk Business Intelligence-advies. Als organisator van de Dutch BI & Data Science Award en auteur van hèt Business Intelligence-boek De intelligente, datagedreven organisatie is Passionned Group uitgegroeid tot "thought leader" op het gebied van Business Intelligence en kunstmatige intelligentie.

neem contact met ons op

Reviews over Business Intelligence Advies

Aantal reviews: 4Gemiddelde score: 10 / 10
10 / 10
Jack van Mechelen | Bravis | 24 augustus 2020

Binnen Bravis is het project datagedreven sturen opgestart. Binnen het project waren we op zoek naar een kapstok om al onze uitgangspunten aan op te hangen. Passionned Group heeft ons middels een aantal inspiratiesessies geholpen om te komen tot een visie op datagedreven sturen. Dit door actuele thema’s binnen BI te belichten en te spiegelen aan de praktijk van Bravis. De workshops waren praktisch, laagdrempelig en inspirerend en hebben duidelijk bijgedragen aan een kwaliteitsverbetering van het project.

neem contact met ons op
10 / 10
Arnoud Meeder | Amaris Zorggroep | 9 maart 2020

Bij de keuze voor een nieuw datawarehouse en BI-leverancier zochten wij een specialist die onze zorggroep zou helpen de juiste keuzes te maken. Kunstmatige intelligentie, self-service BI en hoe borg je dat data beheersbaar blijven en waarde gaan creëren; om maar enkele uitdagingen te benoemen. Passionned heeft ons snel op het juiste spoor gezet en de consultant was een uitermate kundige expert (of beter gezegd data-filosoof) die ook de gave heeft om complexe dilemma’s tot de kern terug te brengen. Niet de leverancier maar Amaris heeft nu de regie bij de oplossing en het ontwerp van ons datawarehouse en de informatie-architectuur.

neem contact met ons op
10 / 10
Gertjan Voorzee | Coördinator BI Team | Lentis | 23 december 2019

Lentis heeft in co-creatie met Passionned Group onlangs de BI advies opdracht met succes aan directie, management, het BI team en een aantal andere stakeholders gepresenteerd. Terugkijkend naar deze opdracht en het traject dat we samen hebben gelopen kan ik concluderen dat dit aan alle kanten een zeer waardevolle bijdrage aan Lentis heeft geleverd. Dick Pouw heeft namens Passioned dit traject begeleid waarbij hij goed heeft geluisterd naar het verhaal van Lentis en zich heeft aangepast naar de cadans/tempo en de dynamiek van de lentis organisatie. Hiermee heeft Passionned Group, in co-creatie, ervoor gezorgd dat het BI advies niet alleen een theoretisch verhaal geworden is maar dat het gedachtengoed past bij de Lentis organisatie, begrepen en gevoeld wordt én het belangrijkste, dat het geaccepteerd is.

neem contact met ons op
10 / 10
Jan Pezie | Kees Smit Tuinmeubelen | 2 april 2019

Kees Smit had behoefte aan onafhankelijk advies m.b.t. de BI-architectuur die het best past bij ons relatief complexe applicatielandschap. Normaal gesproken betekent de keuze voor een BI-consultancy betekent meestal ook meteen de keuze voor een bepaalde inrichting. Deze partijen zijn immers gespecialiseerd in één specifiek pakket/tool, of een combinatie van enkele.

Tom, senior business consultant bij Passionned Group, heeft ons in een kortlopend traject voorzien van een direct bruikbaar en goed onderbouwd advies. Hij heeft aangegeven welk architectuurmodel in onze situatie het meest geschikt is, welke opties voor de hand liggen om dit qua tooling/technologie in te richten en welke kennis/competenties dit intern vereist.

Dit heeft ons geholpen bij het opstellen van een gerichte RFP (architectuur staat immers vast) en het versneld selecteren en beoordelen van potentiële implementatiepartners.

Zeer tevreden over de dienstverlening!

neem contact met ons op
Plaats een review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Waardering
Dit veld is verplicht!
Naam Dit veld is verplicht!optioneel
E-mail Dit veld is verplicht!optioneel
Organisatie Dit veld is verplicht!optioneel
Je mening in enkele zinnen Dit veld is verplicht!
Review verzenden
Het formulier bevat fouten.

Onze BI adviseurs

» Bekijk alle experts

Bestel nu de bestseller 'De intelligente, datagedreven organisatie' (8e druk)

Productafbeelding van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Business Intelligence
Business Intelligence
Uitgelichte afbeelding BI advies voor de Gemeente Delft
BI advies voor de Gemeente Delft
Uitgelichte afbeelding Advies: informatiegestuurd werken bij een gemeente
Advies: informatiegestuurd werken bij een gemeente

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Business Intelligence adviezen & datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Dick Pouw - senior BI adviseurDICK POUW MBAsenior BI adviseur

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring