Stuurinformatie voor betere beslissingen & prestaties

Stuurinformatie

Ontsluit alle bedrijfsdata en neem snellere en beter onderbouwde beslissingen
Defineer de juiste stuurinformatie en stuur met een scherpe visie.

naar de kennisbank

Informatie om beter te gaan sturen

Als beslisser heb je betrouwbare en relevante stuurinformatie nodig om te kunnen leren en gefundeerde beslissingen te nemen. Maar heel vaak zien wij dat veel organisaties moeite hebben met het ontsluiten van de juiste informatie. En dat kost energie, haalt je rendement naar beneden en gaat ten koste van je efficiency. Maar het kan ook anders. Op deze pagina helpen we je op weg om de juiste stuurinformatie voor jouw organisatie te bepalen en te implementeren.

De SMART KPI-bepaler

Wil je een snelle, eerste stap maken met het vaststellen van stuurinformatie? De juiste KPI’s definiëren en doorvertalen? Dan is de SMART KPI-bepaler een zeer handig hulpmiddel voor managers en consultants.

naar de SMART KPI-bepaler

De gevolgen van geen of slechte stuurinformatie

  • Teleurstellingen over prestaties intern en soms ook extern
  • Demotivatie en onplezierige discussies in de organisatie of bij de klantorganisatie
  • Uitblijven van kennisontwikkeling en ‘rake’ beslissingen
  • Minder mogelijkheden om (bij) te sturen
  • Gemiste kansen op verbetering van efficiëntie en rendement van de gehele organisatie

Gegevens zitten verstopt in verschillende systemen

Vaak zitten de belangrijke stuurgegevens in verschillende operationele systemen verstopt. En als je ze al eruit weet te halen dan zijn ze vaak niet op elkaar afgestemd. Of is de datakwaliteit slecht. Hierdoor is het verkrijgen van stuurinformatie vaak een ad-hocproces. En dat kost elke keer veel energie, ergenis en tijd. Daarnaast werk je op die manier niet aan een structurele oplossing.

Wat zeggen onze klanten?

“Passionned Group daagt de organisatie uit en is niet snel tevreden met een oplossing. Zij weten daardoor te bereiken dat resultaten worden geboekt!”

Fons Catau
algemeen directeur
De Woonplaats

Gegevens worden niet begrepen

Natuurlijk is er altijd wel stuurinformatie binnen je organisatie aanwezig. Maar zijn de definities eenduidig? Interpreteren je mensen die op eenzelfde manier? Wat is nu de waarheid en wat zijn de werkelijke feiten? Om welke definities en data gaat het nu echt?

Maar dit hoeft niet zo te zijn…

Naast bovenstaande valkuilen zijn er nog tal van andere zaken die ervoor zorgen dat stuurinformatie niet beschikbaar, actueel en goed gedefinieerd is. Maar gelukkig hoeft het niet zo te zijn.

Stuurinformatie beschikbaar maken

Wij helpen organisaties met goede stuurinformatie en business intelligence. Zodat beslissers en medewerkers kunnen jongleren met schone, betrouwbare data en kunnen grasduinen door de informatie. Zo doen zij interessante kennis op over de bedrijfsprocessen, klanten, leveranciers en producten. Managers kunnen direct zien hoe de organisatie, afdeling, business unit of team ervoor staat. Wil je dit ook?

Bestel hét boek over stuurinformatie: De intelligente organisatie

Business Intelligence boek 'De intelligente organisatie'In ons complete business intelligence boek komt het hele spectrum van stuurinformatie, datagedreven werken en Business Intelligence aan bod. Met als doel: je organisatie meer datagedreven en veel intelligenter maken. Een beproefd model waar wij al sinds de oprichting succesvol mee werken en dat wij elke keer verfijnen en uitbreiden.

naar het BI-boek

“Leren is niet verplicht… Overleven ook niet.”

William Edwards Deming
Uitvinder van de PDCA verbetercyclus

Eén versie van de waarheid

Met doordachte systemen voor business intelligence- en stuurinformatie kan je daadwerkelijk één versie van de waarheid realiseren. Je krijgt dan eenduidige definities en datasets die meer inzicht geven in de prestaties van je organisatie. En daarmee ook van de achterliggende prestatiedrijvende krachten. Die moet je in lijn weten te brengen met de strategie van het bedrijf. Hierdoor wint je organisatie aan intelligentie en gaat deze beter presteren.

De aanpak bij het verkrijgen van goede informatie

Passionned Group heeft meer dan 15 jaar ervaring bij het intelligenter maken van organisaties. Een van de belangrijkste elementen hierbij is het vaststellen en concreet meetbaar maken van de juiste informatie. Die we zorgvuldig afstemmen op de doelgroep. Graag helpen wij je organisatie bij het definiëren en realiseren van de juiste stuurinformatie en indicatoren.

Wat zeggen onze klanten?

“Het ziet er mooi uit en ik ben tevreden met het resultaat. Het is allemaal snel en soepel verlopen.”

Jan Maarten van der Meulen
PwC

Meten wat je echt wilt weten: KPI’s

Veel organisaties meten te weinig, te veel of niet-essentiële indicatoren. Het is de kunst bij het inzetten van krachtige managementinformatie om alleen die indicatoren meetbaar te maken die er echt toe doen. Dit zijn de onvervalste KPI’s, de echt Kritieke Prestatie Indicatoren in jouw bedrijf. Maar hoe vind en bepaal je die?

Nu aan de slag met het maken van de juiste stuurinformatie?

Neem gerust contact met ons op voor een afspraak over de mogelijkheden van stuurinformatie voor jouw organisatie.

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met stuurinformatie voor betere beslissingen & prestaties of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Caroline Raaijmaakers, Associate partner Stuurinformatie

CAROLINE RAAIJMAAKERS

Managementconsultant Stuurinformatie

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST