Passionned Group™

Business Intelligence strategie

Als bestuurder, BI manager of consultant wil je een Business Intelligence strategie (of ook: Business Intelligence beleid) uitstippelen voor de komende jaren. Een die recht doet aan de ambities van de organisatie, de nieuwste technologische ontwikkelingen en de (open) datamogelijkheden. Maar je weet ook dat een BI strategie wendbaar moet zijn want de ontwikkelingen gaan snel. Hoe formuleer je een uitgekiende BI strategie en tegen welke uitdagingen loop je allemaal aan? De BI consultants van Passionned Group helpen je graag een paar stappen verder.

Bouw aan een mooie toekomst met een scherpe Business Intelligence strategie.

naar de BI kennisbank
Open de inhoudsopgave

Een BI strategie met precisie en passie


Uitdaging bij het formuleren van een Business Intelligence strategie

Tegen welke uitdagingen kan je zoal aanlopen bij het formuleren van een Business Intelligence strategie:

Deze uitdagingen zijn schering en inslag, je staat hierin niet alleen. Onze BI-adviseurs helpen je graag om deze vraagstukken het hoofd te bieden om te komen tot een gedragen en uitvoerbare Business Intelligence strategie die wél werkt.

Strategie-ontwikkeling vanuit meerdere perspectieven

In onze visie gaat Business Analytics niet alleen over techniek; de experts begrijpen die wel. Juist de businesskant van BI behoort een vaste component te zijn van jouw Business Intelligence strategie. Bij het opstellen van een strategie geven meerdere perspectieven direct helderheid:

Zomaar een greep uit enkele perspectieven. Onze aanpak voorziet erin dat die perspectieven worden benoemd welke voor jouw organisatie echt van belang zijn. Maatwerk dus.

De route naar Business Intelligence succes

De route naar Business Intelligence succesOp basis van de geformuleerde Business Intelligence strategie (de visie op hoofdlijnen) wordt een BI roadmap gemaakt (alle details). Deze roadmap beschrijft de huidige en toekomstige situatie en de weg er naar toe. Deze vormt de complete uitwerking van de BI strategie. Verder lezen…

naar BI roadmap

5 tips voor een succesvolle BI strategie

Op basis van onze langjarige ervaring en eigen onderzoek weten we als geen ander waarom sommige Business Intelligence trajecten succesvol zijn en waarom andere falen. We bieden vijf gratis tips aan voor een succesvolle BI strategie:

  1. Doe het niet in een hok maar doe het met elkaar: business en IT.
  2. Voor optimaal resultaat: verweef de BI strategie met je bedrijfsstrategie.
  3. Kijk niet verder dan 3 jaar, jouw wereld kan er dan compleet anders uit zien.
  4. Gebruik een volwassenheidsmodel zodat de fundering staat.
  5. Kijk af bij de succesvollste BI bedrijven (zie ook succesverhalen).

Instrumenten die je Business Analytics strategie versnellen

Wij hebben een aantal standaard instrumenten ontwikkeld. Hierdoor ga je ongetwijfeld een versnelling realiseren in het formuleren en uitvoeren van jouw Business Analytics strategie. Een greep hieruit:

Naast deze instrumenten kan je ook bij ons terecht voor 100% onafhankelijk Business Intelligence advies.

Wat zeggen onze klanten?

“De opdracht is uitstekend uitgevoerd, scherpe adviezen en een prima samenwerking.”

Eric Ossel
directeur Middelen
Gemeente Delft

Kiezen voor Passionned Group is kiezen voor kwaliteit

Onze BI-specialisten zijn gepokt en gemazeld in Business Intelligence strategie & Data Science. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak bij jou op kantoor en laat je verrassen door onze frisse blik, unieke aanpak en praktische kennis. Onze Business Intelligence aanpak is agile en doordrenkt met elementen uit datagedreven werken, design thinking en system thinking. Het motto daarbij is: think big, talk little en start small. Gaandeweg bouwen we samen aan een intelligente, datagedreven organisatie. Al meer dan 1.000 tevreden opdrachtgevers gingen je voor.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in Business Intelligence strategiePassionned Group (sinds 2004) is de specialist in Business Analytics & intelligente, datagedreven organisaties. Onze consultants zijn zeer bedreven in het ondersteunen van organisaties bij het formuleren en uitvoeren van een slimme BI strategie en datagedreven werken. Om het jaar organiseren wij de Dutch BI & Data Science Award™.

Neem contact met ons op

Onze BI-specialisten

Isaac Shawky - Associate Partner

drs. ISAAC SHAWKY

Associate Partner

Daan van Beek - Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

DAAN VAN BEEK MSc

Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

Wouter Huisman - Senior BI projectmanager

drs. WOUTER HUISMAN

Senior BI projectmanager