Normen & targets bepalen = Normen en targets behalen!

Hanteer normen en targets

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Het regelmatig evalueren en bijstellen van normen en targets is essentieel voor succesvolle Business Intelligence. Bij overschrijding van normen of budgetten is het belangrijk medewerkers en management aan te spreken en samen te kijken welke acties ter verbetering noodzakelijk zijn. Ook zul je moeten kijken naar de mogelijkheden ter verbetering van de competenties van de desbetreffende verantwoordelijken.

Borgen in de PDCA-cirkel: continu verbeteren met KPI’s

Normen en targetsEen van de conclusies uit het landelijk onderzoek naar de succesfactoren van BI is dat het moet worden ingebed in een continue verbetercyclus zoals de PDCA-cirkel. Anders zal blijken dat business intelligence of een prestatiemanagementsysteem (achteraf) een behoorlijke geldverspilling of een hele dure hobby van een paar mensen is geweest. Inbedden in de PDCA methode betekent onder andere dat we met elkaar gaan praten over de KPI’s en elke keer analyseren waarom normen en targets niet of juist wel werden behaald en wat de achterliggende kritieke succesfactoren daarbij zijn.

Analytische bedrijfscultuur

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat het regelmatig evalueren en bijstellen van normen en targets een belangrijke bijdrage kan leveren aan het creëren van een analytische bedrijfscultuur. Door regelmatig de normen en targets te evalueren, blijven de organisatie, het management en de medewerkers alert en kunnen hogere ambitieniveaus bereikt worden. Zodoende kan de organisatie opereren op het scherpst van de snede.

Achterliggende krachten ontdekken en stimuleren

Het is dan wel belangrijk om de achterliggende (positieve) krachten in de vorm van kennis, marktontwikkelingen en middelen, die hogere/lagere (of andere) normen en budgetten rechtvaardigen, te achterhalen en te stimuleren. Het gaat dan om de ontwikkeling van de organisatie in lijn met de omgeving. Zie ook het bewaken van de relevantie van de stuurinformatie.

Motiveren van medewerkers

Motiveren van medewerkersHoe lastig het soms ook kan zijn om collega’s en ondergeschikten aan te spreken op de prestaties, niets doen is geen optie. Samen op gelijkwaardig niveau, met respect voor de mens en zijn persoonlijke omstandigheden en ontwikkelmogelijkheden, praten over het verbeteren van de (persoonlijke) situatie en prestatieverbetering moet onderdeel zijn van het dagelijks managen en motiveren van de medewerkers. Zie ook prestatiebeloning en de Deming cirkel.

Neem contact met ons op

Normen & targets bepalen = Normen en targets behalen!
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met normen & targets bepalen = normen en targets behalen! of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST