Downloaden
Een praktische werkmethode
Deze whitepaper laat je zien hoe je met minimale inspanning een 100% gepersonaliseerd dashboard kunt maken.

Voorbeeld template procesanalyse
In 5 fasen naar een proces-KPI-model
Gepersonaliseerde dashboards
Bibliotheek met inzichten

Gratis downloaden

Whitepaper: van proces naar KPI, een praktische werkmethode

Eén van de voordelen van rolgebaseerde Business Intelligence & Analytics is dat iedere gebruiker zonder moeite direct de voor hem of haar relevante informatie op het scherm ziet, 100% actueel, interactief en snel. In deze whitepaper verkennen we de 5 stappen die je moet zetten om vanuit je processen te komen tot zuivere & bruikbare KPI's. Daarnaast helpt deze praktische werkmethode je met procesdenken en het opzetten van een logistiek framework voor BI dashboards. Inclusief vele tips, trics en een template voor procesanalyse. Direct deze whitepaper downloaden.

De basis voor de inrichting van Business Intelligence

In een Business Intelligence Framework leg je voor elke organisatierol vast welke informatie deze nodig heeft in welke vorm en op welk moment in het bedrijfsproces. Het Business Intelligence Framework vormt de solide basis voor de inrichting van de Business Intelligence omgeving.

Goede informatieanalyse onontbeerlijk

Om het Business Intelligence Framework juist op te stellen en te vullen is een goede informatieanalyse onontbeerlijk. Informatieanalyse betekent in dit geval het achterhalen van alle organisatierollen, de relevante KPI’s, een goede presentatievorm voor deze KPI’s en het bepalen van de juiste autorisaties.

Heb je ook moeite met het vinden van de juiste KPI’s? Zoek je een eenvoudige manier om deze te koppelen aan organisatierollen? En hoe kom je tot een goed autorisatiemodel? Dan vormt deze whitepaper een perfect startpunt om je BI te professionaliseren.

Download deze whitepaper

De werkmethode: van proces naar KPI

Om organisaties te helpen het Business Intelligence Framework goed in te richten is de werkmethode “Van procesanalyse naar KPI” opgesteld. De voordelen van deze werkmethode zijn:

De werkmethode levert de volgende zaken op:

Op basis van deze documenten kan je het BI Framework snel implementeren.

Met minimale inspanning 100% gepersonaliseerde dashboards

Door de herbruikbaarheid en parametriseerbaarheid van de inzichten kunnen nieuwe medewerkers met minimale inspanning over een 100% gepersonaliseerd dashboard beschikken. Door het onderbouwde rechtenmodel waarborg je dat zij alleen relevante informatie voor hun werkzaamheden en plek in de organisatie te zien krijgen.

Nu downloaden

Over de auteur: ir. Rick van der Linden

foto Rick van der LindenRick van der Linden heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente en heeft bijna 20 jaar ervaring op het gebied van implementaties van Business Intelligence & Analytics. Zijn missie: BI afdelingen helpen om de transitie te maken van rapportenfabriek naar interne consultancy. Belangrijkste leidraad hierbij is het gedachtegoed van “De intelligente, datagedreven organisatie”.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST