De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

E = mc2: een verrassende visie op KPI’s

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
senior KPI adviseur & auteur
Inhoudsopgave

‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’, is misschien wel de bekendste uitspraak van balkunstenaar en spraakwaterval Johan Cruijff. Deze legendarische uitspraak geeft, toeval of niet, ook treffend weer welke attitude je zou moeten hebben als het gaat om het doorgronden van KPI’s. De omschakeling van het grootste voetbalgenie aller tijden naar het grootste natuurkundige genie aller tijden lijkt misschien abrupt, maar snijdt hout. Het verschil tussen een echte, zuivere, onvervalste KPI en een onzuivere KPI is namelijk glashelder uit te leggen door een parallel te trekken met Einsteins’ speciale relativiteitstheorie. Ben je nu al in verwarring? Ons praktijkvoorbeeld brengt licht in de duisternis.

Praktijkvoorbeeld: schooluitval als KPI

Echte onvervalste KPI’s (E) hebben directe impact op de drie belangrijkste resultaatgebieden van een organisatie (mc2). Denk dan aan winst, medewerkers- en klanttevredenheid. Gewone indicatoren zoals omzet of marge hebben dat niet, of pas met grote vertraging. Neem bijvoorbeeld schooluitval, of meer specifiek het voortijdig schoolverlaten. Een student schrijft zich in voor een mbo-opleiding maar haakt na twee jaar af. Er zijn drie gevolgen.

1. Directe impact op de winst

De mbo-instelling ontvangt een budget per student. Een deel van het budget krijgt ze pas uitgekeerd wanneer de student met succes de opleiding afrondt. Een diploma behaalt dus. Wanneer de student afhaakt, ontvangt de school niet het volledige budget, terwijl er wel kosten tegenover staan zoals huisvesting en personeel. Schooluitval heeft dus directe impact op de winstgevendheid van de instelling.

2. Directe impact op de klant

KPI PraktijkvoorbeeldEen student die moet afhaken is zeer waarschijnlijk niet tevreden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het onderwijsniveau was wellicht te hoog gegrepen, er is geen goede begeleiding geweest, de thuissituatie was niet optimaal of misschien was juist de lesstof te saai. Vaak is het een combinatie van dergelijke factoren. Uitval geeft als teleurstellend resultaat een (zeer) ontevreden student en vice versa. Uitval is hier dus zowel oorzaak als gevolg, een vicieuze cirkel waar maar moeilijk uit te ontsnappen valt. Studenten die uitvallen zijn zogezegd weer terug bij af.

3. Directe impact op de medewerker

Het personeel van de mbo-instelling werkt vanuit de passie om studenten klaar te stomen voor interessant werk. Een student die vroegtijdig de school dreigt te verlaten, veroorzaakt (als het goed is) teleurstelling bij zowel de begeleiders als docenten. Immers, zij hebben extra tijd en wellicht voorzieningen in de student gestoken, maar de ‘reward’ en voldoening blijven uit. Onnodige schooluitval heeft directe impact op de tevredenheid van medewerkers omdat ze in hun gezamenlijke missie falen.
De SMART KPI Gids 2024 Afbeelding van De SMART KPI Gids 2024De SMART KPI Gids is een praktische methode waarmee je voor jouw bedrijf, instelling of school snel de allerbeste KPI's kan identificeren, definiëren en visualiseren. Al meer dan 2.500 organisaties gebruiken deze gids voor KPI- en prestatiesturing. Meer dan 750 KPI voorbeelden uit verschillende sectoren illustreren de kracht van onvervalste KPI's. Maak het jezelf niet te moeilijk en volg Einsteins' speciale relativiteitstheorie.Neem een licentie op de SMART KPI Gids

Leer hoe je gericht kunt sturen met KPI’s

Met behulp van de managementtool KPI’s (voorbeelden en definitie) kun je gericht sturen op vermindering van schooluitval. Die KPI biedt bovendien aanknopingspunten om in proces, aanpak en samenwerking, structurele verbeteringen aan te brengen binnen een regio tussen gemeenten, mbo-instellingen en andere VO-scholen.

De formule E = mc2

Laten we nu eens de formule E = mc2 toepassen op het praktijkvoorbeeld. De gerichte energie (E) die scholen in studenten steken om hem of haar soepel en met goede kansen de arbeidsmarkt te laten betreden vertaalt zich direct in goede resultaten op meerdere terreinen (mc2). Wil je ook gaan sturen op echte KPI’s? Bestel dan nu de SMART KPI Gids: hét handboek voor performance management, KPI’s en datagedreven werken, of neem hier contact met ons op.

Is dit nog steeds algebra voor jou?

Natuurlijk kunnen we in dit compacte artikel niet alle ins en outs van KPI’s bespreken, maar gelukkig hebben we binnen Passionned Group zoveel kennis over KPI’s verzameld, dat we je eenvoudig verder op weg kunnen helpen. Kom je er niet uit, neem contact op met een van onze KPI’s experts.

De nieuwe Einstein

Je hoeft echt niet op zoek naar de nieuwe Einstein om met KPI’s te kunnen of mogen werken. Wél kun je gebruikmaken van de jarenlange ervaring van de KPI-experts van Passionned Group op het gebied van KPI-systemen en performance management. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Bekijk het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Productafbeelding van het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding De 7 kenmerken van onvervalste KPI's
De 7 kenmerken van onvervalste KPI's
Uitgelichte afbeelding De 5 grootste KPI-blunders
De 5 grootste KPI-blunders
Uitgelichte afbeelding Datagedreven werken: neem afscheid van de status quo
Datagedreven werken: neem afscheid van de status quo

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met KPI's & datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring