Passionned Group™

KPI-workshop

Bestuurders en managers moeten ervoor zorgen dat hun organisatie “in control” blijft. Dat kunnen ze alleen als ze sturen op de juiste, meestal niet-financiële, KPI’s. Maar hoe bepaal je die? En hoe zorg je voor voldoende draagvlak, zodat iedereen de geselecteerde KPI’s accepteert, zonder mitsen en maren?

In deze praktijkgerichte, incompany workshop komen alle aspecten van het formuleren van zuivere KPI’s aan bod. Van de definitie tot implementatie en van de ruwe data tot en met de uiteindelijke visualisatie.

Je gaat zelf onder leiding van de docent de juiste KPI’s ontdekken en nieuwe inzichten verwerven. Hierdoor kun je voortaan veel effectiever gaan sturen op dat wat écht kritiek is voor topprestaties in jouw organisatie. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Met onze 1-daagse incompany KPI workshop kom je snel tot een uitgebalanceerd KPI-systeem dat iedereen begrijpt en accepteert.

Vraag offerte aan
Open inhoudsopgave

De ultieme KPI-training voor bestuurders, managers en financials


Van output naar proces

KPI’s (kritieke prestatie indicatoren) vormen de kern, het DNA van de intelligente, datagedreven organisatie. Ze beïnvloeden je resultaten in hoge mate. Het vinden van de echte, onvervalste KPI’s is echter geen eenvoudige opgave. Ze staan meestal niet in het jaarverslag, maar ze zitten vaak “verstopt” in de operationele processen en in de data. Je zult dus moeite moeten doen om ze te ontsluiten en hierover helder te communiceren.

Wat zeggen onze cursisten?

“Goede heldere uitleg door een ervaren en gedreven docent. Vooral de vertaalslag van ‘kritieke succesfactor naar kritieke prestatie indicator naar PI’ vond ik een eyeopener. Aanrader om je kennis te verdiepen in KPI’s!”

Richard Gerritsen

Een perfect early warning system

Eenmaal in het vizier vormen KPI’s een perfect ‘early warning system’ voor toekomstige prestaties. Ze waarschuwen je bij een slechte score ten opzichte van de (strategische) doelen van je organisatie. Deze incompany workshop laat je op een heel directe en laagdrempelige manier kennismaken met KPI’s, de achterliggende kritieke succesfactoren en alle benodigdheden voor het bouwen een compleet KPI-raamwerk.

Over de docent

Docent KPI trainingWouter Huisman studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Groningen en is managementconsultant bij Passionned Group. Hij heeft jarenlange ervaring met KPI’s, sturing en managementdashboards. Hij is gepokt en gemazeld in KPI-management. Zijn fijnzinnige aanpak wordt geroemd en zijn workshop is doorspekt met tal van praktijkvoorbeelden. Als voormalig manager weet hij als geen ander waar organisatiesturing en prestatiemeting op stuk kunnen lopen.

De inhoud van de KPI-workshop

Deze praktijkgerichte en interactieve workshop voorziet je van samengebalde, direct toe te passen kennis om KPI’s succesvol te definiëren, te ‘verkopen’ en te implementeren in je eigen organisatie. En je leert daarbij de benodigde vaardigheden en technieken. In één intensieve, maar productieve dag worden de deelnemers klaargestoomd voor een leidende of adviserende rol in een verbetertraject.

Kritieke Performance Indicatoren, theorie en praktijk

Kritieke Performance Indicatoren, theorie en praktijkDe workshop start met een welkomstwoord, een voorstelrondje en het uitvragen van en het managen van de verwachtingen. Na deze korte introductie staat de ochtend verder in het teken van KSF-en, KPI’s, strategie, processen en zogenoemde 1 miljoen euro inzichten:

    • De strategiegedreven methode neemt het beleid en de strategie als uitgangspunt bij het vinden van de indicatoren.
    • De procesgedreven methode identificeert de KPI’s op basis van de rollen, taken, verantwoordelijkheden en overdrachtsmomenten in het proces.
    • De datagedreven methode geeft je praktische handvatten om de zogenaamde ‘goudklompjes’ in jouw (big) data te vinden.

Praktijkcases

Na een uitgebreide lunch in het restaurant start de middagsessie die in het teken staat van praktijkcases, datavisualisatie en continu verbeteren:
Behaalde leerdoelen aan het eind van deze KPI-workshop

* Alle deelnemers vragen we vooraf als huiswerk een of meerdere casussen in te brengen die betrekking hebben op de eigen organisatie. Als meerdere mensen uit dezelfde divisie of afdeling zijn aangemeld voor de workshop, kunnen zij uiteraard gezamenlijk een casus inbrengen en in groepsverband uitwerken.

Voor wie is deze KPI-training bedoeld?

Middagprogramma workshop KPI

Voor iedereen die betrokken is bij een KPI-traject biedt deze workshop waardevolle referentiepunten en nieuwe inzichten. Onze workshop wordt veel gevolgd door: bestuurders, managers, business controllers, financieel managers, verantwoordelijken voor managementinformatie, CIO’s, directieleden, business consultants en adviseurs. Wij stimuleren dat je met meerdere directe collega’s deelneemt. Dit vergroot het draagvlak voor de nieuwe inzichten vanaf de start.

Wat zeggen onze klanten?

“Door invoering van de KPI’s werden de prestaties op de verschillende onderdelen in één oogopslag helder en zijn er acties uitgezet om die te verbeteren. Zo konden we ons beleid aanpassen toen inzichtelijk werd dat parkeerplaatsen grote invloed hebben op het leegstandspercentage.”

Hannelie van Asselt
De Woonplaats

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze KPI-workshop

Soms sta je gewoon versteld wat je allemaal in 1 dag kunt leren, als je maar geconcentreerd, met de juiste mindset en de juiste docent aan de slag gaat. De volgende leerdoelen zijn realistisch en haalbaar:

Kom nu uit je comfortzone

De incompany KPI-workshop die wij exclusief voor een bedrijf of instelling op maat organiseren is voor de deelnemers geen vrijblijvende zaak. De impact is groot. Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij zaken voorbereiden, open kaart spelen, actief meedoen en uit hun comfortzone komen. Heb je inhoudelijke of organisatorische vragen over deze unieke workshop, neem nu vrijblijvend contact met ons op.

incompany aanvraag

Docent KPI-management

Wouter Huisman - Docent KPI management

drs. WOUTER HUISMAN

Docent KPI management

Reviews over KPI-workshop

Paul Brinker | Kader BV | 28 november 2019

Zeer goed en helder! De KPI-workshop bood prima maatwerk en er was een leuke klik tussen de docent en de groep.

neem contact met ons op
Peter Eken | Bureau voor kwaliteitszorg | 9 juli 2019

Erg interessant! Nog te verbeteren: Hoe overtuig ik mijn klant van het belang van KPIs.

neem contact met ons op
André van Roekel | Teamleider | Kader BV | 16 juni 2019

De KPI-workshop van Passionned Group is een zeer interessante training waarin een duidelijke structuur wordt geboden voor het werken met KPI’s.

neem contact met ons op
Anoniem | 7 mei 2018

Methodieken zijn direct toe te passen in mijn organisatie.

neem contact met ons op
Anoniem | 7 mei 2018

Zeker goed voor de groei van mijn organisatie met betrekking tot het behalen van het doel van mijn organisatie.

neem contact met ons op
Toon alle reviews Plaats een review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Wouter Huisman - Docent KPI management

drs. WOUTER HUISMAN

Docent KPI management

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
18