datapine BI & Analytics

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

In deze bijdrage presenteren we een ruwe schets van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier datapine en zijn productportfolio (zoals datapine BI). datapine is het meest krachtig in business intelligence en het minst sterk in performance optimalisatie. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van datapine BI, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (business intelligence, big data, artificial intelligence en data science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals datapine BI et cetera.

Hoe scoort datapine BI & Analytics op diverse onderdelen?

In onze studie inspecteerden we ook de diverse tools van datapine software. We beoordeelden datapine BI & Analytics op maar liefst 720 criteria. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. De hieronder getoonde afbeelding illustreert de sterke en minder sterke kanten van datapine BI vergeleken met andere BI & Analytics-tools.

Score van datapine BI software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier datapine BI & Analytics. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de BI & Analytics Guide 2024. Heb je behoefte aan extra informatie over de onderzoeksverantwoording? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De datapine-analyse is mogelijk gemaakt door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens grondig te analyseren. Meer dan 2.691 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het gebied van BI & Analytics hun stempel gedrukt op de validatie van de resultaten.datapine in onze BI & Analytics Guide 2024 Afbeelding van datapine in onze BI & Analytics Guide 2024In onze 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics Guide hebben we alle ins en outs van datapine BI & Analytics voor je verzameld. Je krijgt toegang tot honderden (kortere) trainingen, tech talks, colleges, demo’s, tutorials, enzovoorts en beschikt altijd over het laatste BI- & AI-nieuws. Onze gids helpt je bovendien in het versterken van je kennis over BI & Analytics.bekijk de BI & Analytics Guide™

datapine en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier datapine heeft (minimaal) 1 product in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van populariteit zetten we de belangrijkste hier op een rij:

Wat is datapine BI?

Onder deze kop portretteren we datapine BI, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

 • analyse
 • analytics
 • analytics platform
 • business intelligence
 • dashboards
 • datavisualisatie
 • machine learning
 • reporting
 • SaaS
 • SQL

Ben je nieuwsgierig naar alle karakteristieken (100+) van datapine BI? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2024.

Tekort aan capaciteit en wil je een datapine BI consultant inhuren?

Wil je een interim datapine BI-specialist inhuren die materiedeskundig is en een datapine BI-applicatie kan implementeren? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. datapine BI ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van datapine BI software.
Afbeelding van datapine BI tools.
Schema van datapine BI.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van datapine BI. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten. Credits: datapine & partners.

Recente innovaties van datapine BI-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij datapine een [vendor-innovation-trend-text] tendens wat betreft BI & Analytics-functionaliteit en support voor besturingssystemen, cloudplatforms en connectiviteit. De laatste noviteiten liggen op het terrein van artificial intelligence > augmented reality, dataconnectiviteit > XML en data governance > datakwaliteit > dashboard datakwaliteit.

Van datapine BI & Analytics hebben we de meest recente releases beoordeeld van haar productportfolio. Hieronder zie je de opeenvolgende versies van de beschikbare BI & Analytics-producten van datapine:

 • datapine BI: 2024 2023 2022 4.6 1.0.41

Achter elk product vermelden we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van datapine BI?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van datapine BI & Analytics te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van datapine kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van datapine BI zijn misschien niet de grootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

Wat maakt datapine BI & Analytics innovatief

In onze studie zien we dat datapine op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent en zich zo onderscheidt van de concurrentie. Dit maakt datapine BI min of meer uniek: cross-channel analyse, Extract-Transform-Load, audio analytics, patroonherkenning en plot chart.

De voor- en nadelen van datapine BI

Tag cloud van datapine BI tools.Figuur 5: Word cloud van de plus- en minpunten van datapine BI & Analytics

Lees verder in de volgende themaparagrafen, daar benoemen we alle voor- en nadelen van datapine BI & Analytics, datapine BI, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: datapine kan op dit moment werken aan het creëren van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor forecasting, authenticatie, Google BigQuery, active directory, native, notificaties, Windows, MongoDB, LDAP en infrastructuur). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Deel hier je ervaring met datapine BI & Analytics

Geef hier je ervaring door over datapine BI & Analytics. Je observaties kunnen dan gaan meewegen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van datapine BI.

1. datapine Business Intelligence

49%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 49%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van datapine. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, enterprise business intelligence, embedded business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: datapine BI. In totaal onderzochten we 73 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

2. datapine Decision Management

47%

datapine scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Decision Management’. De score bedraagt 47%. De volgende criteria zijn gehanteerd: performance management en decision support. In totaal onderzochten we 30 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. datapine Self-service BI

43%

De leverancier datapine scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Self-service BI’. De score bedraagt 43%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service data preparation, self-service reporting en self-service analyse. In totaal onderzochten we 14 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024.

4. datapine Data Discovery

34%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 34% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: tijdreeks, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. In totaal onderzochten we 398 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2024.

5. datapine Real-time Analytics

33%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Real-time Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 33%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, real-time insights, live connectie en real-time big data. In totaal onderzochten we 19 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

6. datapine Data Governance

30%

datapine scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 30% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datamanagement, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 91 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. datapine Analytics

30%

datapine doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Analytics’. De score bedraagt 30%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: advanced analytics en cloud analytics. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: datapine BI. In totaal onderzochten we 130 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

8. datapine Big Data

21%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Big Data’ met een score van 21%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: streaming, ongestructureerde data, complexe data, sensors, data lakes, big data appliance en Blob opslag. In totaal onderzochten we 59 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2024. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. datapine Data-integratie

21%

De leverancier datapine doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data-integratie’, gegeven dat ze hierop 21% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datawarehousing, datavirtualisatie, data wrangling en database-overschrijdende joins. In totaal onderzochten we 76 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

10. datapine Artificial Intelligence

19%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Artificial Intelligence’. De score bedraagt 19%. De volgende criteria zijn gehanteerd: machine learning en data science. In totaal onderzochten we 181 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

11. datapine Dataconnectiviteit

17%

De leverancier datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Dataconnectiviteit’. De score bedraagt 17%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: Sharepoint, Salesforce, connectiviteit, native, Teradata en Google Analytics. In totaal onderzochten we 91 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

12. datapine Mobile Business Intelligence

13%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Mobile Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 13% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: iPhone, mobile server, mobile analytics, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 10 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2024.

13. datapine BI Infrastructuur

13%

De leverancier datapine scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘BI Infrastructuur’ met een score van 13%. De volgende criteria zijn gehanteerd: authenticatie, infrastructuur, repository, embedded analytics, open source, web services en web server. In totaal onderzochten we 162 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

14. datapine Multidimensionale Modellen

9%

Het bedrijf scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 9%. De volgende criteria zijn gehanteerd: OLAP, ROLAP, MOLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 14 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

15. datapine Performance Optimalisatie

5%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 5%. De volgende criteria zijn gehanteerd: in-memory, parallel processing, datapijplijnen, materialized views, cached data en cache settings. In totaal onderzochten we 29 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Meer weten? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2024

In welke sectoren is datapine BI & Analytics het meest actief?

In onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie hebben we ook gekeken in welke sectoren een softwareleverancier zich zoal beweegt. Dit zijn de sectoren waar datapine het vaakst wordt gebruikt: bouw, energie, gezondheidszorg, manufacturing en retail.

Huur een datapine specialist in

Trainingen en incompany-opleidingen datapine BI & Analytics

De specialisten van Passionned Group organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke datapine trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan aan de volgende software: datapine BI. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: datapine BI scoort redelijk

datapine heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. datapine BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van [vendor-new-functions-per-year] features per jaar, is (vooralsnog) actief in veel verschillende sectoren en specialiseert zich in business intelligence.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de datapine BI & Analytics specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen overheden, instellingen en commerciële organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Bekijk het handboek Artificial Intelligence

Productafbeelding van het handboek Artificial Intelligence

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding Freshworks CRM & Klantinteractie
Freshworks CRM & Klantinteractie
Uitgelichte afbeelding CRMNEXT CRM & Klantinteractie
CRMNEXT CRM & Klantinteractie
Uitgelichte afbeelding Snowflake ETL & Data Integratie
Snowflake ETL & Data Integratie

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datapine en Business Intelligence of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring