datapine BI & Analytics | datapine BI

datapine BI & Analytics

Raadpleeg hier ons onafhankelijk onderzoek naar datapine en andere BI software
Een complete en 100% onafhankelijke expertbeoordeling van datapine. Klik hier voor onze vernieuwde BI & Analytics Guide 2021:

  • 100% objectieve reviews
  • datapine vergeleken op 900+ criteria
  • interactieve gids met trainingsvideo's
  • Wereldwijd toegepast voor toolselectie
Bestel de BI & Analytics Guide

Maak kennis met datapine BI

In deze bijdrage presenteren we een ruwe schets van ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier datapine en haar productportfolio (zoals datapine BI). datapine BI & Analytics scoort in onze studie beter dan GoodData maar iets slechter dan ThoughtSpot. datapine is het meest krachtig in performance management en het minst sterk in performance optimalisatie. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van datapine BI, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (business intelligence, big data, artificial intelligence en data science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals datapine BI etc.

Hoe scoort datapine BI & Analytics op diverse onderdelen?

In onze onafhankelijke studie inspecteerden we ook de diverse tools van datapine software. We beoordeelden datapine BI & Analytics op maar liefst 961 criteria. Onderstaande afbeelding illustreert de sterke en minder sterke kanten van datapine BI vergeleken met andere BI & Analytics-tools.

Score van datapine BI software.Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier datapine BI & Analytics. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 5 sterren. Bron: de BI & Analytics Guide 2021. Heb je behoefte aan extra informatie over de onderzoeksverantwoording? Klik hier om deze gids te downloaden.

De datapine-analyse is mogelijk gemaakt door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens grondig te analyseren. Meer dan 13.975 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het gebied van BI & Analytics hun stempel gedrukt op de validatie van de resultaten.

datapine en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier datapine heeft (minimaal) 1 product in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van populariteit zetten we de belangrijkste hier op een rij:

Wat is datapine BI?

Onder deze kop portretteren we datapine BI, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Ben je nieuwsgierig naar alle karakteristieken (100+) van datapine BI? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2021.

Tekort aan capaciteit en wil je een datapine BI consultant inhuren?

Wil je een interim datapine BI-specialist inhuren die materiedeskundig is en een datapine BI-applicatie kan implementeren? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. datapine BI ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van datapine BI software.
Afbeelding van datapine BI tools.
Schema van datapine BI.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van datapine BI. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

datapine BI-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij datapine een stabiele tendens wat betreft BI & Analytics-functionaliteit en support voor besturingssystemen, cloudplatforms en connectiviteit.

Van datapine BI & Analytics hebben we de meest recente releases beoordeeld van haar productportfolio. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt datapine niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van datapine BI?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van datapine BI & Analytics te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van datapine kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van datapine BI zijn misschien niet de grootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

De voor- en nadelen van datapine BI

Lees verder in de volgende themaparagrafen, daar benoemen we alle voor- en nadelen van datapine BI & Analytics, datapine BI, etc. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: datapine kan op dit moment werken aan het creëren van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor embedded analytics, MongoDB, Sharepoint, Kerberos, SDK, Google BigQuery, active directory, LDAP, Teradata en OAuth). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Tag cloud van datapine BI tools.Figuur 5: Word cloud van de plus- en minpunten van datapine BI & Analytics

Deel hier je ervaring met datapine BI & Analytics

Geef hier je ervaring door over datapine BI & Analytics. Je observaties kunnen dan gaan meewegen bij een beter afgewogen oordeel van de prestaties van datapine BI.

datapine Performance Management

51%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie goed op het onderwerp ‘Performance Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 51%. De volgende criteria zijn gehanteerd: financiële consolidatie, financiële planning en balanced scorecard. In totaal onderzochten we 7 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Performance Management? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

datapine Business Intelligence

37%

datapine scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Business Intelligence’. De score bedraagt 37%. De volgende criteria zijn gehanteerd: CRM en business process monitoring. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: datapine BI. In totaal onderzochten we 75 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

datapine Self-service BI

33%

De leverancier datapine scoort in ons objectief BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Self-service BI’. De score bedraagt 33%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service data preparation, self-service reporting en self-service analyse. In totaal onderzochten we 16 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2021.

datapine Real-time Analytics

30%

Het bedrijf scoort in ons objectief BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Real-time Analytics’, gegeven dat ze hierop 30% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: real-time, real-time data, data ingestion, real-time insights, near real-time en live connectie. In totaal onderzochten we 20 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2021. Of zoek de verdieping in de volgende content:

datapine Big Data

26%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Big Data’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 26%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: streaming, ongestructureerde data, sensors, complexe data, data lakes, sensor data en Blob opslag. In totaal onderzochten we 58 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

datapine Data Discovery

26%

datapine scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 26% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: tijdreeks, standaarddeviatie, datastorytelling en share insights. In totaal onderzochten we 394 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

datapine Data Governance

26%

datapine doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Governance’. De score bedraagt 26%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datacatalogus en gegevensversleuteling. In totaal onderzochten we 81 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

datapine Mobile Business Intelligence

24%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Mobile Business Intelligence’ met een score van 24%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: iPhone, mobile analytics, mobile server, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 11 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2021.

datapine Analytics

23%

De leverancier datapine doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 23% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: advanced analytics, web analytics, marketing analytics, customer analytics, retail analytics en geoanalytics. We hebben daarbij het volgende product bestudeerd: datapine BI. In totaal onderzochten we 127 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

datapine Dataconnectiviteit

19%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Dataconnectiviteit’. De score bedraagt 19%. De volgende criteria zijn gehanteerd: ODBC en CSV. In totaal onderzochten we 95 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

datapine Artificial Intelligence

17%

De leverancier datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectief BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’. De score bedraagt 17%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: machine learning, data science, natural language processing, lineaire regressie, cognitive services en bedrijfsregels. In totaal onderzochten we 170 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

datapine BI Infrastructuur

17%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 17% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: authenticatie, infrastructuur, repository, web services, open source en embedded analytics. In totaal onderzochten we 166 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2021.

datapine Multidimensionale Modellen

16%

De leverancier datapine scoort in ons objectief BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Multidimensionale Modellen’ met een score van 16%. De volgende criteria zijn gehanteerd: OLAP, MOLAP, ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

datapine Data-integratie

16%

Het bedrijf scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Data-integratie’. De score bedraagt 16%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datawarehousing, datavirtualisatie, data wrangling en database-overschrijdende joins. In totaal onderzochten we 83 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

datapine Performance Optimalisatie

14%

Het bedrijf scoort in ons objectief BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 14%. De volgende criteria zijn gehanteerd: in-memory, parallel processing, materialized views, datapijplijnen, cached data en cache settings. In totaal onderzochten we 29 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Trainingen en incompany-opleidingen datapine BI & Analytics

Passionned Group organiseert diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kan ook specifieke datapine trainingen verzorgen, ook incompany. Denk dan aan de volgende software: datapine BI. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: datapine BI scoort redelijk

datapine heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. datapine BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in performance management.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de datapine BI & Analytics specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen overheden, instellingen en commerciële organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datapine en Business Intelligence of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST