Passionned Group™

datapine BI & Analytics

In deze bijdrage presenteren we een ruwe schets van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier datapine en zijn productportfolio (zoals datapine BI). datapine BI & Analytics scoort in onze studie beter dan Wyn Enterprise maar iets slechter dan insightssoftware. datapine is het meest krachtig in business intelligence en het minst sterk in performance optimalisatie. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van datapine BI, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (business intelligence, big data, artificial intelligence en data science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals datapine BI et cetera.

Een complete en 100% onafhankelijke expertbeoordeling van datapine. Klik hier voor onze vernieuwde BI & Analytics Guide 2023:

  • 100% objectieve reviews
  • datapine vergeleken op 900+ criteria
  • interactieve gids met trainingsvideo's
  • Wereldwijd toegepast voor toolselectie
bestel de BI & Analytics Guide
Open inhoudsopgave

Maak kennis met datapine BI


Hoe scoort datapine BI & Analytics op diverse onderdelen?

Score van datapine BI software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier datapine BI & Analytics. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de BI & Analytics Guide 2023. Heb je behoefte aan extra informatie over de onderzoeksverantwoording? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In onze onafhankelijke studie inspecteerden we ook de diverse tools van datapine software. We beoordeelden datapine BI & Analytics op maar liefst 710 criteria. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Hiernaast genoemde afbeelding illustreert de sterke en minder sterke kanten van datapine BI vergeleken met andere BI & Analytics-tools.

De datapine-analyse is mogelijk gemaakt door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens grondig te analyseren. Meer dan 2.263 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het gebied van BI & Analytics hun stempel gedrukt op de validatie van de resultaten.

datapine en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier datapine heeft (minimaal) 1 product in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van populariteit zetten we de belangrijkste hier op een rij:

Wat is datapine BI?

Onder deze kop portretteren we datapine BI, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Ben je nieuwsgierig naar alle karakteristieken (100+) van datapine BI? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Tekort aan capaciteit en wil je een datapine BI consultant inhuren?

Wil je een interim datapine BI-specialist inhuren die materiedeskundig is en een datapine BI-applicatie kan implementeren? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. datapine BI ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van datapine BI software.
Afbeelding van datapine BI tools.
Schema van datapine BI.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van datapine BI. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Recente innovaties van datapine BI-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij datapine een stabiele tendens wat betreft BI & Analytics-functionaliteit en support voor besturingssystemen, cloudplatforms en connectiviteit. De laatste noviteiten liggen op het terrein van data discovery > analyse > cross-channel analyse, real-time analytics > data ingestion en business intelligence > embedded business intelligence.

Van datapine BI & Analytics hebben we de meest recente releases beoordeeld van haar productportfolio. Hieronder zie je de opeenvolgende versies van de beschikbare BI & Analytics-producten van datapine:

Achter elk product vermelden we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van datapine BI?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van datapine BI & Analytics te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van datapine kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van datapine BI zijn misschien niet de grootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

Wat maakt datapine BI & Analytics innovatief

In onze studie zien we dat datapine op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent en zich zo onderscheidt van de concurrentie. Dit maakt datapine BI min of meer uniek: cross-channel analyse, kolomdiagrammen, cohortanalyse, SQL editor en bellengrafieken.

De voor- en nadelen van datapine BI

Tag cloud van datapine BI tools.Figuur 5: Word cloud van de plus- en minpunten van datapine BI & Analytics

Lees verder in de volgende themaparagrafen, daar benoemen we alle voor- en nadelen van datapine BI & Analytics, datapine BI, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: datapine kan op dit moment werken aan het creëren van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor authenticatie, machine learning, R, Windows, SDK, Linux, connectiviteit, JSON, Sharepoint en ODBC). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Deel hier je ervaring met datapine BI & Analytics

Geef hier je ervaring door over datapine BI & Analytics. Je observaties kunnen dan gaan meewegen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van datapine BI.

1. datapine Business Intelligence

34%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 34%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van datapine. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, enterprise business intelligence, embedded business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: datapine BI. In totaal onderzochten we 73 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

2. datapine Real-time Analytics

23%

datapine scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Real-time Analytics’. De score bedraagt 23%. De volgende criteria zijn gehanteerd: live connectie en real-time consolidation. In totaal onderzochten we 19 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

3. datapine Data Governance

19%

De leverancier datapine scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Governance’. De score bedraagt 19%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datacatalogus, gegevensversleuteling en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 91 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

4. datapine Decision Management

18%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 18% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: performance management, decision support, decision-making platform, decision optimization, decision intelligence en decision flow. In totaal onderzochten we 30 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. datapine Data Discovery

18%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Discovery’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 18%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: tijdreeks, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. In totaal onderzochten we 400 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

6. datapine Analytics

14%

datapine scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 14% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: advanced analytics, geoanalytics, web analytics, customer analytics, retail analytics en marketing analytics. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: datapine BI. In totaal onderzochten we 130 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. datapine Self-service BI

13%

datapine doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Self-service BI’. De score bedraagt 13%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: self-service data preparation en self-service reporting. In totaal onderzochten we 14 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

8. datapine Big Data

10%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Big Data’ met een score van 10%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: streaming, ongestructureerde data, complexe data, sensors, data lakes, big data appliance en Blob opslag. In totaal onderzochten we 59 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. datapine Mobile Business Intelligence

10%

De leverancier datapine doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 10% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: iPhone, mobile server, mobile analytics, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 10 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

10. datapine Data-integratie

8%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Data-integratie’. De score bedraagt 8%. De volgende criteria zijn gehanteerd: database-overschrijdende joins en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 76 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

11. datapine Artificial Intelligence

7%

De leverancier datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’. De score bedraagt 7%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: machine learning, data science, natural language processing, lineaire regressie, bedrijfsregels en cognitive services. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: datapine BI. In totaal onderzochten we 164 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

12. datapine Dataconnectiviteit

7%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Dataconnectiviteit’, gegeven dat ze hierop 7% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Sharepoint, Salesforce, connectiviteit, native, Teradata en Google Analytics. In totaal onderzochten we 91 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

13. datapine BI Infrastructuur

7%

De leverancier datapine scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘BI Infrastructuur’ met een score van 7%. De volgende criteria zijn gehanteerd: authenticatie, infrastructuur, repository, embedded analytics, open source, web services en web server. In totaal onderzochten we 162 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

14. datapine Multidimensionale Modellen

7%

Het bedrijf scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 7%. De volgende criteria zijn gehanteerd: OLAP, ROLAP, MOLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 14 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

15. datapine Performance Optimalisatie

5%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 5%. De volgende criteria zijn gehanteerd: in-memory, parallel processing, datapijplijnen, materialized views, cached data en cache settings. In totaal onderzochten we 29 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Huur een datapine specialist in

Trainingen en incompany-opleidingen datapine BI & Analytics

De specialisten van Passionned Group organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke datapine trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan aan de volgende software: datapine BI. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: datapine BI scoort matig

datapine heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. datapine BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in business intelligence.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de datapine BI & Analytics specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen overheden, instellingen en commerciële organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datapine en Business Intelligence of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
18