Business Intelligence Advies voor de Gemeente Delft | Aanpak
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Specifieke software voor rapportage en analyse

Bij de opdrachtgever wordt al jarenlang gewerkt met specifieke software voor rapportage en analyse. Eerst als aanvulling op operationele systemen, later is dat uitgegroeid tot een zelfstandige management rapportage omgeving. Die omgeving kent een aantal verbetervlakken, waaronder responstijden, het beheer en het combineren van informatie uit verschillende bronnen.

Geen datawarehouse

De huidige architectuur bestaat uit voornamelijk losstaande kubussen met daarop rapportages. Er wordt geen gebruik gemaakt van een datawarehouse. De gemeente Delft heeft de ambitie om door te groeien in volwassenheid op het vlak van BI, wanneer de middelen en budgetten daarvoor in verhouding staan met de opbrengsten.

Wat is de beste BI strategie voor de komende drie jaar?

Opdrachtgever heeft Passionned Group gevraagd om te helpen bij het opstellen van een advies over de beste BI strategie voor de komende 3 jaar op het gebied van Business Intelligence (BI). De volgende vragen moeten daarin aan de orde komen:

De aanpak

Passionned Group stelt voor om de volgende onderzoeksopzet te hanteren, gebaseerd op een aantal vragen:

Daar waar relevant worden niet alleen technische aspecten in ogenschouw genomen, maar ook allerlei organisatorische en beheersmatige aspecten. Passionned Group heeft een aantal gesprekken nodig met sleutelpersonen in de organisatie. Deze zijn verdeeld over de verschillende gebruikersgroepen, de opdrachtgever/eigenaar van de BI dienstverlening en de ICT afdeling.

Het eindresultaat

Het eindresultaat bestaat uit een onderzoeksrapport en een presentatie voor betrokkenen binnen de gemeente in de vorm van een miniconferentie. Tussentijds worden belangrijke bevindingen en scenario’s uitgewisseld met de (gedelegeerd) opdrachtgever.

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met business intelligence advies of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST