Passionned Group™

Kritieke Resultaat Indicator: KRI

Naast (kritieke) prestatie indicatoren, financiële indicatoren en procesindicatoren kun je metingen verrichten in vorm van Kritieke Resultaat Indicatoren (KRI’s), ofwel: Key Result Indicators. Dit type indicator geeft de prestatie weer op de belangrijkste resultaatgebieden van een bedrijf. De score op de KRI’s zijn overigens sterk afhankelijk van de scores op de enkele organisatie-KPI’s. De crux van een hogere winst (KRI) of meer tevreden klanten (klanttevredenheid KRI) zit hem in het gezamenlijk bespreken, begrijpen en verbeteren van je KPI-processen. Van hoog tot laag, van links tot rechts in de organisatie. Iedereen moet een heel goed begrip krijgen hoe je je geld verdient.

Maak kennis met de 4 meest kritieke resultaat indicatoren van elke organisatie.

Klanttevredenheid
Medewerkerstevredenheid
Winstgevendheid
Maatschappelijke prestaties (MVO)

De 5 grootste KPI-blunders
Open inhoudsopgave

Key Result Indicators: de 4 resultaatgebieden van elk bedrijf


Wat is een KRI?

Een Kritieke Resultaat Indicator is het eindresultaat van heel veel activiteiten en inspanningen in de totale organisatie. De score van de belangrijkste KRI’s weerspiegelt het wel en wee van alles. Een definitie:

Een Kritieke Resultaat Indicator geeft op één belangrijk aspect aan of de organisatie (en de directie) goed functioneert.

Het is cruciaal dat het management van een bedrijf en de werkvloer begrijpt op welke manieren je de score op een KRI kunt verbeteren.

De 4 belangrijkste KRI’s van elke organisatie

  1. Winstgevendheid: wat is de financiële gezondheid van je organisatie?
  2. Klanttevredenheid: hoe tevreden zijn je klanten om zaken met je te doen?
  3. Medewerkerstevredenheid: hoe tevreden zijn je medewerkers om voor je klanten te werken?
  4. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO): in hoeverre neemt je organisatie haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en denkt aan het milieu.

Effectief beïnvloeden van de Kritieke Resultaat Indicatoren

Op welke manier kun je als organisatie deze 4 resultaatgebieden nu op een effectieve manier beïnvloeden? Wat is de motor achter je resultaten? En wat zit er onder de motorkap? Welke onderdelen presteren goed en welke niet? Onder de motorkap van de organisatie bevinden zich de Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s). Zij laten direct zien hoe je motor presteert, waar die eventueel hapert en waar je deze nog verder zou kunnen verbeteren. Zodat tegelijkertijd de score op al je KRI’s kan toenemen. Hoe dat werkt lees je in onze SMART KPI-bepaler.

De SMART KPI-bepaler 2023 met succesfactoren voor KRI’s

In onze SMART KPI-bepaler 2023, de handleiding voor prestatiemanagement, lees je alles over het vinden van de onvervalste KPI’s voor jouw organisatie. En hoe je deze koppelt aan de Kritische Resultaat Indicatoren van jouw bedrijf. Ook maak je kennis met het SMART maken ervan. En door middel van prestatie-indicatoren leer je hoe je het continu verbeterproces kunt sturen door middel van de Demingcirkel. Al met al een tool waarmee je als organisatie echt het verschil kan gaan maken.

naar de SMART-KPI-bepaler

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Kritieke Resultaat Indicatoren verbeteren of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
18