Downloaden
Een simpel principe met grote positieve impact
De juiste toepassing van de PDCA-cirkel vertaalt zich uiteindelijk altijd in betere (financiële) prestaties.

4 factoren voor PDCA doorbraak
Gebaseerd op landelijk onderzoek
Inclusief KPI-beslisschema
Simpel principe, maar niet eenvoudig

gratis downloaden

Artikel: de 4 factoren die elke manager moet kennen

Als je kijkt naar de PDCA-cyclus dan zie je op het eerste gezicht een simpel principe. De vier stappen Plan Do Check Act snap je. Maar de implementatie in organisaties is verre van eenvoudig. Dat blijkt uit ons landelijke onderzoek. Slechts 7 procent van alle organisaties passen de vier factoren stuk voor stuk toe. En met groot succes. Ze realiseren veel betere (financiële) prestaties. Vier factoren dus die elke manager moet kennen. In dit artikel doen we alle details van PDCA, KPI’s en data analyse uit de doeken. Start vandaag nog met continu verbeteren en download hier direct deze must-read .

download en lees verder

Lees verder

Er komt best veel bij kijken

Waarom passen zo weinig bedrijven de PDCA-succesfactoren integraal toe? Omdat ze niet weten hoe. En er komt eigenlijk best veel bij kijken. Vooral op het vlak van leiderschap, communicatie, gedrag, KPI’s, data analyse en systemen. Maar ook een gesloten, niet-prestatiegedreven cultuur maakt invoering complex.

PDCA: Please Don’t Change Anything

Gekscherend spreken we weleens over de PDCA-cyclus als een afkorting voor Please Don’t Change Anything of Please Don’t Check Anything. Maar het is te gemakkelijk om het direct op cultuur af te wentelen. Daar gaat de auteur dus niet op in. Er is al voldoende interessante literatuur over verandering en cultuur beschikbaar.

Tijd om het roer om te gooien

Waar het hier om gaat zijn zaken die jij als manager direct kan beïnvloeden. Of dat met een klein beetje moeite zou kunnen doen. Waar je vandaag al mee kunt starten. Vandaar de titel ‘4 factoren die elke manager moet kennen’. Tijd om het roer om te gooien. In dit artikel verkent de auteur een aantal nieuwe invalshoeken, heel andere dan gebruikelijk bij PDCA.

download en lees verder

Over de auteur: Daan van Beek MSc

foto Daan van BeekDaan van Beek is de eindbaas van de Passionned Group. Hij schrijft daarnaast boeken waaronder het bekende managementboek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ waar onlangs een compleet vernieuwde druk van is verschenen. Daan is ook verbonden als docent aan TIAS en EUR en geeft daarnaast masterclasses in India, Singapore, Zuid-Afrika en New York.

Reviews over "Artikel: de 4 factoren die elke manager moet kennen"

Karlijn de Leeuw | Geldersch Landschap & Kasteelen | 27 februari 2018

Het artikel ‘4 factoren die elke manager moet kennen’ geeft mij een mooi handvat om het ontwikkelproces binnen mijn organisatie in gang te zetten. Dank!

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST