contact
Hét meest complete en praktische studieboek voor data-studenten
Het Business Intelligence-boek 'De intelligente, datagedreven organisatie' wordt veel gebruikt binnen het hoger onderwijs.

Vraag docenten-exemplaar aan

Voor het hoger onderwijs

Het studieboek 'De intelligente, datagedreven organisatie: handboek voor Artificial Intelligence, BI & Data Science' (compleet herziene druk) wordt door veel universiteiten en hogescholen voorgeschreven aan hun studenten. Het standaardwerk is verplichte literatuur voor inmiddels veel vakken, masteropleidingen en minors in de domeinen organisatiekunde, bedrijfseconomie, informatiekunde, BI en informatica en binnen datalab omgevingen. Veel docenten vragen toestemming om gebruik te mogen maken van de afbeeldingen. Wil jij de inhoud van het boek ook als leidraad en lesmateriaal gaan gebruiken voor je lessen? Dat kan nu op een heel laagdrempelige manier. Vraag nu een docentenexemplaar aan.

Een vlot geschreven boek

De auteur, Daan van Beek, weet het thema ‘Business Intelligence & Analytics’ op een laagdrempelige, verantwoorde manier toegankelijk te maken voor een breed lezerspubliek. Hij dicht een organisatie menselijke eigenschappen en intelligentie toe. Zo introduceert hij onder meer het organisatiebrein. Door het gehele boek komt dat menselijke aspect terug. Het boek leest daarom vlot en met meer dan 160 afbeeldingen (NL/EN) in kleur en 45 voorbeelden uit de praktijk is het ook populair bij docenten.

140 oefenvragen en antwoorden

Speciaal voor docenten en studenten heeft de auteur oefenvragen en antwoorden gemaakt. Die kun je gebruiken als lesmateriaal. Als je op onderstaande button klikt en het downloadformulier invult, sturen we je de vragen en antwoorden geheel kosteloos toe. Zo kun je je perfect voorbereiden op het tentamen of examen.

Download hier de oefenvragen met antwoorden

Download 160+ afbeeldingen in kleur

Het boek bevat 160+ afbeeldingen in kleur en interessante modellen. Wil je deze afbeeldingen gebruiken in je lesmateriaal of in je scriptie? Dan maak je een snelle start met je slides. Tegen een kostprijsvergoeding van 28,95 EUR exclusief BTW kun je hier alle afbeeldingen downloaden.

Download 160+ afbeeldingen

De auteur als spreker en docent

Daan van Beek geeft zelf ook lezingen, masterclasses en (gast)colleges aan de hand van zijn publicaties. Zo levert hij voor de Tilburg University (TIAS) een bijdrage aan de Master of Informatics. Ook doceert hij aan de business school van de EUR. Daarnaast geeft regelmatig masterclasses in India, Singapore, Suriname, New York en Zuid-Afrika.

Prof. Piet Ribbers over Daan van Beek

Prof. Piet Ribbers over Daan van Beek Enige tijd geleden startte TIAS, een aparte divisie voor executive teaching van Tilburg University, met een executive programma voor IT Consulting. Van de tien modules is er één gewijd aan Business Intelligence & Big Data. Prof. dr. Piet Ribbers vroeg Daan van Beek van Passionned Group het leeuwendeel van de BI-dagdelen voor zijn rekening te nemen. “Ik ben ervan overtuigd geraakt dat Daan de aangewezen persoon is”, aldus Ribbers.

Lees verder…

Opleidingen, workshops & publicaties

Naast het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ heeft Daan van Beek tientallen andere publicaties op zijn naam staan zoals het recente boek ‘Datacratisch werken’. Veel van deze boeken en rapporten verwijzen naar een workshop of masterclass. Wij bieden deze opleidingen hier aan. Ze worden via een open inschrijving gegeven of desgewenst incompany. Ook een locatie in binnen- of buitenland behoort tot de mogelijkheden. De opleidingspagina geeft je meer informatie over onder andere deze opleidingen:

De opleidingen van Passionned Group zijn samen met een team van docenten en didactici ontwikkeld. De lessen zijn doorspekt met praktijkvoorbeelden, oefeningen en opdrachten en staan grotendeels in het teken van interactie tussen docent en de cursisten. We bieden ook de gratis whitepaper ‘De datagedreven onderwijsinstelling’ aan.

Wat zeggen de lezers?

“Het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ is een must voor (onderwijs)managers, docenten en moderne ICT’ers. Het sluit meer dan ooit aan op de praktijk.”

Recensie NBD
Biblion

Bekijk hier alle reviews van het boek

Top 5 redenen om voor Passionned Group te kiezen

Het kost docenten in de praktijk weinig moeite om hun decaan, faculteitsmanager of collega-docenten te overtuigen van het feit dat zij met het Business Intelligence studieboek hun studenten op het juiste spoor zetten. Uit een aantal inspirerende (evaluatie)gesprekken met docenten en opinieleiders uit de onderwijswereld hebben we een aantal argumenten verzameld die docenten gebruiken om hun keuze voor Passionned Group te rechtvaardigen (voor zover dat nog nodig is).

Samenvattend zijn er vijf steekhoudende argumenten voor slimme docenten om juist nu voor Passionned Group te kiezen.

  1. Ons boek is niet zomaar een studieboek, maar een complete leermethode, inclusief verhelderende illustraties en een uitgebreide set oefenvragen en daarmee corresponderende antwoorden.
  2. Vorige jaar is de Engelse vertaling van ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ verschenen. Deze vertaling is consciëntieus uitgevoerd door een gecertificeerde native English speaker/vertaler met bovendien praktijkervaring op het vakgebied.
  3. Het leerboek is niet statisch, maar geeft de evolutie weer die het dynamische vakgebied van Business Intelligence de afgelopen decennia heeft doorgemaakt: van BI naar AI, van simpele Excel-formules naar complexe genetisch algoritmes en van gestructureerde tabelinformatie naar ongestructureerde big data in een data lake.
  4. Alle kennis en verworven inzichten van de associate partners van Passionned Group en docenten uit het uitgebreide netwerk van Passionned Academy zijn in gecomprimeerde vorm in het boek verwerkt. Logisch opgebouwd en gerubriceerd per hoofdstuk. Dat geldt ook voor de overzichtelijke (klant)cases, waarbij tientallen van onze consultants de afgelopen jaren intensief betrokken zijn geweest.
  5. De prijs-kwaliteitverhouding van het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ steekt gunstig af tegen de reguliere studie- en leerboeken, waardoor studenten niet op onnodige kosten worden gejaagd.

Profiteer van onze soepele voorwaarden

  • Docenten, onderwijsontwikkelaars en studiecoördinatoren hebben allemaal het recht om (kosteloos) een docentenexemplaar van ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ aan te vragen.
  • De enige voorwaarde die wij stellen is dat ons leerboek geschikt moet zijn voor de leergang, de module en het niveau van de opleiding waaraan de aanvrager verbonden is. Passionned Group behoudt zich overigens wel het recht voor om (heel incidenteel) een aanvraag niet te honoreren.
  • Sowieso nemen wij altijd contact met je op. Jouw feedback is namelijk voor ons erg belangrijk. Daarmee kunnen wij onze producten en opleidingen nog beter afstemmen op de (toekomstige) behoeften van de studenten en de onderwijsinstelling.

Aanvragen docentenexemplaar

Docenten die die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een docentenexemplaar van het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ kunnen via het digitale aanvraagformulier een exemplaar van het boek bestellen. Via hetzelfde formulier kun je ook een verzoek voor een gastcollege of lezing indienen.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST