De intelligente, datagedreven organisatie (8e druk) - Heel interessant, duidelijk en leerzaam boek!

ElixirData ETL & Data Integratie

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

In dit focusartikel presenteren we een samenvatting van ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek naar de softwareleverancier ElixirData en zijn productportfolio (zoals Elixir Data Platform). ElixirData ETL & Data Integratie eindigt in ons onderzoek als laatste. ElixirData is in een vergelijking op de verschillende BI-onderdelen van het productportfolio het meest sterk in metadata management en komt het minst sterk uit de bus wat betreft self-service integratie. De belangrijkste voor- en nadelen van Elixir Data Platform, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per onderdeel (data integratie, ETL, datareplicatie en Datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals Elixir Data Platform et cetera.

Hoe scoort ElixirData ETL & Data Integratie op bepaalde onderdelen?

In onze studie onderzochten wij ook de verschillende producten van ElixirData software. Meer dan 290 beoordelingscriteria zijn onderzocht. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een compleet onafhankelijk perspectief (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Hiernaast genoemde figuur laat zien wat de sterke en minder sterke kanten zijn van Elixir Data Platform vergeleken met andere ETL & Data Integratie-tools.

Score van Elixir Data Platform software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder ElixirData. Een topleverancier kan maximaal 100% behalen. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2024. Wil je meer informatie over onze onderzoeksopzet? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De ElixirData-analyse is mogelijk gemaakt door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 605 documenten verder weten we dat ElixirData uitblinkt in metadata management. Bij deze analyse hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het gebied van ETL & Data Integratie een voorname rol gespeeld bij het uitvoeren van de validatie.ElixirData ETL & Data Integratie in onze ETL & Data Integratie Guide 2024 Afbeelding van ElixirData ETL & Data Integratie in onze ETL & Data Integratie Guide 2024In onze 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie Guide hebben we alle ins en outs van ElixirData ETL & Data Integratie voor je verzameld. Je krijgt toegang tot honderden (kortere) trainingen, tech talks, colleges, demo’s, tutorials, enzovoorts en beschikt altijd over het laatste BI- & AI-nieuws. Daarnaast begeleidt deze gids je in het verstevigen van je kennis over ETL & Data Integratie.bekijk de ETL & Data Integratie Guide™

ElixirData en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

De leverancier ElixirData kent (minimaal) 1 product in de sfeer van ETL & Data Integratie. Beginnend met het meest populaire product van ElixirData ETL & Data Integratie sommen we de belangrijkste producten hieronder op:

Wat is Elixir Data Platform?

Onder deze kop geven we een beschrijving van Elixir Data Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Elixir Data Platform kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

  • datamanagement
  • data integratie > ETL
  • data infrastructuur
  • data integratie > data integratie platform
  • datamanagement > big data management > big data
  • datakwaliteit management > datakwaliteit
  • datamanagement > big data management > data lake
  • datamanagement > big data management
  • data governance

Ben je benieuwd naar alle functionaliteiten (100+) van Elixir Data Platform? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2024.

Wil je een Elixir Data Platform specialist inhuren?

Wil je een Elixir Data Platform ontwikkelaar inhuren die materiedeskundig is en een Elixir Data Platform-applicatie kan implementeren? Dat kan via onze interim dienstverlening. Elixir Data Platform ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Vernieuwingen van Elixir Data Platform-tools en de versiehistorie

De afgelopen tijd zien we bij ElixirData een positieve trend in relatie tot ETL & Data Integratie-functionaliteit en de ondersteuning voor diverse platforms en databronnen. De laatste innovaties liggen op het terrein van data integratie > data integriteit, > data governance en datakwaliteit management > datakwaliteit.

Van ElixirData ETL & Data Integratie hebben we de meest actuele versies beoordeeld van het productenpakket. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt ElixirData niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van Elixir Data Platform?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van ElixirData ETL & Data Integratie te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van ElixirData kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Als onderdeel van een cloud-first-strategie is het logisch om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je gebruikt. De aanschafkosten van Elixir Data Platform zijn misschien niet de allergrootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support drukken wel jaarlijks op je begroting.

De voor- en nadelen van Elixir Data Platform

Tag cloud van Elixir Data Platform tools.Figuur 2: Word cloud van de sterke en minder sterke kanten van ElixirData ETL & Data Integratie

Per onderzoeksthema (data integratie, ETL, datareplicatie en Datakwaliteit) benoemen we alle voor- en nadelen van ElixirData ETL & Data Integratie, Elixir Data Platform, et cetera. Er is sprake van dynamiek, want: ElixirData wil natuurlijk in de markt een betere positie verwerven en werkt natuurlijk voortdurend met partners aan het verder opbouwen van nieuwe features (zoals ondersteuning voor SQL, beveiliging, API, ETL, Salesforce, SQL server, REST API, XML, CSV en Apache). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Deel hier je ervaring met ElixirData ETL & Data Integratie

Laat hier een review achter over ElixirData ETL & Data Integratie. Jouw mening kan dan meegewogen gaan worden bij een nog objectievere beoordeling van de scores van Elixir Data Platform.

1. ElixirData Metadata Management

15%

De leverancier ElixirData scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Metadata Management’ met een score van 15%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van ElixirData. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: metadata, gegevenscatalogus, data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus, business vocabulaire en metadata repository. In totaal onderzochten we 7 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2024.

2. ElixirData Datamanagement

10%

Het bedrijf doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Datamanagement’ met een score van 10%. De volgende criteria zijn gehanteerd: databronnen, OLAP, realtime en datamigratie. We hebben daarbij het volgende product onderzocht: Elixir Data Platform. In totaal onderzochten we 71 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids 2024. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. ElixirData Data Governance

6%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het thema ‘Data Governance’. De score bedraagt 6%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: data privacy en data anonimisering. In totaal onderzochten we 11 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2024.

4. ElixirData Datakwaliteit Management

4%

De leverancier ElixirData doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Datakwaliteit Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 4%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datakwaliteit, data profiling, data opschoning, datakwaliteit regels, adresverificatie en financiële datakwaliteit. In totaal onderzochten we 28 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. ElixirData Masterdata Management

3%

ElixirData scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het thema ‘Masterdata Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 3%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: masterdatakwaliteit en medewerker masterdata. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2024.

6. ElixirData Datareplicatie

3%

De leverancier ElixirData doet het in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Datareplicatie’ met een score van 3%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datasynchronisatie, databasereplicatie en SQL replicatie. In totaal onderzochten we 32 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

7. ElixirData Data Integratie

2%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie niet goed op het onderdeel ‘Data Integratie’ met een score van 2%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datawarehouse, data flow, data integratie platform, data integriteit, data ingestion, EAI en data integratie patronen. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: Elixir Data Platform. In totaal onderzochten we 167 criteria in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

8. ElixirData Data Connectiviteit

1%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Connectiviteit’, gegeven dat ze hierop 1% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: MySQL, Sybase en Google BigQuery. In totaal onderzochten we 50 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

9. ElixirData Data Infrastructuur

0%

ElixirData scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het thema ‘Data Infrastructuur’. De score bedraagt 0%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: API, REST API, besturingssysteem, SOA, datavirtualisatie, interoperabiliteit en sandbox. We hebben daarbij het volgende product bestudeerd: Elixir Data Platform. In totaal onderzochten we 87 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

10. ElixirData Self-service Integratie

0%

De leverancier ElixirData doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Self-service Integratie’ met een score van 0%. De volgende criteria zijn gehanteerd: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datawarehouse, self-service datamanagement, self-service datakwaliteit, self-service dataprofiling en self-service dataopschoning. In totaal onderzochten we 8 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je enthousiast over het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

Meer weten? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2024

In welke sectoren is ElixirData ETL & Data Integratie het meest actief?

In ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier actief is. Dit is de sector waar ElixirData (zeer) populair is: financiële dienstverlening.

Huur een ElixirData ontwikkelaar in

Trainingen en incompany-opleidingen ElixirData ETL & Data Integratie

Wij organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke ElixirData trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk hierbij dan aan de volgende software: Elixir Data Platform. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: Elixir Data Platform scoort matig

ElixirData heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. ElixirData ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en is het sterkst in metadata management.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de ElixirData ETL & Data Integratie specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Onze gedreven en gepassioneerde adviseurs helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Bekijk het handboek Artificial Intelligence

Productafbeelding van het handboek Artificial Intelligence

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding SAS ETL & Data Integratie
SAS ETL & Data Integratie
Uitgelichte afbeelding Informatica ETL & Data Integratie
Informatica ETL & Data Integratie
Uitgelichte afbeelding Microsoft ETL & Data Integratie
Microsoft ETL & Data Integratie

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring