Fivetran ETL & Data Integratie

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

Hieronder geven we een samenvatting van ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek naar de softwareleverancier Fivetran en zijn productportfolio (zoals Fivetran System). Fivetran ETL & Data Integratie scoort in onze onafhankelijke studie beter dan CloverDX maar iets slechter dan SnapLogic. Fivetran is in een vergelijking op de verschillende BI-onderdelen van het productportfolio het meest sterk in data connectiviteit en komt het minst sterk uit de bus wat betreft self-service integratie. De belangrijkste voor- en nadelen van Fivetran System, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per onderdeel (DI, Extract Transform Load, datareplicatie en datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de onderscheidende kenmerken van de meest populaire producten zoals Fivetran System et cetera.

Hoe scoort Fivetran ETL & Data Integratie op verschillende criteria?

In ons onderzoek inspecteerden we ook de verschillende producten van Fivetran software. Daarbij zijn meer dan 290 criteria gebruikt. De studie is uitgewerkt vanuit een totaal onafhankelijk perspectief en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Hiernaast genoemde visualisatie toont de scores (op een schaal van 0-100) van Fivetran System vergeleken met andere ETL & Data Integratie-tools.

Score van Fivetran System software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Fivetran. Je kunt maximaal 100% in de wacht slepen. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2024. Heb je meer duiding nodig over de opzet van ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De Fivetran-analyse is gerealiseerd door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens uitgebreid te analyseren. Meer dan 1.253 documenten verder weten we dat Fivetran uitblinkt in data connectiviteit. Hierbij hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een senior expert op het terrein van ETL & Data Integratie een voorname rol gespeeld bij het finaliseren van het validatieproces.Fivetran in onze ETL & Data Integratie Guide 2024 Afbeelding van Fivetran in onze ETL & Data Integratie Guide 2024In onze 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie Guide hebben we alle ins en outs van Fivetran voor je verzameld. Je krijgt toegang tot honderden (kortere) trainingen, tech talks, colleges, demo’s, tutorials, enzovoorts en beschikt altijd over het laatste BI- & AI-nieuws. Deze minicursus assisteert je ook in het verstevigen van je kennis over ETL & Data Integratie.bekijk de ETL & Data Integratie Guide™

Fivetran en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

De leverancier Fivetran kent (minimaal) 1 product in de sfeer van ETL & Data Integratie. Op volgorde van populariteit zetten we de belangrijkste hier op een rij:

Wat is Fivetran System?

Hieronder rapporteren we de belangrijkste kenmerken van Fivetran System, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Fivetran System-software kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

  • AWS
  • beveiliging
  • data integratie
  • ETL

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle kenmerken (100+) van Fivetran System? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2024.

Overweeg je een Fivetran System expert in te huren?

Overweeg je een externe Fivetran System consultant aan te trekken die de Fivetran System-software door en door kent en een Fivetran System-applicatie kan implementeren? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. Fivetran System ontwikkelaars in dienst nemen is soms overbodig en kostbaar. Laat hier een bericht achter en we komen je graag ondersteunen.

Drie recente innovaties Fivetran System-tools en de versiehistorie

Over de tijd heen zien we bij Fivetran een positieve lijn in relatie tot ETL & Data Integratie-functionaliteit. De meest recente innovaties liggen op het terrein van data integratie > data lakehouses, data infrastructuur > besturingssysteem > Solaris en data connectiviteit > Siebel.

Van Fivetran ETL & Data Integratie hebben we de laatste updates beoordeeld van het productenpakket. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt Fivetran niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van Fivetran System?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Fivetran System kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Vraag je een offerte aan net voor het einde van de fiscale periode van Fivetran dan kun je vermoedelijk een behoorlijke reductie krijgen op de licentiekosten. Daarnaast is het tegenwoordig aan te raden om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van Fivetran System zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support drukken wel jaarlijks op je begroting.

Wat maakt Fivetran ETL & Data Integratie het bekijken waard

In onze studie zien we dat Fivetran op het terrein van ETL & Data Integratie software een aantal specifieke eigenschappen kent en zich zo onderscheidt van de concurrentie. Dit maakt Fivetran System min of meer uniek: bestandsreplicatie, bedrijfsbrede gegevenscatalogus, automatische gegevensverwerking, volledige gegevens laden en realtime datawarehousing.

De voor- en nadelen van Fivetran System

Tag cloud van Fivetran System tools.Figuur 2: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van Fivetran ETL & Data Integratie

Per onderzoeksthema (DI, Extract Transform Load, datareplicatie en datakwaliteit) benoemen we alle voor- en nadelen van Fivetran ETL & Data Integratie, Fivetran System, et cetera. De opsomming in de volgende alinea’s is aan verandering onderhevig, want: Fivetran kan momenteel werken aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor WSDL, data profiling, Git, SOA, interoperabiliteit, Teradata, JAR, datakwaliteit management, iOS en outer join). Of een bepaalde feature is (nog) niet (goed) gedocumenteerd.

Deel hier je ervaring met Fivetran ETL & Data Integratie

Laat hier een beoordeling achter over Fivetran ETL & Data Integratie. Jouw bevindingen kunnen dan gaan meewegen bij een nog objectievere beoordeling van de scores van Fivetran System.

1. Fivetran Data Connectiviteit

64%

Het bedrijf doet het in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek goed op het onderwerp ‘Data Connectiviteit’, gegeven dat ze hierop 64% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: SQL server, Salesforce en MySQL. In totaal onderzochten we 50 features binnen deze discipline. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids 2024.

2. Fivetran Datamanagement

59%

Fivetran doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het thema ‘Datamanagement’. De score bedraagt 59%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: scheduling, datamigratie, datapijplijnen, streamingdata, data mapping en data extractie. In totaal onderzochten we 71 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

3. Fivetran Metadata Management

53%

De leverancier Fivetran scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het onderdeel ‘Metadata Management’, gegeven dat ze hierop 53% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus, business vocabulaire en impactanalyse. In totaal onderzochten we 7 criteria in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

4. Fivetran Data Infrastructuur

53%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het thema ‘Data Infrastructuur’ met een score van 53%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: open source, besturingssysteem, datavirtualisatie, interoperabiliteit, sandbox en datatransmissie. In totaal onderzochten we 87 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Fivetran Datareplicatie

52%

De leverancier Fivetran doet het in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek goed op het onderdeel ‘Datareplicatie’, gegeven dat ze hierop 52% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: databasereplicatie en SQL replicatie. In totaal onderzochten we 32 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2024.

6. Fivetran Data Integratie

50%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het onderwerp ‘Data Integratie’ met een score van 50%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: data integriteit, data ingestion, data integratie patronen, enterprise data fabric, IoT integratie, cloud-native data integratie en met de hand gecodeerde data integratie taken. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: Fivetran System. In totaal onderzochten we 167 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

7. Fivetran Data Governance

34%

Fivetran doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie matig op het onderwerp ‘Data Governance’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 34%. De volgende criteria zijn gehanteerd: databescherming, data anonimisering, generative ai en synthetic data. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

8. Fivetran Datakwaliteit Management

8%

Fivetran scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het thema ‘Datakwaliteit Management’. De score bedraagt 8%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datakwaliteit en data profiling. In totaal onderzochten we 28 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Fivetran Masterdata Management

5%

De leverancier Fivetran scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Masterdata Management’. De score bedraagt 5%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: masterdata integratie, locatiedata, masterdatareplicatie, masterdatakwaliteitsmanagement, leveranciersmasterdata en locatiemasterdata. In totaal onderzochten we 16 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2024.

10. Fivetran Self-service Integratie

2%

Het bedrijf scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Self-service Integratie’, gegeven dat ze hierop 2% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datamanagement, self-service dataopschoning en self-service dataprofiling. In totaal onderzochten we 8 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2024.

Meer weten? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2024

In welke sectoren is Fivetran ETL & Data Integratie het meest actief?

In ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier actief is. Dit zijn de sectoren waar Fivetran aan de weg timmert: landbouw, voedingsmiddelenindustrie, logistiek en transport en detailhandel.

Fivetran software wordt het meest gebruikt door…

De ETL & Data Integratie-software van Fivetran wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functie: data engineers.

Huur een Fivetran ontwikkelaar in

Trainingen & opleidingen Fivetran ETL & Data Integratie

Wij organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke Fivetran trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Bijvoorbeeld kun je denken aan de volgende software: Fivetran System. We maken je natuurlijk ook helemaal vertrouwd met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: Fivetran System scoort redelijk

Fivetran heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. Fivetran ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in relatief weinig sectoren en is het sterkst in data connectiviteit.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Fivetran ETL & Data Integratie specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Onze gedreven en gepassioneerde adviseurs helpen bedrijven en overheden verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Bekijk het handboek Artificial Intelligence

Productafbeelding van het handboek Artificial Intelligence

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding SAS ETL & Data Integratie
SAS ETL & Data Integratie
Uitgelichte afbeelding Microsoft ETL & Data Integratie
Microsoft ETL & Data Integratie
Uitgelichte afbeelding Informatica ETL & Data Integratie
Informatica ETL & Data Integratie

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring