Skyvia ETL & Data Integratie

Foto Daan van Beek MSc
Auteur: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

Op deze pagina etaleren we de hoofdlijnen van ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek naar de softwareleverancier Skyvia en zijn productportfolio (zoals Skyvia ETL). Skyvia ETL & Data Integratie scoort in onze studie beter dan Sesame Software maar behoorlijk slechter dan Adeptia. Skyvia is kwalitatief het beste in data connectiviteit en komt het minst sterk uit de bus wat betreft masterdata management. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Skyvia ETL, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per thema (data integratie, ETL, datareplicatie en Datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de belangrijkste functionaliteiten van de softwareproducten zoals Skyvia ETL et cetera.

Hoe scoort Skyvia ETL & Data Integratie op diverse onderdelen?

In ons onderzoek beoordeelden we tevens alle relevante producten van Skyvia software. Meer dan 290 beoordelingscriteria zijn onderzocht. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Hiernaast genoemde weergave illustreert de sterke en minder sterke kanten van Skyvia ETL op hoofdlijnen.

Score van Skyvia ETL software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Skyvia. Een topleverancier kan maximaal 100% behalen. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2024. Wil je verdieping en meer informatie over onze onderzoeksopzet? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De Skyvia-analyse is gerealiseerd door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens diepgaand te analyseren. Meer dan 1.154 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het gebied van ETL & Data Integratie een belangrijke rol gespeeld bij het trekken van conclusies.Skyvia in onze ETL & Data Integratie Guide 2024 Afbeelding van Skyvia in onze ETL & Data Integratie Guide 2024In onze 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie Guide hebben we alle ins en outs van Skyvia voor je verzameld. Je krijgt toegang tot honderden (kortere) trainingen, tech talks, colleges, demo’s, tutorials, enzovoorts en beschikt altijd over het laatste BI- & AI-nieuws. Deze guide begeleidt je daarnaast in het doorontwikkelen van je kennis over ETL & Data Integratie.bekijk de ETL & Data Integratie Guide™

Skyvia en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

De softwareonderneming Skyvia voert (minimaal) 1 product in de sfeer van ETL & Data Integratie. Op basis van de relevantie zetten we de producten hieronder op een rij:

Wat is Skyvia ETL?

Onder deze kop beschrijven we Skyvia ETL, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

 • Amazon Redshift
 • AWS
 • CSV
 • databronnen
 • data integratie
 • datareplicatie
 • ELT
 • ETL
 • MySQL
 • Salesforce

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle features (100+) van Skyvia ETL? Open dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2024.

Overweeg je een Skyvia ETL expert in te huren?

Wil je een Skyvia ETL ontwikkelaar inhuren die je op weg kan helpen en een Skyvia ETL-applicatie kan implementeren? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. Skyvia ETL ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Screenshot van Skyvia ETL software.
Afbeelding van Skyvia ETL tools.
Schema van Skyvia ETL.
Figuur 2, 3 en 4: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Skyvia ETL. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten. Credits: Skyvia & partners.

Recente innovaties van Skyvia ETL-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Skyvia een stabiele trend wat betreft ETL & Data Integratie-functionaliteit. De meest recente innovaties liggen op het terrein van data connectiviteit > Apache > Apache Hadoop, data integratie > datawarehouse > dimensietabellen en data connectiviteit > Apache > Apache Spark.

Van Skyvia ETL & Data Integratie hebben we de actuele releases geanalyseerd. Hieronder zie je de opbouw van de historie van de verschillende versies van de diverse ETL & Data Integratie-producten van Skyvia:

 • Skyvia ETL: 4.1

Achter elk product tonen we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Skyvia ETL?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Skyvia ETL kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Skyvia dan kun je mogelijk een forse korting tegemoet zien. Daarnaast is het tegenwoordig aan te raden om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je werkelijk gebruikt aan resources. De aanschafkosten van Skyvia ETL zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

De voor- en nadelen van Skyvia ETL

Tag cloud van Skyvia ETL tools.Figuur 5: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van Skyvia ETL & Data Integratie

In de volgende secties beschrijven we alle voor- en nadelen van Skyvia ETL & Data Integratie, Skyvia ETL, et cetera. Er is sprake van dynamiek, want: Skyvia kan momenteel werken aan het ontwikkelen van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor BLOB, masterdata management, JDBC, NoSQL, Hadoop, Solaris, OLAP, data profiling, Git en metadata management). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Jouw mening stellen we op prijs

Laat hier een review achter over Skyvia ETL & Data Integratie. Jouw bevindingen kunnen dan meegewogen gaan worden en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van Skyvia ETL.

1. Skyvia Data Connectiviteit

48%

De leverancier Skyvia scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Connectiviteit’, gegeven dat ze hierop 48% scoren. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van Skyvia. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Hadoop, Salesforce, Apache en AWS. In totaal onderzochten we 50 criteria in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

2. Skyvia Datareplicatie

43%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het thema ‘Datareplicatie’ met een score van 43%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datasynchronisatie, databasereplicatie, SQL replicatie, transactionele replicatie en datareplicatie raamwerk. In totaal onderzochten we 32 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

3. Skyvia Datamanagement

37%

De leverancier Skyvia doet het in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Datamanagement’, gegeven dat ze hierop 37% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: databronnen, OLAP, realtime, datamigratie, datapijplijnen, brontabel en streamingdata. In totaal onderzochten we 71 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2024.

4. Skyvia Data Integratie

35%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het onderwerp ‘Data Integratie’ met een score van 35%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: ETL, datawarehouse en data flow. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: Skyvia ETL. In totaal onderzochten we 167 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Skyvia Data Infrastructuur

32%

Skyvia doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie matig op het onderwerp ‘Data Infrastructuur’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 32%. De volgende criteria zijn gehanteerd: beveiliging, besturingssysteem en interoperabiliteit. In totaal onderzochten we 87 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

6. Skyvia Metadata Management

17%

Skyvia scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het thema ‘Metadata Management’. De score bedraagt 17%. De volgende criteria zijn gehanteerd: metadata, gegevenscatalogus, data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus, business vocabulaire en metadata repository. In totaal onderzochten we 7 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Skyvia Datakwaliteit Management

10%

De leverancier Skyvia scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Datakwaliteit Management’. De score bedraagt 10%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datakwaliteit, data profiling, data opschoning, datakwaliteit regels, adresverificatie, financiële datakwaliteit en data matching. In totaal onderzochten we 28 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2024.

8. Skyvia Data Governance

8%

Het bedrijf scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 8% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: DataOps, databescherming, data privacy, test data, data anonimisering en generative ai. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2024.

9. Skyvia Self-service Integratie

5%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Self-service Integratie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 5%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service datapreparatie, self-service data integratie en self-service datawarehouse. In totaal onderzochten we 8 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

10. Skyvia Masterdata Management

2%

Skyvia scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Masterdata Management’, gegeven dat ze hierop 2% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: masterdata, masterdata integratie, locatiedata, masterdatakwaliteit, masterdatareplicatie, medewerker masterdata en klant masterdata. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Meer weten? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2024

In welke sectoren is Skyvia ETL & Data Integratie het meest actief?

In ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier zich zoal beweegt. Dit is de sector waar Skyvia (zeer) populair is: vastgoed.

Huur een Skyvia developer in

Trainingen en incompany-opleidingen Skyvia ETL & Data Integratie

Wij faciliteren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke Skyvia trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende software: Skyvia ETL. Natuurlijk kleuren we zo’n opleiding in met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: Skyvia ETL scoort matig

Skyvia heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. Skyvia ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in data connectiviteit.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Skyvia ETL & Data Integratie specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Wij helpen grote en kleine overheden en bedrijven verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Bekijk het handboek Artificial Intelligence

Productafbeelding van het handboek Artificial Intelligence

Dit vind je misschien ook interessant

Uitgelichte afbeelding SAS ETL & Data Integratie
SAS ETL & Data Integratie
Uitgelichte afbeelding Microsoft ETL & Data Integratie
Microsoft ETL & Data Integratie
Uitgelichte afbeelding Informatica ETL & Data Integratie
Informatica ETL & Data Integratie

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Foto Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten geholpen
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
8,9
klanttevredenheid
___
consultants & docenten
19
jaar ervaring