Precisely ETL & Data Integratie

Managing Director
Auteur: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

Hieronder geven we een samenvatting van ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek naar de softwareleverancier Precisely en zijn portfolio van producten (zoals Precisely Connect). Precisely ETL & Data Integratie scoort in onze onafhankelijke studie beter dan Actian maar behoorlijk slechter dan Oracle. Precisely is het beste in datamanagement en het minst sterk in self-service integratie. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Precisely Data Integration, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per onderwerp (DI, Extract Transform Load, datareplicatie en datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals Precisely Connect et cetera.

Hoe scoort Precisely ETL & Data Integratie op verschillende criteria?

In onze studie onderzochten wij ook de verschillende softwareproducten van Precisely software. We beoordeelden Precisely ETL & Data Integratie op maar liefst 290 criteria. Het onderzoek is verricht vanuit een totaal onafhankelijk perspectief en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Hiernaast genoemde weergave illustreert de pros en cons van Precisely Data Integration vergeleken met andere ETL & Data Integratie-tools.

Score van Precisely Data Integration software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier Precisely ETL & Data Integratie. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2024. Wil je meer informatie over de surveyopbouw? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De Precisely-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens diepgaand te analyseren. Meer dan 2.020 documenten verder weten we dat Precisely uitblinkt in datamanagement. Hierbij hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het terrein van ETL & Data Integratie een doorslaggevende rol gespeeld bij de validatie van de resultaten.De ETL & Data Integratie Guide™ De ETL & Data Integratie Guide™In onze 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie Guide hebben we alle ins en outs van Precisely voor je verzameld. Je krijgt toegang tot honderden (kortere) trainingen, tech talks, colleges, demo’s, tutorials, enzovoorts en beschikt altijd over het laatste BI- & AI-nieuws. Deze guide begeleidt je daarnaast in het doorontwikkelen van je kennis over ETL & Data Integratie.Precisely in onze ETL & Data Integratie Guide 2024

Precisely en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

Het bedrijf Precisely kent (minimaal) 2 producten in de sfeer van ETL & Data Integratie. Op volgorde van relevantie rangschikken en beschrijven we de producten hieronder:

Wat is Precisely Data Integration?

In deze paragraaf beschrijven we Precisely Data Integration, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Precisely Connect. Precisely Data Integration kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

 • API
 • data governance
 • data integratie
 • data integriteit
 • datakwaliteit
 • datamanagement
 • datapijplijnen
 • datawarehouse
 • ETL
 • PDF

Ben je nieuwsgierig naar alle kenmerken (100+) van Precisely Data Integration? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2024.

Tekort aan capaciteit en wil je een Precisely Data Integration consultant inhuren?

Zoek je een interim Precisely Data Integration consultant die je op weg kan helpen en een Precisely Data Integration-applicatie kan implementeren? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. Precisely Data Integration ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Screenshot van Precisely Data Integration software.
Afbeelding van Precisely Data Integration tools.
Schema van Precisely Data Integration.
Figuur 2, 3 en 4: Diverse figuren laten de werking zien van Precisely Data Integration. Klik op een afbeelding om die groter te maken. Credits: Precisely & partners.

Wat is Precisely Connect?

In deze sectie beschrijven we de belangrijkste features van Precisely Connect, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Precisely Connect kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

 • API
 • AWS
 • big data
 • CDC
 • data integratie
 • data lineage
 • datamigratie
 • ETL
 • REST API
 • Windows

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle eigenschappen (100+) van Precisely Connect? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2024.

Screenshot van Precisely Connect software.
Afbeelding van Precisely Connect tools.
Schema van Precisely Connect.
Figuur 5, 6 en 7: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Precisely Connect. Klik op een afbeelding om die te vergroten. Credits: Precisely & partners.

Drie recente innovaties Precisely Data Integration-tools en de versiehistorie

De afgelopen tijd zien we bij Precisely een positieve tendens wat betreft ETL & Data Integratie-functionaliteit. De laatste noviteiten liggen op het terrein van data integratie > ETL > ELT, data integratie > bedrijfsbrede data integratie en data integratie > data integratie templates.

Van Precisely ETL & Data Integratie hebben we de actuele releases geanalyseerd. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt Precisely niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van Precisely Connect?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van Precisely ETL & Data Integratie te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (en/of het aantal cores wanneer je het op een server wil draaien), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Vraag je een offerte aan net voor het einde van de fiscale periode van Precisely dan kun je vermoedelijk een behoorlijke reductie krijgen op de licentiekosten. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van Precisely Connect zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support drukken wel jaarlijks op je begroting.

Wat maakt Precisely ETL & Data Integratie het bekijken waard

In onze studie zien we dat Precisely op het terrein van ETL & Data Integratie software een aantal specifieke eigenschappen kent die de doorslag kunnen geven bij aanschaf. Dit maakt Precisely Data Integration min of meer uniek: locatiemasterdata, MDG, leveranciersmasterdata, big data kwaliteit en adresverificatie.

De voor- en nadelen van Precisely Data Integration

Tag cloud van Precisely Data Integration tools.Figuur 8: Word cloud van de ontwikkelde en minder ontwikkelde aspecten van Precisely ETL & Data Integratie

In de volgende paragrafen benoemen we alle voor- en nadelen van Precisely ETL & Data Integratie, Precisely Connect, et cetera. De opsomming in de volgende alinea’s is aan verandering onderhevig, want: Precisely kan momenteel werken aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van ontbrekende functionaliteit (zoals ondersteuning voor data extractie, QuickBooks, OLAP, sandbox, Git, SOA, Jira, slowly changing dimensions, data type mappings en Kerberos authenticatie).

Deel jouw ervaring

Laat hier een review achter over Precisely ETL & Data Integratie. Jouw mening kan dan meegenomen worden en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van Precisely Data Integration.

1. Precisely Datamanagement

69%

Precisely scoort in ons onderzoek goed op het onderdeel ‘Datamanagement’ met een score van 69%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: databronnen, OLAP, realtime, datamigratie, datapijplijnen, brontabel en streamingdata. In totaal onderzochten we 71 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2024.

2. Precisely Data Connectiviteit

69%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek goed op het onderdeel ‘Data Connectiviteit’ met een score van 69%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: Hadoop, Salesforce, Apache, AWS, Teradata, Amazon Redshift en SOAP. In totaal onderzochten we 50 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

3. Precisely Data Infrastructuur

68%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het thema ‘Data Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 68% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: API, REST API, besturingssysteem en SOA. In totaal onderzochten we 87 criteria in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

4. Precisely Datakwaliteit Management

68%

De leverancier Precisely doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek goed op het onderwerp ‘Datakwaliteit Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 68%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datakwaliteit raamwerk en datakwaliteit workflows. In totaal onderzochten we 28 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Precisely Metadata Management

63%

Precisely doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het onderwerp ‘Metadata Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 63%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: metadata, gegevenscatalogus, data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus, business vocabulaire, metadata repository en impactanalyse. In totaal onderzochten we 7 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2024.

6. Precisely Masterdata Management

60%

Precisely doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie goed op het onderdeel ‘Masterdata Management’ met een score van 60%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: masterdatakwaliteit, medewerker masterdata, masterdatakwaliteitsmanagement en masterdatakwaliteitsregels. In totaal onderzochten we 16 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

7. Precisely Data Integratie

54%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek goed op het onderdeel ‘Data Integratie’, gegeven dat ze hierop 54% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datawarehouse, data flow, data integratie platform, data integriteit, data ingestion, EAI en data integratie patronen. We hebben daarbij de volgende twee producten onder de loep genomen: Precisely Data Integration en Precisely Connect. In totaal onderzochten we 167 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2024.

8. Precisely Data Governance

36%

Het bedrijf doet het in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Governance’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 36%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: DataOps, databescherming, data privacy, test data, data anonimisering, generative ai en synthetic data. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2024.

9. Precisely Datareplicatie

24%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Datareplicatie’, gegeven dat ze hierop 24% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datasynchronisatie, databasereplicatie, SQL replicatie, transactionele replicatie, datareplicatie raamwerk en replicatiemodel. In totaal onderzochten we 32 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2024.

10. Precisely Self-service Integratie

13%

Het bedrijf scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Self-service Integratie’, gegeven dat ze hierop 13% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: self-service datapreparatie, self-service data integratie en self-service datawarehouse. In totaal onderzochten we 8 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

Meer weten? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2024

In welke sectoren is Precisely ETL & Data Integratie het meest actief?

In ons onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier actief is. Dit zijn de sectoren waar Precisely frequent wordt gebruikt: bankensector, onderwijs, financiële dienstverlening, overheden, gezondheidszorg, hoger onderwijs, logistiek en transport, farmaceutische industrie, vastgoed, detailhandel en telecom.

Precisely software wordt het meest gebruikt door…

De ETL & Data Integratie-software van Precisely wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functie: business users.

Huur een Precisely specialist in

Trainingen en cursussen Precisely ETL & Data Integratie

De docenten van Passionned Group geven diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke Precisely trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Bijvoorbeeld kun je denken aan de volgende software: Precisely Connect. Natuurlijk kleuren we zo’n opleiding in met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindoordeel: Precisely Data Integration scoort goed

Precisely heeft een minimaal productportfolio waarmee het goed scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. Precisely ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in veel verschillende sectoren en specialiseert zich in datamanagement.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Precisely ETL & Data Integratie specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Onze ervaren ETL & Data Integratie-specialisten helpen kleine en grotere organisaties om verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Bekijk het handboek Artificial Intelligence

het handboek Artificial Intelligence

Dit vind je misschien ook interessant

SAP ETL & Data Integratie
SAP ETL & Data Integratie
Informatica ETL & Data Integratie
Informatica ETL & Data Integratie
Microsoft ETL & Data Integratie
Microsoft ETL & Data Integratie

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Managing DirectorDAAN VAN BEEK MScManaging Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
4,4
sterren klanttevredenheid
___
consultants & docenten
3
kantoren
19
jaar ervaring