Business Intelligence framework: de voordelen, uitgangspunten en het resultaat

Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie
Door: Daan van Beek MSc
Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie
Inhoudsopgave

Als bestuurder, manager of consultant zie je de voordelen van Business Intelligence voor jouw organisatie. Maar hoe zorg je dat je BI tegen zo min mogelijk kosten zo goed mogelijk laat werken? En hoe zorg je ervoor dat de juiste informatie bij de juiste gebruiker in de juiste vorm terechtkomt? Zonder dat je een arsenaal aan dashboards en rapporten maakt. Hoe pak je zoiets slim aan zonder hoge investeringen, maar wel met de juiste, hoge kwaliteit? Het antwoord is het door ons ontwikkelde Business Intelligence Framework.

Wat is een Business Intelligence Framework?

Een Business Intelligence Framework is een raamwerk dat de elementen organisatierol, inzicht, KPI, autorisatie en visualisatie naadloos met elkaar verbindt. Dat helpt je om je Business Intelligence plannen zowel gemakkelijker als sneller te implementeren.

Het verbeterproces van Business Intelligence-structureren

Een BI-framework helpt je om het verbeterproces van business intelligence te structureren. Bovendien kun je daarmee je Business Intelligence-strategie op een zeer kosteneffectieve manier implementeren. Vanuit onze jarenlange ervaring hebben we dit framework ontwikkeld dat BI van een hoge kwaliteit tegen een zeer redelijke prijs mogelijk maakt.

Opleiding in Business Analytics

Alle ins en outs van het BI-framework komen ook in onze unieke 3-daagse Business Analytics opleiding aan de orde. Mensen die onze opleiding hebben afgerond, zijn uitstekend in staat de logistiek rondom rapporten, dashboards en inzichten te stroomlijnen.

Waarom heb je een framework nodig?

In het Business Intelligence Framework van Passionned Group leg je voor elke organisatierol vast welke inzichten hij of zij nodig heeft in welke vorm en op welk moment in het bedrijfsproces. Zodat iedereen zonder moeite direct de voor hem of haar relevante informatie op het scherm ziet. 100% actueel, interactief en snel. Gebruikers hoeven dus niet meer door een folderstructuur te worstelen of vele tabbladen aan te klikken op zoek naar het voor hen juiste rapport of dashboard.

De vijf uitgangspunten van ons framework

  1. Veel mogelijkheden voor hergebruik door objectoriëntatie en overerving
  2. Zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig door een standaard User eXperience (UX)
  3. Deviceneutraal, dus te gebruiken via portal, desktop, smartphone en tablet
  4. Hoge flexibiliteit doordat het gebaseerd is op concrete organisatierollen
  5. Onafhankelijk van BI-leveranciers en business intelligence-tools

Wat zijn de voordelen van werken met een BI-framework?

Op welke manier kan je veel sneller en kosteneffectiever je Business Analytics inrichten? Het antwoord is: een goede BI-architectuur én een BI-framework. Over architectuur is al veel geschreven. Het laatste zou veel meer aandacht mogen krijgen omdat het grote voordelen kent. Frameworks gaan niet over de data laag, dat is het domein van de datawarehouse architectuur. Ze gaan over de presentatielaag van BI waar je ook de autorisaties bepaalt. In die laag kan je nog veel efficiency winnen omdat talloze rapporten vrijwel exact dezelfde grafieken en tabellen bevatten, maar niet dezelfde oorsprong hebben. Ze zijn met copy paste tot stand gekomen. Zo leiden ze een eigen leven en zijn daardoor slecht onderhoudbaar. Herken je dat?

De voordelen op een rij

  • Het met enkele klikken beschikbaar stellen van een nieuw dashboard
  • Het binnen enkele dagen nieuwe BI-applicaties ontwikkelen
  • Het snel kunnen creëren van nieuwe mobiele BI-toepassingen
  • Minder beheer(s)kosten en een lagere Total Cost of Ownership (TCO)
  • Prima performance vanwege het hoge gehalte aan hergebruik en caching

Inzichten vormen de sleutel tot echt inzicht

Inzichten vormen het sleutelconcept in business intelligence frameworks. Een inzicht is de kleinste visuele eenheid waarin je stuurinformatie presenteert met een onderliggende parametriseerbare query. Inzichten zijn deelbaar en herbruikbaar. Je slaat ze op in een bibliotheek zodat je deze kunt hergebruiken in verschillende dashboards, rapportages en analyses. Ongeacht door wie en op welk apparaat ze worden bekeken. Het maakt dus niet uit of je het inzicht bekijkt op een tablet, smartphone, laptop of desktop.

Hergebruik consequent toepassen

Door het principe van hergebruik consequent toe te passen kun je mobiele BI applicaties en rapporten veel sneller ontwikkelen en veel gemakkelijker onderhouden. Eenmalige definitie, meervoudig gebruik. Ze helpen je om je Business Intelligence strategie zowel makkelijker als sneller te implementeren. Maar ook veel migratietrajecten kun je met dit principe veel sneller uitvoeren. In de opleiding Business Intelligence van Passionned Group krijg je alle ins en outs te horen van Business Intelligence frameworks en een live demonstratie van een implementatie.

Het resultaat van ons Business Intelligence Framework

✓ Meer effectief gebruik van business intelligence-software door veel meer gebruikers
✓ Succesvollere BI-projecten, die minder kosten en meer toegevoegde waarde leveren
✓ Meer efficiency in de gehele organisatie en dus betere marges

Wil je ook aan de slag met een Business Intelligence Framework?

De specialisten van Passionned Group hebben al meer dan 15 jaar ervaring bij het intelligenter maken van organisaties en zeer ruime ervaring in Business Analytics. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact met ons op.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in Business Intelligence FrameworkPassionned Group is dé specialist in Business Intelligence & analytics. Onze bevlogen en doorgewinterde adviseurs helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente organisatie. Om het jaar organiseren wij de Dutch BI & Data Science Award©, de verkiezing van de Slimste organisatie van Nederland.

Neem contact met ons op

Onze BI-consultants

Daan van Beek - Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

DAAN VAN BEEK MSc

Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

Rick Van der Linden - Senior Business Analist

ir. RICK VAN DER LINDEN

Senior Business Analist

Caroline Raaijmaakers - BI framework consultant

drs. CAROLINE RAAIJMAAKERS

BI framework consultant

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

DAAN VAN BEEK MSc

Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

Neem contact met mij op

Fact sheet

___
klanten
___
trainingen & workshops
___
mensen opgeleid
4,4
sterren klanttevredenheid
___
consultants & docenten
3
kantoren
18
jaar ervaring