contact
Bekijk hier wat de ElixirData ETL-beoordelingen zijn
Inzichtelijk advies over ElixirData ETL. Klik hier om ons onderzoek naar ETL-tools te bekijken:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • ElixirData ETL vergeleken op meer dan 250 criteria
  • Volledige vergelijking met andere tools
naar de ETL-gids

ElixirData ETL & Data Integratie

In dit focusartikel presenteren we een samenvatting van ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek naar de softwareleverancier ElixirData en zijn productportfolio (zoals ). ElixirData ETL & Data Integratie scoort in ons onderzoek beter dan Elixir Tech maar behoorlijk slechter dan Sesame Software. ElixirData is in een vergelijking op de verschillende BI-onderdelen van het productportfolio het meest sterk in metadata management en komt het minst sterk uit de bus wat betreft datareplicatie. De belangrijkste voor- en nadelen van ElixirData, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per onderdeel (data integratie, ETL, datareplicatie en Datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals et cetera.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort ElixirData ETL & Data Integratie op bepaalde onderdelen?

Score van ElixirData software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder ElixirData. Een topleverancier kan maximaal 100% behalen. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2022. Wil je meer informatie over onze onderzoeksopzet? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek onderzochten wij ook de verschillende producten van ElixirData software. Meer dan 290 beoordelingscriteria zijn onderzocht. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een compleet onafhankelijk perspectief (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Nevenstaande figuur laat zien wat de sterke en minder sterke kanten zijn van ElixirData vergeleken met andere ETL & Data Integratie-tools.

De ElixirData-analyse is mogelijk gemaakt door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 415 documenten verder weten we dat ElixirData uitblinkt in metadata management. Bij deze analyse hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het gebied van ETL & Data Integratie een voorname rol gespeeld bij het uitvoeren van de validatie.

Vernieuwingen van ElixirData-tools en de versiehistorie

De afgelopen tijd zien we bij ElixirData een positieve trend in relatie tot ETL & Data Integratie-functionaliteit en de ondersteuning voor diverse platforms en databronnen. De laatste innovaties liggen op het terrein van data infrastructuur > cloud platforms, datakwaliteit management > datakwaliteit regels en > datakwaliteit management.

Van ElixirData ETL & Data Integratie hebben we de meest actuele versies beoordeeld van het productenpakket. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt ElixirData niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van ?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van ElixirData ETL & Data Integratie te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van ElixirData kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Als onderdeel van een cloud-first-strategie is het logisch om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je gebruikt. De aanschafkosten van zijn misschien niet de allergrootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support drukken wel jaarlijks op je begroting.

De voor- en nadelen van ElixirData

Tag cloud van ElixirData tools.Figuur 2: Word cloud van de sterke en minder sterke kanten van ElixirData ETL & Data Integratie

Per onderzoeksthema (data integratie, ETL, datareplicatie en Datakwaliteit) benoemen we alle voor- en nadelen van ElixirData ETL & Data Integratie, , et cetera. Er is sprake van dynamiek, want: ElixirData wil natuurlijk in de markt een betere positie verwerven en werkt natuurlijk voortdurend met partners aan het verder opbouwen van nieuwe features (zoals ondersteuning voor Salesforce, Snowflake, REST API, Linux, Windows, MySQL, JDBC, CDC, Microsoft SQL Server en Redshift). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Deel hier je ervaring met ElixirData ETL & Data Integratie

Laat hier een review achter over ElixirData ETL & Data Integratie. Jouw mening kan dan meegewogen gaan worden bij een nog objectievere beoordeling van de scores van ElixirData.

1. ElixirData Metadata Management

38%

De leverancier ElixirData scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Metadata Management’ met een score van 38%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van ElixirData. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: metadata, gegevenscatalogus, data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus, business vocabulaire en metadata repository. In totaal onderzochten we 7 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022.

2. ElixirData Data Governance

23%

Het bedrijf doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Governance’ met een score van 23%. De volgende criteria zijn gehanteerd: DataOps, databescherming, data privacy en test data. In totaal onderzochten we 12 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. ElixirData Datamanagement

22%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het thema ‘Datamanagement’. De score bedraagt 22%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: CDC, databronnen en scheduling. In totaal onderzochten we 71 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

4. ElixirData Datakwaliteit Management

21%

De leverancier ElixirData doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Datakwaliteit Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 21%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datakwaliteit, data profiling, data opschoning, datakwaliteit regels, adresverificatie en financiële datakwaliteit. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. ElixirData Data Connectiviteit

13%

ElixirData scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het thema ‘Data Connectiviteit’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 13%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: MySQL en Sybase. In totaal onderzochten we 49 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022.

6. ElixirData Masterdata Management

13%

De leverancier ElixirData doet het in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Masterdata Management’ met een score van 13%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: masterdatakwaliteit en medewerker masterdata. In totaal onderzochten we 17 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

7. ElixirData Data Infrastructuur

11%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie niet goed op het onderdeel ‘Data Infrastructuur’ met een score van 11%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: API, REST API, besturingssysteem, SOA, datavirtualisatie, interoperabiliteit en sandbox. In totaal onderzochten we 91 criteria in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

8. ElixirData Data Integratie

10%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Integratie’, gegeven dat ze hierop 10% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: ETL, datawarehouse en data flow. In totaal onderzochten we 171 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. ElixirData Self-service Integratie

7%

ElixirData scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het thema ‘Self-service Integratie’. De score bedraagt 7%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datawarehouse, self-service datamanagement, self-service datakwaliteit, self-service dataprofiling en self-service dataopschoning. In totaal onderzochten we 8 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

10. ElixirData Datareplicatie

3%

De leverancier ElixirData doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Datareplicatie’ met een score van 3%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datasynchronisatie, databasereplicatie, SQL replicatie, transactionele replicatie, datareplicatie raamwerk, replicatiemodel en datareplicatie taken. In totaal onderzochten we 32 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je enthousiast over het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

Trainingen en incompany-opleidingen ElixirData ETL & Data Integratie

Wij organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke ElixirData trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk hierbij dan aan de volgende software: . Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: ElixirData scoort matig

ElixirData heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. ElixirData ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en is het sterkst in metadata management.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de ElixirData ETL & Data Integratie specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Onze gedreven en gepassioneerde adviseurs helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST