BI onderdeel van slimme & wendbare organisaties | onlosmakelijk
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Passionned Group versterkt partnernetwerk

BI is een onlosmakelijk onderdeel van de slimme en wendbare organisatieOok in 2016 sluiten zich weer ervaren en belangrijke mensen aan bij de Passionned Group. Onlangs voegden zich maar liefst twee associate partners bij ons groeiende team van gepassioneerde ‘slimmer werken’-consultants. Isaac Shawky is één van hen.

Wie is Isaac Shawky?

Isaac, een zeer ervaren business consultant en projectmanager met een sterke focus op Business Intelligence, opereert op het snijvlak van business strategie, business processen en de ondersteunende (ICT) technologie. Hij deed veel ervaring op in functies waar klantdata en klantprocessen centraal staan, zoals Marketing, CRM en Customer service. Tijdens een vraaggesprek maakten we nader kennis met Isaac.”Mijn achtergrond is informatiemanagement, in de breedste zin van het woord. Onder andere via trainingen en cursussen help ik organisaties om efficiënter en effectiever met hun informatiestroom om te gaan, zodat ze hun doelstellingen kunnen behalen. Ik ben daarmee begonnen bij de Cibit Academy, en heb daarna onder meer voor Accenture, IBM Consulting en Boer & Croon gewerkt.

Sinds 2008 doe ik dit zelfstandig. Ik hou me minder bezig met de technische kant van business intelligence; ik ben vooral druk om BI in te bedden in organisaties, om de mensen te helpen alles procesmatig werkend te krijgen. Daartoe creëer ik binnen bedrijven afdelingen – ik noem ze BI competency centres – die hiermee aan de slag gaan. Meestal geef ik daar ook voor bepaalde tijd leiding aan.”

Wat is je expertise, en wat is je passie?

“Wat ik zie, is dat organisaties heel veel informatie tot hun beschikking hebben – en het wordt alleen maar meer. Om allerlei redenen zijn ze echter vaak niet in staat deze informatie op de juiste manier in te zetten, of zoals ik het graag noem: hun plannen blijer te maken. Ik zie BI als dé ontbrekende schakel om bestaande kennis op een handige manier te bindelen, en op die manier het contact tussen werknemers én met klanten te verbeteren. Dat is mijn overtuiging: verbeterprojecten in een organisatie zijn pas écht zinvol als de dienstverlening er zo door verandert dat klanten er iets van merken. En dan natuurlijk het liefst in positieve zin.”

Wat is je visie op het vakgebied?

“Business Intelligence is, wat mij betreft, een verzamelterm. Het dekt een veelheid aan methoden en technieken, die organisaties in staat stellen om beter te reageren en te anticiperen op hun omgeving dankzij betere, snellere, scherpere en tijdiger inzichten. BI wordt vaak geassocieerd met beter meten en rapporteren, maar de grootste kracht schuilt wat mij betreft in het genereren van (data-gedreven) inzichten die een organisatie in staat stellen om scherper vooruit te kunnen kijken. En daardoor flexibeler te reageren op trends en ontwikkelingen in hun markten, en bij hun klanten. Daarmee is BI een onlosmakelijk onderdeel van de slimme en wendbare organisatie.”

Hoe kijk jij naar de intelligente organisatie?

“Ik zie business intelligence als een enabler: een ondersteunend middel dat de intelligente organisatie niet alleen mede mogelijk maakt, maar ook verder brengt. Vrijwel alle organisaties zien tegenwoordig het nut van BI en proberen het zo goed – en zo kwaad – als het lukt in te zetten. Maar ze blijven nog vaak steken in het maken van rapportages over wat ze al hébben gedaan: ze kijken in de achteruitkijkspiegel. Dat is zonde, want de grootste kracht schuilt juist in vooruitkijken. Daarom help ik organisaties heel graag met het maken van deze omslag, en het zicht naar voren zo scherp mogelijk te krijgen.”

Waarom kies je voor de Passionned Group?

“Het balletje is eigenlijk door een toevalstreffer aan het rollen gegaan. Ik ken managing director Daan van Beek nog uit mijn tijd bij Cibit. Vorig jaar liepen we elkaar weer tegen het lijf, op een conferentie. Hij vertelde mij over de Passionned Group, de visie van de mensen en de manier waarop men met elkaar werkt. Dat sprak mij enorm aan. Ik weet dat het de lading niet helemaal dekt, maar ik beschouw de Passionned Group graag ook als een netwerkorganisatie: we profiteren van elkaars inzichten en bundelen elkaars krachten, zonder dat we slechts in één bedrijf opereren.”

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met bi onderdeel van slimme & wendbare organisaties (onlosmakelijk) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST