Passionned Group™

Opleiding Performance Management & KPI's

Amrâth Berghotel Amersfoort
28 t/m 30 maart 2023
1.895 euro
895 euro met STAP
Vraag de brochure aanMeld je hier aan

In deze 3-daagse opleiding Performance Management & KPI’s leer je de prestaties van de organisatie en jouw teams te managen én structureel te verbeteren. Je weet dat je key performance indicators (KPI’s) en smart doelen nodig hebt, maar welke zijn nu de beste? En hoeveel? En voor wie? Naast deze vragen spelen er nog veel meer thema’s om prestatiemanagement in de volle breedte van de organisatie vorm te geven. Deze unieke training Performance Management & KPI’s onder leiding van internationaal strategie-expert mr. Leo Kerklaan geeft je alle instrumenten in handen om je prestaties structureel naar een hoger niveau te stuwen. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Een praktijkgerichte training Performance Management & KPI's met mr. Leo Kerklaan.

Direct inschrijven
Open inhoudsopgave

Training Prestatiemanagement, KPI's & Strategy Dynamics


De belangrijkste vragen en thema’s voor performance management

Breng je eigen bedrijfscasus in

Zijn deze bovengenoemde strategische vragen herkenbaar maar wil je ook antwoord op meer toegesneden issues die specifiek spelen in jouw sector? Dan is onze 3-daagse Opleiding Performance Management & KPI’s echt een eyeopener. Tijdens onze opleiding kun je bovendien je eigen specifieke bedrijfscase inbrengen, die dan vervolgens klassikaal wordt besproken met de docent en de medecursisten. Of je nu bij een bank, gemeente, groothandel, woningcorporatie, telecomprovider of een baggermaatschappij werkt, of in de zorg of farmaceutische sector werkzaam bent, onze docenten zijn goed ingevoerd in zowel het bedrijfsleven als de overheid.

Praktische informatie: locatie, duur, data en prijs

Op al onze opleidingen en trainingen kun je tot 1.000 euro korting ontvangen met een STAP-budget. Ook zonder STAP-budget profiteer je al van korting. Onze opleidingen zijn namelijk vrijgsteld van BTW.

Locatie:
Amrâth Berghotel Amersfoort
Duur:3 dagen
Data:
23 t/m 25 november 2022
28 t/m 30 maart 2023
20 t/m 22 september 2023
Punten:
PA15
schoolDeze opleiding Performance Management & KPI's van Passionned Academy geeft je recht op PA-punten. Bij een totaal van 150 PA-punten ontvang je een certificaat van bekwaamheid. En je mag jezelf 'Master of Organizational Intelligence' noemen.
PE-punten
app_registrationVraag bij je vakvereniging (bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants, et cetera) na hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).
Prijs:1.895 euro
Speciaal:895 euro met STAP-budget

Hoe word je succesvoller met performance management?

Alle elementen die nodig zijn voor succesvol prestatiemanagement, balanced scorecarding & strategy dynamics komen in drie volle dagen aan de orde. Mensen die onze 3-daagse Training Performance management & KPI’s afronden, zijn uitstekend in staat om in hun project de juiste stappen te zetten. Ze leveren een structurele bijdrage aan het verbeteren van de ‘performance’ van hun organisatie.

Strategy Dynamics: van spreadsheets naar één model

Strategy Dynamics: van spreadsheet naar modelIn deze opleiding maken we gebruik van het strategy dynamics-concept van Kim Warren. Deze theorie gaat bij performance management uit van 3 cruciale implementatiecondities:

 1. de juiste informatie in de juiste vorm
 2. de juiste middelen op het juiste tijdstip
 3. de juiste mensen met de juiste competenties

Je gaat met deze condities, gevisualiseerd als integraal besturingsmodel, aan de slag. En je leert de theorie op je eigen organisatie toe te passen. Met als resultaat een strategie-architectuur. Als je het dashboard ziet als een foto, dan laat de architectuur de hele film zien. Hiermee kan je je eigen ‘business flight simulator’ bouwen.

Met strategy dynamics til je prestatiemanagement naar een hoger niveau. Van een wirwar van spreadsheets naar één performance management model.

Opleiding in praktische prestatiemanagement-instrumenten

Opleiding in praktische prestatiemanagement-instrumenten

Prestatiemanagement, strategy dynamics & balanced scorecarding zijn specialistische vakgebieden. Het niet goed toepassen van de bijbehorende instrumenten levert teleurstellende resultaten op zoals:

Deze valkuilen kun je vermijden door steeds de implementatiecondities scherp op het netvlies te houden. In deze opleiding Performance Management & KPI’s werk je juist daarom aan een integrale aanpak voor verandermanagement voor jouw eigen organisatie.

Wat zeggen onze cursisten?

“De docent Leo Kerklaan legt de materie heel helder en vakkundig uit en zorgt voor een fijne, interactieve manier van kennisoverdracht.”

Riaaz Maharban
consultant IPM

Training Performance Management specifiek voor jouw sector

Of je nu HR-directeur bent van een energiemaatschappij, manager bij een telecombedrijf, BI-manager bij een ingenieursbureau, kwaliteitsmanager bij een zorginstelling of ziekenhuis, of procesmanager bij een verzekeraar, dat maakt voor jouw deelname aan de Opleiding Performance Management & KPI’s helemaal niet uit. Integendeel, je doet juist veel inspiratie op en leert veel van de issues die spelen in andere branches.

Je zult tijdens deze training Performance Management vooral veel opsteken van de oplossingen die medecursisten hebben bedacht voor vergelijkbare performance-problemen waarmee jij momenteel worstelt. Onze docent mr. Leo Kerklaan is dankzij zijn jarenlange kennis en internationale ervaring op het gebied van performancemanagement namelijk van alle markten thuis. Bovendien beschikt hij over de intellectuele lenigheid om snel te schakelen tussen de verschillende vraagstukken die spelen in specifieke branches.

De inhoud van de Performance Management-opleiding

Deze praktijkgerichte masterclass voorziet je van samengebalde, direct toe te passen kennis om van performance management, KPI’s en strategy dynamics echt een succes te maken. En je leert alle daarbij benodigde vaardigheden, modellen en technieken. De deelnemers stomen we in drie intensieve dagen klaar voor een leidende en adviserende rol in een performance management-traject:

Dag 1: Prestatiemanagement, KPI's, Balanced Scorecard & de condities

Dag 1 training performance managementEen strategie realiseren vraagt om prestatiemanagement tijdens de levenscyclus van de strategie. Om prestaties te kunnen managen is prestatie-informatie nodig. Dit is een keiharde conditie. Met goede KPI’s is het mogelijk om de strategie-implementatie te monitoren. Maar KPI’s heb je ook nodig om te kunnen besluiten hoe je je doelen het beste kunt realiseren.

Lees verder
 • Het concept prestatiemanagement
 • Prestatiemanagement in een veranderende omgeving; de noodzaak van agility
 • De drie implementatiecondities: de juiste informatie, middelen en mensen
 • Praktijk: wat zijn nu de specifieke implementatiecondities in jouw organisatie?
 • CONDITIE 1: de juiste informatie. Welke prestatie-informatie zoeken we?
 • Prestatiemonitoring: KPI’s, dashboards en de Balanced Scorecard (BSC)
 • Praktijk: het opstellen van een KPI-dashboard voor jouw organisatiestrategie
 • Feedback van de docent: verbeterpunten, tips en tricks.

Tijdens de opleiding bespreken we het ontwikkelen van KPI’s in detail. We laten ook zien hoe je de vertaalslag maakt van KPI’s naar een zogenoemd strategisch management dashboard.

Goed voor zelfreflectie. Motiveert team om na te denken over continue verbetering. Wat mij vooral aansprak was het onderdeel strategiekaart maken, ik heb nu een complete strategiekaart voor Bopec.

Luigina Watson-Alee
Bopec NV

Dag 2: Strategy dynamics, strategie-architectuur & de juiste middelen

Dag 2: performance management opleidingMet strategy dynamics til je prestatiemanagement naar een hoger niveau. Hoe de strategie werkt, kan je laten zien met een strategie-architectuur. Hiermee beschik je over een derde optie om de strategie te modelleren. Deze geeft nauwkeurig aan hoe je KPI’s zich in de tijd ontwikkelen.

Lees verder
 • Strategy dynamics: strategie door de bril van de systeemtheorie (Kim Warren)
 • CONDITIE 2: de juiste middelen. Hulpmiddel is de strategie-architectuur.
 • Business flight simulator: maak je KPI’s in de tijd zichtbaar?
 • Praktijk: opstellen van een strategie-architectuur voor de eigen organisatie.
 • Feedback van de docent: verbeterpunten, tips en tricks.
 • Bespreken voor- en nadelen van de strategie-architectuur
 • Wanneer de architectuur en wanneer de strategiekaart toepassen?

Het resultaat van deze dag is een door jou uitgewerkte strategie-architectuur voor je eigen organisatie. Deze laat zien hoe de middelen de motor zijn van je strategische resultaten.

Ontspannen en professioneel met veel praktijkvoorbeelden. Afgestemd op persoonlijke vraagstukken. Materiaal is praktisch en heel bruikbaar.

Martin Zegers
Forever Direct EU BV

Dag 3: Simulatie salesfunnels, HR & strategische competenties

training Performance Management & KPI'sKlanten en human resources (HR), oftewel de juiste mensen, behoren tot de belangrijkste middelen. Deze middelen vergroten we tijdens dag 3 uit. We moeten goede medewerkers hebben. Maar om een strategie te laten slagen, moeten de zogenoemde strategische competenties wel aan boord zijn. We bespreken hoe je uit de strategie deze competenties kunt afleiden. Denk hierbij aan competenties, zoals winkels kunnen openen of strategische verbeterprojecten runnen.

Lees verder

Je klanten zijn je meest waardevolle assets. Het spreek voor zich dat je hen nauwgezet wilt volgen. Het kan nuttig zijn om daartoe de verschillende stadia van ontwikkeling van de salesfunnel te volgen. Daarnaast is ook een juiste segmentering van belang. Per segment is namelijk een andere klantbenadering mogelijk.

 • CONDITIE 3: de juiste mensen aan boord krijgen. Welke mensen zoek je?
 • Hoe kan je de competenties afleiden uit je strategie?
 • Welke ontwikkeling van je klantenbestand is bepalend voor strategierealisatie?
 • Hoe dit te sturen in de tijd? Visualisatie & simulatie met de flight simulator.
 • Praktijk: simulatie van de salesfunnel. Effecten op de strategierealisatie.
 • Praktijk: simulatie van medewerkers in aantallen en competenties.
 • We sluiten de opleiding af met een vragenrondje en een evaluatie.

Samen met de andere deelnemers van de opleiding stap je in de flight simulator. Die staat klaar met een aantal ‘levende businessmodellen‘ en zo ga je ervaren wat performance management & strategy dynamics écht inhoudt.

Praktijkgerichte training performance management

Elke opleidingsdag werken de deelnemers in kleinere groepen aan een aantal praktijkopdrachten. Zo breng je de door jou geleerde theorie direct in de praktijk en ontstaat er een optimale mix tussen leren en doen. Na afronding van deze opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat en een gesigneerd exemplaar van het managementboek ‘De wendbare organisatie’ (2016).

Aanvullende informatie van deze Performance Management training

De prijs van deze opleiding is inclusief lunchbuffet, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks. Je ontvangt ook kosteloos een exemplaar van het boek De wendbare organisatie (2016).

HBO werk- en denkniveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

bekijk ook alle andere strategie opleidingen

Voor wie is de opleiding Performance Management bedoeld?

Voor iedereen die betrokken is bij een Performance Management traject is deze opleiding van grote waarde. Onze opleiding wordt veel gevolgd door: business managers, (aankomend) projectleiders Performance Management, financial controllers, business controllers, business consultants, managers Financiën, Business Intelligence managers, kwaliteitsmanagers, data analisten en projectmedewerkers.

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze opleiding:

Behaalde leerdoelen

 • Je hebt geleerd hoe je KPI’s identificeert, definieert, laadt en visualiseert
 • Je weet hoe je KPI’s kunt vertalen naar een strategisch management dashboard
 • Je onderkent de 3 belangrijkste condities voor succesvol performance management
 • Je weet nu hoe je medewerkers tot topprestaties kunt drijven zonder politieagent te spelen
 • Je weet hoe je de juiste informatie in de juiste vorm verzamelt
 • Je snapt het belang van prestatiemonitoring
 • Strategy dynamics is voor jou geen magie meer, maar dé aanjager voor topprestaties
 • Je hebt uitgebreid kennisgemaakt met de business flight simulator
 • Je realiseert je dat de juiste middelen op het juiste tijdstip wonderen doen
 • Je weet hoe je de juiste mensen met de juiste competenties werft
 • Je hebt veel geleerd van de oplossingen van medecursisten voor vergelijkbare performance-issues
 • Met de duidelijke feedback op jouw ingebrachte bedrijfscase kun je direct aan de slag

Meld je nu aan voor deze unieke 3-daagse PM en KPI-training

Via ons inschrijfformulier kun je je meteen inschrijven voor deze training Performance Management & KPI’s. Heb je vragen over deze training? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie.

direct inschrijven

Over de docent mr. Leo Kerklaan

Leo Kerklaan - Auteur van De cockpit van de organisatie (5e druk) en De wendbare organisatie (2016)

mr. LEO KERKLAAN

Auteur van De cockpit van de organisatie (5e druk) en De wendbare organisatie (2016)

De opleiding wordt gegeven door Leo Kerklaan, internationaal KPI-expert en strategiedeskundige. Leo is auteur van de bestsellers ‘De cockpit van de organisatie’ (5e druk) en ‘De wendbare organisatie’ (2016). Hij heeft jarenlange ervaring als organisatieadviseur en vervulde 15 jaar managementfuncties bij verschillende bedrijven. Daarnaast geeft hij les aan verschillende universiteiten in het binnen- en buitenland.

Reviews over Opleiding Performance Management & KPI’s

Stephan Rovers | Thetford BV | 31 januari 2023

Heldere opbouw, van strategie naar KPI's.
Goed gelardeerd met voorbeelden.
Leuke gevarieerde groep.

direct inschrijven
Edwin Visser | PARTICULIER | 17 januari 2023

Het is een goede (en pittige) opleiding door een zeer ervaren docent over een belangrijke vraag: Hoe weet ik of een onderneming goed bezig is?

De opleiding heet Performance Management & KPI's. Het viel mij op dat het woord Performance Management bijna niet wordt gebruikt. Het draait in de cursus niet zozeer om het monitoren van Running Business maar meer om het uitwerken van grote strategische (verandering) thema's en dat door vertalen naar goede KPI's. (Misschien dat ik in de toekomst met meerdere management dashboard wil werken, afhankelijk van het doel van meetings.)

Het was leerzaam om ervaringen uit andere branches te vernemen. Leo Kerklaan kan goed inleven en reageren over oorzaak-gevolg acties in de diverse branches. Het inleven in de situatie bij andere deelnemers maakt het wel erg inspannend. Ik had liever 1 centrale casus als basismateriaal voor de diverse oefeningen gebruikt.

direct inschrijven
Anoniem | Gemeente Den Haag | 1 januari 2023

Een goede basis om met KPI's aan de slag te gaan!

direct inschrijven
Anoniem | Stichting Bibliotheek Noordwest Veluwe | 21 december 2022

Prima opleiding om een beeld te krijgen van de problematiek en welke technieken er zijn om deze aan te pakken en een systeem op te zetten. Docent heeft veel kennis en komt met prima voorbeelden uit de praktijk. Heterogeniteit van de groep is erg fijn om een oordeel te kunnen vormen van de mogelijkheden en branchespecifieke uitdagingen met betrekking tot het onderwerp.

direct inschrijven
Evelien Hascher | NS | 3 december 2022

Interessant, verhelderend en stof om gelijk in de praktijk te brengen.

direct inschrijven
Toon alle reviews