Opleiding AI in 1 dag | Training Artificial Intelligence
Ontdek de mogelijkheden van AI voor jouw organisatie in onze 1-daagse opleiding AI (artificial intelligence).

Schrijf je direct in

Artificial Intelligence opleiding voor managers

In deze interactieve opleiding AI in 1 dag leer je als directeur, adviseur, manager of bestuurder hoe je alle belangrijke facetten van Artificial Intelligence kunt toepassen in jouw organisatie. Artificial Intelligence is momenteel continu in het nieuws en dat is niet voor niets. De 4e industriële revolutie is in volle gang en organisaties die niet snel genoeg de kansen pakken die AI, algoritmes en het Internet of Things bieden zullen de boot gaan missen. Tegelijkertijd zijn er ontzettend veel risico’s waar je mee te maken krijgt.

Als je met AI aan de slag gaat, dan kom je al snel uit op een aantal belangrijke thema’s en dilemma’s:

 • Wat is Artificial Intelligence, hoe ziet het theoretisch kader eruit en hoe vind en maak je de businesscase rond voor jouw organisatie? Welke best practices zijn er, welke organisaties zetten AI al met succes in?
 • Hoe verhoudt AI zich tot digitale transformatie, robotica, drones, fotografie als nieuwe universele taal, blockchain en welke stakeholders moet je mee zien te krijgen in het AI-proces?
 • Op welke wijze ontwerp je een robuuste en duurzame AI-first strategie en hoe implementeer je die?
 • Hoe ziet het AI-proces eruit en welke stappen moet je zetten om algoritmes met succes in productie te krijgen?
 • Wat zijn de belangrijkste valkuilen en risico’s waar je in een AI-traject rekening mee moet houden? Hoe maak je van AI een succes in jouw organisatie?
 • Met welke wetgeving (AVG, Grondwet en Europese wetgeving) krijg je te maken als je algoritmes gaat toepassen en hoe kun je daar het beste een mouw aan passen?
 • Hoe zit het met ethiek rondom Big Data-verwerking? Komt er wellicht een algoritme-waakhond en hoe kun je daar nu al op anticiperen?
 • Wat voor team heb je nodig en wat zijn de noodzakelijke competenties, vaardigheden en kennisniveaus van de verschillende teamrollen?
 • Welke IT-infrastructuur heb je nodig om AI robuust te maken?

Leven een of meer van deze vragen ook bij jou, dan is onze opleiding Artificial Intelligence in 1 dag een absolute aanrader.

Praktische informatie

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur:1 dag
Data:
17 april 2020
6 maart 2020
15 mei 2020
19 juni 2020
Punten:
PA5
Deze opleiding AI in 1 dag van Passionned Academy geeft je recht op PA-punten. Bij een totaal van 150 PA-punten ontvang je een certificaat van bekwaamheid. En je mag jezelf 'Master of Organizational Intelligence' noemen.certificaat van bekwaamdheid
PE-punten
Vraag bij je vakvereniging (bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants, et cetera) na hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).PE-punten registreren voor opleiding AI in 1 dag
Prijs:895 EUR p.p.

AI opleiding: zet de juiste stappen

De docent Daan van Beek, keynote speaker en internationaal trainer in Artificial Intelligence en auteur van de managementboeken ‘De intelligente organisatie’ en ‘Datacratisch werken’, neemt je mee in alle facetten van machine learning, algoritmes, deep learning, robotica en AI. Hij stoomt je klaar om als manager, projectleider of bestuurder (strategisch) leiding te geven aan AI in jouw organisatie. Eerdere deelnemers aan deze compacte AI-opleiding maakten met succes werk van kunstmatige intelligentie in hun organisatie.

Dé 1-daagse training AI om algoritmes te laten werken

In deze training AI krijg je verdieping, context en ondersteuning bij de algoritmisering van de maatschappij, het bedrijfsleven en de publieke ruimte. Verschillende internationale en nationale denktanks zijn het er allemaal over eens dat het juist inzetten van algoritmes hét verschil kan maken tussen groei of krimp. We zien dan gemakshalve even af van de (digitale) disruptie die momenteel hele sectoren ontwricht. Dit komt onder andere doordat algoritmes tegenwoordig in 5 minuten meer kunnen leren dan mensen bij wijze van spreken in 5.000 jaar. Daarnaast bepaalt tegenwoordig niet meer het idee de data, maar bepaalt de data het idee. Kortom: onze opleiding AI in 1 dag is bedoeld voor managers, bestuurders en adviseurs die de noodzaak voelen om AI te implementeren in hun organisatie en willen leren van alle best practices op dit gebied.

Het programma van de opleiding AI in 1 dag

Deze AI opleiding in 1 dag is opgebouwd uit twee dagdelen. In de ochtend word je meegenomen in het begrippenkader van kunstmatige intelligentie, machine learning, datagedreven werken en meer. We bespreken best practices en alle voor- en nadelen van AI. In de middag gaan we met de praktijk aan de slag: je stelt een eigen business case op. We gaan ook in op de ethiek, wetgeving en de succesfactoren van artificial intelligence.

Dagdeel 1: Inspiratie, begrippenkader Artificial Intelligence, best practices, methodes businesscase en het AI-proces

In het ochtendprogramma staan we stil bij het begrippenkader van AI, machine learning en datagedreven werken en komen verschillende best practices langs. De docent neemt de deelnemers op inspirerende wijze mee in het leerproces en bespreekt alle positieve en negatieve kanten van Artificial Intelligence.

 • Begrippenkader en essentie van AI: om elkaar goed te begrijpen, is het noodzakelijk om te werken met eenzelfde begrippenkader en te begrijpen wat de essentie is van AI: “doordacht discrimineren”. Hoe verhoudt het begrip AI zich tot machine learning, Business Analytics, Data Discovery, algoritmes, datamining, digitale transformatie, et cetera. Zonder gedeeld begrippenkader is je AI-traject namelijk al bij de start gedoemd te mislukken.
 • Het begrippenkader rondom AIDe business case van AI: welke methodes kun je gebruiken om de businesscase voor AI in jouw organisatie op te sporen en vorm te geven? Welke best practices zijn er waar je van kunt leren? We zoomen onder andere in op International Bike Group, Predictive Policing, Netflix, Provincie Zuid-Holland en International Card Services (ICS). Hoe beschrijf je de businesscase en welke elementen zijn belangrijk om deze rond te krijgen?
 • AI-first strategie: hoe zet je AI in in de frontlinie van jouw organisatie en hoe ga je een AI-first strategie vormgeven? Welke impact gaat dit hebben op je (primaire) processen, je klanten en niet te vergeten de afdeling Business Intelligence of het BICC?
 • Het AI-proces en verschillende type algoritmes: deep learning, machine learning, neurale netwerken, business rules, et cetera. Hoe zit een robuust AI-proces eruit (in 8 logische stappen, gebaseerd op het Cross-Industry Standard Process for Data Mining) en hoe ga je experimenteren met AI, wat voor zandbak heb je daarvoor nodig? Hoe kun je als management erop vertrouwen dat het algoritme klopt en geen biases bevat?

Dagdeel 2: Workshop businesscase, ethiek & algoritmes, relevante wetgeving & succesfactoren van AI

Tijdens het middagprogramma gaan we aan de slag met de theoretisch kaders en inspirerende verhalen uit het ochtendprogramma. Het grootste deel van de middag werk je aan de business case en het vinden van toepassingen van AI in jouw organisatie. We staan vervolgens stil bij ethiek en (toekomstige) wetgeving die van invloed is op het vakgebied AI. Deze dag sluiten we af met de belangrijkste risico’s maar tegelijkertijd passeren vooral de succesfactoren van AI, Big Data en datagedreven werken de revue.

 • Workshop Business Case: vind de juiste (disruptieve) toepassingen voor AI in jouw organisatie. In groepjes ga je na welke potentiële toepassingen je ziet voor AI en deze werk je ook uit. Tijdens deze interactieve workshop definieer je de businesscase en denk je met elkaar na over de impact voor je klanten, je processen, je winstgevendheid en je medewerkers. Je presenteert jouw AI-toepassing aan de groep en onder leiding van de docent krijg je direct feedback op jouw idee.
 • De ethiek van AIEthiek en wetgeving: de docent neemt je mee in de steeds complexer wordende wet- en regelgeving. Tevens loodst hij je soepel door de belangrijkste juridische en ethische kaders waarmee je vroeg of laat te maken krijgt als je met data allerlei spannende dingen wilt doen. Uiteraard komen de AVG en de Grondwet langs, maar ook de ethische kant komt ruimschoots aan bod zoals arbeid, uitholling van werk, zingeving, uitlegbaarheid et cetera.
 • Risico’s en succesfactoren: in dit laatste onderdeel van deze intensieve opleiding AI presenteert de docent op basis van grootschalig onderzoek en zijn jarenlange ervaring met AI wat de belangrijkste risico’s zijn van algoritmes. Maar ook de meest kritieke succesfactoren komen aan bod, zodat je weet hoe je jouw AI-boot kunt sturen naar een veilige haven.

Interactieve opleiding Artificial Intelligence op HBO-niveau

Tijdens deze compacte training AI vinden er uiteraard groepsdiscussies plaats en werk je in groepjes aan praktijkopdrachten en de businesscase in jouw organisatie. Zo ontstaat er een optimale mix tussen leren en doen. Na afronding van deze unieke AI-opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat en een gesigneerd exemplaar van de boeken ‘Datacratisch werken‘ en ‘De intelligente organisatie’ (6e druk).

Aanvullende informatie van deze AI masterclass

De prijs van deze opleiding is inclusief lunchbuffet op locatie, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks.

HBO werk- en denkniveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

verzeker je van een plaats

Doelgroep voor deze training AI in 1 dag

Managers, bestuurders, directeuren, IT-managers, BI-managers, controllers, directieadviseurs en innovatiemanagers. En iedereen die vanuit een managementverantwoordelijkheid met AI aan de slag wil en er een succes van wil maken. We stimuleren dat je samen met een of meerdere collega’s komt, zodat je een vliegende start kunt maken met AI in jouw organisatie.

Meld je nu aan voor deze AI opleiding in 1 dag

Via ons inschrijfformulier kun je je direct inschrijven voor de eerstkomende training AI in 1 dag. Heb je vragen over deze opleiding Artificial Intelligence, neem dan direct contact met ons op.

direct inschrijven

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met opleiding ai in 1 dag (training artificial intelligence) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15