Artificial Intelligence training | AI training HBO | opleiding AI
Ontdek de mogelijkheden van AI voor jouw organisatie in onze compacte 1-daagse training AI (artificial intelligence).

Schrijf je direct in

AI training voor managers, bestuurders en business consultants

In deze interactieve en intensieve AI training leer je als directeur, adviseur, business consultant, manager of bestuurder hoe je alle belangrijke facetten van Artificial Intelligence kunt toepassen in jouw organisatie. Artificial Intelligence is momenteel continu in het nieuws en dat is niet voor niets. De 4e industriële revolutie is in volle gang en organisaties die niet snel genoeg de kansen pakken die AI, algoritmes en het Internet of Things bieden zullen de boot gaan missen. Tegelijkertijd zijn er ontzettend veel risico’s waar je mee te maken krijgt.

De kernthema’s voor deze compacte Artificial Intelligence training

Tijdens deze compacte Artificial Intelligence training (masterclass AI) staan we stil bij een aantal belangrijke thema’s en dilemma’s:

 • Wat is Artificial Intelligence, hoe ziet het theoretische kader eruit en hoe vind en maak je de businesscase rond voor jouw organisatie? Welke best practices zijn er, welke organisaties zetten AI al met succes in?
 • Hoe verhoudt AI zich tot digitale transformatie, robotica, drones, fotografie als nieuwe universele taal, blockchain en welke stakeholders moet je mee zien te krijgen in het AI-proces?
 • Op welke wijze ontwerp je een robuuste en duurzame AI-first strategie en hoe implementeer je die?
 • Hoe ziet het AI-proces eruit en welke stappen moet je zetten om algoritmes met succes in productie te krijgen?
 • Wat zijn de belangrijkste valkuilen en risico’s waar je in een AI-traject rekening mee moet houden? Hoe maak je van AI een succes in jouw organisatie?
 • Met welke wetgeving (AVG, Grondwet en Europese wetgeving) krijg je te maken als je algoritmes gaat toepassen en hoe kun je daar het beste een mouw aan passen?
 • Hoe zit het met ethiek rondom Big Data-verwerking? Komt er wellicht een algoritme-waakhond en hoe kun je daar nu al op anticiperen?
 • Wat voor team heb je nodig voor succesvolle Artificial Intelligence en machine learning en wat zijn de noodzakelijke competenties, vaardigheden en kennisniveaus van de verschillende teamrollen?
 • Welke IT-infrastructuur heb je nodig om AI robuust te maken?

Zijn dit thema’s die ook in jouw organisatie spelen en leven een of meer van deze vraagstukken ook bij jou? Dan is onze Artificial Intelligence cursus zeker een aanrader. Je kunt je hier direct inschrijven.

AI opleiding: zet de juiste AI-stappen vanuit organisatorisch perspectief

De docent Daan van Beek, keynote speaker en internationaal trainer in Artificial Intelligence en auteur van de managementboeken ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ en ‘Datacratisch werken’, neemt je mee in alle facetten van machine learning, algoritmes, deep learning, robotica en AI. Hij stoomt je in deze Artificial Intelligence opleiding klaar om als manager, projectleider, consultant of bestuurder (strategisch) leiding te geven aan AI in jouw organisatie. Eerdere deelnemers aan deze compacte AI-opleiding maakten met succes werk van kunstmatige intelligentie in hun organisatie.

Praktische informatie

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur:1 dag
Data:
18 juni 2021
19 februari 2021
19 maart 2021
16 april 2021
Meer data...
14 mei 2021
24 september 2021
5 november 2021
17 december 2021
Punten:
PA5
Deze Artificial Intelligence training van Passionned Academy geeft je recht op PA-punten. Bij een totaal van 150 PA-punten ontvang je een certificaat van bekwaamheid. En je mag jezelf 'Master of Organizational Intelligence' noemen.certificaat van bekwaamdheid
PE-punten
Vraag bij je vakvereniging (bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants, et cetera) na hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).PE-punten registreren voor Artificial Intelligence training
Prijs:695 EUR p.p.

CORONA UPDATE: Samenkomsten met meerdere personen zijn vanaf 1 juni 2020 weer mogelijk. Vanaf deze datum geven wij onze opleidingen en cursussen weer vanuit het vertrouwde Berghotel. Uiteraard zorgen we voor goede ventilatie, houden we afstand tot elkaar en volgen we een speciaal coronaprotocol om te zorgen dat we elkaar niet kunnen besmetten. Lees hier het volledige bericht.

Dé 1-daagse AI training om algoritmes te laten werken

In deze training AI krijg je verdieping, context en ondersteuning bij de algoritmisering van de maatschappij, het bedrijfsleven en de publieke ruimte. Verschillende internationale en nationale denktanks zijn het er allemaal over eens dat het juist inzetten van algoritmes hét verschil kan maken tussen groei of krimp. We zien dan gemakshalve even af van de (digitale) disruptie die momenteel hele sectoren ontwricht. Dit komt onder andere doordat algoritmes tegenwoordig in een dag meer kunnen leren dan mensen bij wijze van spreken in 5.000 jaar. Daarnaast bepaalt tegenwoordig niet meer het idee de data, maar bepaalt de data het idee.

Kortom: onze opleiding AI in 1 dag is opgezet voor managers, bestuurders en adviseurs die de noodzaak voelen en kansen zien om AI te implementeren in hun organisatie en willen leren van alle best practices op dit gebied.

Het programma van de Artificial Intelligence training in 1 dag

Deze Artificial Intelligence training is opgebouwd uit twee dagdelen. In de ochtend word je meegenomen in het begrippenkader van kunstmatige intelligentie, machine learning, datagedreven werken en algoritmes. We bespreken best practices en alle voor- en nadelen van AI. In de middag gaan we met de praktijk aan de slag: je identificeert meerdere toepassingsmogelijkheden voor AI en stelt een eigen business case op. We gaan ook in op de ethiek, wetgeving en de succesfactoren van artificial intelligence.

Dagdeel 1: Inspiratie, begrippenkader Artificial Intelligence, best practices, methodes businesscase en het AI-proces

Ochtendprogramma AI training: het begrippenkader rondom AIIn het ochtendprogramma van deze masterclass Artificial Intelligence staan we stil bij het begrippenkader van AI, machine learning en datagedreven werken en komen verschillende best practices langs. De docent neemt de deelnemers op inspirerende wijze mee in het leerproces en bespreekt alle positieve en negatieve kanten van Artificial Intelligence.

 • Begrippenkader en essentie van AI: om elkaar goed te begrijpen, is het noodzakelijk om te werken met eenzelfde begrippenkader. Hoe verhoudt het begrip AI zich tot machine learning, Business Analytics, BI, Data Discovery, algoritmes, datamining, digitale transformatie, et cetera? Zonder een gedeeld en glashelder begrippenkader maak je met een AI-traject een valse start. Daarnaast ga je als deelnemer begrijpen wat de essentie is van AI: het ontwikkelen én implementeren van slimme algoritmes om op basis van data je processen te versnellen, te verbeteren en te innoveren.
 • De businesscase van AI: welke methodes kun je gebruiken om de businesscase voor AI in jouw organisatie op te sporen en vorm te geven? Welke best practices zijn er waar je van kunt leren? We zoomen onder andere in op International Bike Group, Predictive Policing, Netflix, Provincie Zuid-Holland en International Card Services (ICS). Hoe beschrijf je de businesscase en welke elementen zijn belangrijk om deze rond te krijgen?
 • AI-first strategie: hoe zet je AI in de frontlinie van jouw organisatie en hoe ga je een AI-first strategie vormgeven? Welke impact gaat dit hebben op je (primaire) processen, je klanten en niet te vergeten de afdeling Business Intelligence of het BICC?
 • Het AI-proces en verschillende type algoritmes: wat is het verschil tussen deep learning, machine learning, neurale netwerken, business rules, beslisbomen, et cetera? Hoe ziet een robuust AI-proces eruit? Welke 8 logische stappen, gebaseerd op het Cross-Industry Standard Process for Data Mining), moet je doorlopen? Hoe ga je experimenteren met AI en wat voor “zandbak” heb je daarvoor nodig? Hoe kun je als management erop vertrouwen dat het algoritme klopt en geen biases bevat?

Dagdeel 2: Workshop businesscase, ethiek & algoritmes, relevante wetgeving & succesfactoren van AI

Middagprogramma Artificial Intelligence cursus: workshop, ethiek en succesTijdens het middagprogramma van deze unieke Artificial Intelligence cursus gaan we praktisch aan de slag met de theoretisch kaders en de inspirerende verhalen uit het ochtendprogramma. Het grootste deel van de middag werk je aan de business case en het identificeren van toepassingen van AI in jouw organisatie.

We staan vervolgens stil bij ethiek en (toekomstige) wetgeving die van invloed is op het vakgebied AI. Deze dag sluiten we af met de belangrijkste risico’s, maar tegelijkertijd passeren vooral de succesfactoren van Artificial Intelligence, Big Data en datagedreven werken de revue.

 • Workshop Businesscase: vind de juiste (disruptieve) toepassingen voor AI in jouw organisatie. In groepjes ga je na welke potentiële toepassingen je ziet voor AI en deze werk je ook uit. Tijdens deze interactieve workshop Artificial Intelligence definieer je de businesscase en denk je met elkaar na over de impact voor je klanten, je processen, je winstgevendheid en je medewerkers. Je presenteert jouw AI-toepassing aan de groep en onder leiding van de docent krijg je direct feedback op jouw idee.
 • Ethiek en wetgeving: de docent neemt je mee in de steeds complexer wordende wet- en regelgeving. Tevens loodst hij je soepel door de belangrijkste juridische en ethische kaders waarmee je vroeg of laat te maken krijgt als je met data allerlei spannende dingen wilt doen. Uiteraard komen de AVG en de Grondwet langs, maar ook de ethische kant komt ruimschoots aan bod, zoals arbeid, uitholling van werk, zingeving, uitlegbaarheid et cetera.
 • Risico’s en succesfactoren: in dit laatste onderdeel van deze intensieve opleiding AI presenteert de docent op basis van grootschalig onderzoek en zijn jarenlange ervaring met AI wat de belangrijkste risico’s zijn van algoritmes. Maar ook de meest kritieke succesfactoren komen aan bod, zodat je weet hoe je de algoritmes en machine learning modellen met succes kunt inbedden in jouw organisatie.

Interactieve AI training op HBO-niveau

Tijdens deze compacte AI training op HBO-niveau vinden er regelmatig groepsdiscussies plaats en werk je in groepjes aan praktijkopdrachten en de businesscase in jouw organisatie. Zo ontstaat er een optimale mix tussen leren en doen. Na afronding van deze unieke AI-opleiding ontvangen de deelnemers een certificaat en een gesigneerd exemplaar van de boeken ‘Datacratisch werken‘ en ‘De intelligente, datagedreven organisatie’.

Aanvullende informatie van deze Artificial Intelligence training

De prijs van deze training Artificial Intelligence is inclusief lunchbuffet op locatie, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks.

HBO werk- en denkniveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

bekijk ook alle andere data analytics & AI opleidingen

Doelgroep voor deze opleiding AI voor managers en bestuurders

Deze Artificial Intelligence training is primair gericht op managers, bestuurders, business consultants, directeuren, IT-managers, BI-managers, controllers, directieadviseurs en innovatiemanagers. En daarnaast voor iedereen die vanuit een managementverantwoordelijkheid met AI aan de slag wil gaan en er een succes van wil maken. We stimuleren dat je samen met een of meerdere collega’s komt, zodat je met deze compacte Artificial Intelligence cursus een vliegende start kunt maken met AI in jouw organisatie.

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze AI training:

Je hebt een helder beeld van de positieve en negatieve kanten van AI
Je kunt een businesscase opstellen voor AI
Je weet hoe je een robuuste en duurzame AI-first strategie formuleert
De verschillende soorten algoritmes staan scherp op je netvlies
Je kent de belangrijkste stappen uit het standaardmodel voor data mining
Jij weet welke stappen je moet zetten om algoritmes succesvol in productie te krijgen
Je bent op de hoogte van de belangrijkste juridische en ethische kaders voor AI
Je hebt de training als maatwerk ervaren, omdat je je eigen business case mocht inbrengen en uitwerken
Dankzij de interactie met medecursisten heb je een brede kijk gekregen op onvermoede AI-toepassingen

Meld je aan voor deze opleiding Artificial Intelligence

Via ons inschrijfformulier kun je je direct inschrijven voor de eerstkomende AI training. Heb je vragen over deze Artificial Intelligence training, neem dan direct contact met ons op.

direct inschrijven

Reviews over "Artificial Intelligence training"

heer Stefan van Beurden | Essent N.V. | 7 mei 2020

Prima training om op vlieghoogte te komen voor AI en machine learning, zowel de business en bedrijfsmatige aspecten worden voor het voetlicht gebracht.

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met artificial intelligence training (ai training hbo) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15