Vacature Content Engineer | Content Marketeer | Schrijftalent

Vacature: ambitieuze junior content engineer / marketeer

Geschreven door
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Goede teksten zijn jou op het lijf geschreven

Passionned Group zoekt een content engineer met goed ontwikkelde journalistieke vaardigheden voor een vast dienstverband. Goede teksten schrijven en redigeren is jou op het lijf geschreven en WordPress kent voor jou geen geheimen. Je krijgt de unieke mogelijkheid om mee te werken aan het verder uitbouwen van onze contentinfrastructuur, een die leidend is in onze markt.

Het doel is te werken aan thought leadership op de terreinen waar Passionned Group leidend in is, of wil zijn. Je komt te werken in een klein, agile team waar creativiteit & innovatie, openheid en resultaatgerichtheid de boventoon voeren.

Jouw baan

Je werkzaamheden als content engineer bestaan uit:

 • Contacten onderhouden met onze (nieuwe) associate partners om gezamenlijk tot nieuwe content te komen in de vorm van blogs, whitepapers, boeken of interviews
 • Afspraken maken met onze klanten voor interviews over bijvoorbeeld de resultaten van opdrachten of interessante invalshoeken over onderwerpen, en vervolgens dit te verwerken in de vorm van een blog voor onze website
 • Het redigeren van manuscripten en verbeteren en herstructureren van bestaande content en vervolgens deze publiceren op websites
 • Het opmaken van content in ons contentmanagementsysteem WordPress
 • Het opstellen van een social media plan en dit consequent uitvoeren
 • Het analyseren van data over de websites en zelfstandig of in teamverband komen met verbetervoorstellen en deze uitvoeren
 • Het regulier reflecteren op je werk en dat van het team, zien waar dingen beter kunnen en hier voorstellen voor doen

Het functieprofiel

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze (junior) professional die voldoet aan het volgende profiel:

 • HBO of universitaire opleiding met goede resultaten afgesloten, of nog bezig met de afronding ervan
 • Gewenste studierichtingen: Media, informatie & communicatie, Communicatie- en informatiewetenschappen, Journalistiek, Communicatie & multimediadesign
 • Je bent creatief met taal, schrijven is je passie, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Je bent analytisch sterk, erg nieuwsgierig en kunt je in korte tijd ‘invreten’ in een (technisch) onderwerp
 • Je bent ondernemend, toegankelijk, makkelijk in de omgang en proactief
 • Je bent gewend om verantwoordelijkheid te dragen en te nemen, resultaat te boeken
 • Kennis van en ervaring met WordPress of een ander contentmanagementsysteem
 • Kennis van en ervaring met Google Analytics, SEO en Google Webmasters is een grote pré

De arbeidsvoorwaarden

Bij deze doorgroeifunctie horen marktconforme arbeidsvoorwaarden, een vast basissalaris inclusief vakantiegeld met een interessante bonusregeling. Ons aandelenplan geeft je de mogelijkheid om te participeren in de onderneming. Daarnaast mag jij, binnen kaders, werken waar en wanneer je wilt. Je krijgt de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan de opleidingen in de Passionned Academy en de titel Master of Organizational Intelligence te verkrijgen.

Locatie: Amersfoort, 24-40 uur per week.

De selectieprocedure

Wanneer je enthousiast bent over deze functie en over Passionned Group ontvangen wij graag jouw CV met begeleidende brief. Uit je brief blijkt dat je je al verdiept hebt in Passionned Group, onze contentinfrastructuur en je weet jezelf een plek hierin te geven. Een eerste gesprek zal plaatsvinden met de eigenaar en managing director: Daan van Beek, auteur van De intelligente organisatie.

Bij een wederzijds goed gevoel wordt van jou gevraagd een eerste contentopdracht uit te voeren. Deze wordt beoordeeld door het team. Wanneer de beoordeling positief uitpakt, word je uitgenodigd voor een vervolggesprek met het team. Hierna volgt een aanbieding en een afrondend gesprek over de arbeidsvoorwaarden. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Je proeftijd zal intensief en uitdagend zijn.

Contact opnemen?

Spreekt jou deze functie aan en wil je meer weten over deze functie of over Passionned Group? Neem dan contact op met Daan van Beek.

Over Passionned Group

Met een sterk groeiend aantal opdrachtgevers en meer dan 25 ervaren consultants en docenten behoort Passionned Group tot de leidende training- en consultancybedrijven in BI & analytics, data science, strategievorming, agile werken en continu verbeteren. Onze missie is om elke organisatie intelligent te maken.

Om het jaar organiseren wij de BI & Data Science Award, een prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland waar Menno Lanting juryvoorzitter van is. Deze prijs is laatst gewonnen door fietsenwinkel.nl. Onze cultuur kenmerkt zich door een hoog kwaliteitsbewustzijn, resultaatgerichtheid, passie, persoonlijke ontwikkeling en plezier.

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met vacature content engineer (content marketeer) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST