Business Intelligence | PwC | Accountant
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Cijfers verborgen in spreadsheets & prachtige presentaties

Krachtige Business Intelligence bij accountant PwCEen krachtig Business Intelligence systeem voor het accountants- en adviesbureau PricewaterhouseCoopers. Tot voor kort stuurde dit kantoor op basis van cijfers die verborgen lagen in verzamelingen spreadsheets, prachtige presentaties en allerlei downloads op met name financiële indicatoren.

Ook vooruit kunnen kijken in het proces

Die hebben echter betrekking op een klein deel van het proces. “We moeten niet alleen omkijken, maar ook vooruit kunnen kijken in het proces. Dat was één van de belangrijkste doelstellingen om het Business Intelligence systeem te maken” aldus Jan Maarten van der Meulen, partner bij Advisory en opdrachtgever.

Het ontdekken van de kritieke succesfactoren

Bij PwC gaat het erom dat medewerkers en managers de essentie en kritieke succesfactoren kan ontdekken van de Advisory business. We hebben dan met elkaar samenhangende informatie nodig van het totale proces.

Business Intelligence brengt vier systemen samen

In het gerealiseerde business intelligence systeem komen gegevens uit vier verschillende systemen samen:

  1. Het CRM systeem met prospects, klanten en opportunities.
  2. Het planningssysteem waar medewerkers zichzelf kunnen inplannen op opdrachten.
  3. Het HR systeem met allerlei gegevens van medewerkers.
  4. En het financiële systeem met de contractenadministratie, de geboekte uren, de opbrengsten en de kosten.

Gegevens gelijkschakelen, rangschikken en presenteren

Deze gegevens zijn zodanig gelijkgeschakeld, gerangschikt en gepresenteerd dat partners, managers en medewerkers snel een compleet en betrouwbaar inzicht krijgen in:

Leegloop verminderen en tegelijkertijd de marge op peil houden

“Door die stuurinformatie op slimme wijze te combineren, kunnen we de proposalscore en bezetting verbeteren, leegloop verminderen, terwijl tegelijkertijd de marge op peil kan worden gehouden” zegt Jos Bucx, informatiemanager bij PricewaterhouseCoopers. Belangrijke voorwaarde voor prestatieverbetering is wel dat men de stuurinformatie daadwerkelijk gebruikt voor analyse en actie, en de ontwikkeling van de organisatie.

Het is allemaal snel en soepel verlopen

De verankering daarvan in de organisatie zal de nodige tijd en aandacht vereisen. De opdrachtgever over het gerealiseerde business intelligence systeem: “Het ziet er mooi uit en ik ben tevreden met het resultaat. Het is allemaal snel en soepel verlopen” aldus Jan Maarten van der Meulen. Inmiddels zijn ook andere Lines of Services aangehaakt op het Business Intelligence systeem.

Heb je ook interesse in onze business intelligence-aanpak?

Passionned Group heeft PricewaterhouseCoopers begeleid bij het traject in de rol van projectmanager en adviseur. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met een van onze consultants of associate partners opnemen.

Neem contact met ons op

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met business intelligence (pwc) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST