Passionned Group™

IT manager

ICT wordt steeds strategischer en daar heeft de IT manager zeker mee te maken. Iedereen heeft tegenwoordig ‘verstand van ICT’ en het wordt voor medewerkers en managers steeds eenvoudiger om zelf nieuwe informatiesystemen aan te schaffen. Als je niet uitkijkt dan ontstaat er een wildgroei aan ICT-systemen. De afnemers van ICT verwachten steeds vaker een klantgerichte en proactieve houding van de ICT-afdeling. De manager ICT moet aan de ene kant ‘de meedenker’ zijn met de business en aan de andere kant heeft hij de rol van (een van de) leveranciers. Gaat het voor de business niet snel genoeg, dan trekken ze de creditcard en kopen ze zelf een ‘oplossing’. Dit is de belangrijkste reden voor ‘schaduw ICT’.

Open inhoudsopgave

De klantgerichte IT manager: de bedrijfsjongleur van de 21e eeuw


IT manager moet steeds meer ballen in de lucht houden

De IT manager zit daar tussenin en moet met de bestaande infrastructuur (hardware en software) diensten leveren tegen steeds lagere kosten. Daarnaast gaan de ontwikkelingen op hard- en softwaregebied steeds sneller. De IT manager moet dus steeds meer ballen in de lucht blijven houden voor steeds minder geld. Vandaar dan ook de opmerking dat hij de bedrijfsjongleur is geworden van de 21e eeuw.

huur een IT manager in

Organisaties veranderen snel en ICT is strategisch geworden. Dit staat bekend onder de naam ‘de digitale revolutie’. Dit is de onderstroom en de bron van veel onzekerheid, ook voor ICT-organisaties. Moderne IT managers wapenen zich daartegen door antwoorden te formuleren op trends als:

Dit zijn natuurlijk niet alle IT trends. Virtualisatie, het app tijdperk en geavanceerde klantarchitecturen, vragen ook om aandacht. De toekomstbestendige manager IT zoekt antwoorden op al deze trends.

Opleidingen van Passionned Group voor de ICT manager

In de opleiding CRM & Analytics ga je aan de hand van theorie- en praktijkorganisatie(onderdelen) leren om klantgericht te opereren. Deze en andere opleidingen zijn beschikbaar bij de Passionned Academy.

Waar moet de toekomstbestendige IT manager op letten?

De belangrijkste punten zijn:

Wat zijn de belangrijkste skills voor een future-proof IT manager?

De skills van de manager IT verschuiven van een technische naar een veel meer organisatorische invalshoek. Niet de infrastructuur staat meer centraal, maar de dienstverlening die de ICT-afdeling levert aan zijn eindgebruikers. Wat zijn dan de belangrijkste veranderingen?

Wat kun je doen om bij te blijven of om toekomstbestendig te zijn?

Doordat ICT strategisch wordt en de ontwikkelingen op IT-gebied snel toenemen, worden er steeds meer eisen gesteld aan de IT manager. Om bij te blijven lees je natuurlijk je (vak)literatuur. Maar managers ICT hebben soms ook de rol van CIO, vaak zonder dat dit formeel is vastgelegd.

Vragen als: hoe krijg ik mijn organisatie klantgerichter, hoe kan ik op een moderne manier omgaan met data en wat moet ik met ontwikkelingen op het gebied van Big data en data-security zijn belangrijke vraagstukken waar je een antwoord op moet kunnen formuleren.

Interessante literatuur & opleidingen

Over deze onderwerpen zijn diverse goede boeken geschreven die voor jou interessant kunnen zijn. Wil je concreet stappen zetten en op een praktische manier hiermee aan de slag, dan biedt de Passionned Group in haar Academy een uitgebreide range aan opleidingen. Van een training CRM & Analytics (klantgericht ondernemen) tot aan diverse masteropleidingen.

Het aanbod stopt niet bij opleidingen. Wij bieden je tevens persoonlijke coaching en organisatieadvies aan. Alles is erop gericht om direct en praktisch met jouw uitdagingen aan de slag te gaan. Ons doel is om je als toekomstbestendige IT manager te laten groeien en aantoonbaar succesvol te laten zijn.

Wil je een klantgerichte ICT manager inhuren?

Overal heb je mogelijkheden om ICT-management in te huren. Maar bij de Passionned Group werken alleen zeer ervaren IT managers. Zij hebben in de praktijk bewezen dat ze ‘alle ballen in de lucht kunnen houden’ door gebruik te maken van de juiste managementmethodes.

Onze aanpak is transparant. Nadat je bij ons de vraag hebt neergelegd, nemen wij binnen 24 uur contact met je op om vast te stellen welke kandidaat je zoekt. En natuurlijk willen we weten voor welke uitdagingen jouw organisatie staat. Daarna gaan wij op zoek naar de juiste kandidaat. Wanneer je een keuze maakt uit de door ons voorgestelde kandidaten, streven we ernaar om binnen 48 uur tot afronding te komen. Hierna kan de kandidaat snel bij je aan de slag.

De voordelen een interim IT manager van Passionned Group

Onze interim IT managers zijn zeer ervaren en beschikken over een breed kennisgebied. Ze voeren veranderingen door aan de hand van meetbare resultaten. Anders gezegd: een interim IT manager van Passionned Group werkt volgens (eigen) KPI’s en stuurt hierop. We zien veranderingen niet als iets eenmaligs, maar als een continu proces. Deze methodiek wordt wel ‘de intelligente organisatie-aanpak’ genoemd.

Bovendien beschikt Passionned Group over een zeer uitgebreide kennisbank, die niet alleen voor de IT manager ter beschikking staat, maar ook voor jouw organisatie.

Een toekomstbestendig ICT-model voor de gehele organisatie

ICT-infrastructuur is al lang niet meer een PC met software erop die binnen een besloten bedrijfsnetwerk opereert. Steeds meer medewerkers brengen eigen ICT-middelen mee en willen 24×7 de beschikking hebben over al deze producten. Dit wordt Consumerization of IT genoemd. ICT krijgt steeds meer een strategische plek binnen organisaties en moet meebewegen met alle veranderingen die zich afspelen in de markt. Hierop flexibel aan kunnen sluiten en deze toepassingen naadloos kunnen integreren is de uitdaging voor de manager IT.

Datagedreven processen en sturing door de manager ICT

De ICT-middelen en zeker ook de data die is opgeslagen, is tegenwoordig de ‘asset van een organisatie’. Dit alles moet 24×7 beschikbaar zijn, betrouwbaar maar zeker ook secure, zonder dat dit belemmeringen oplevert voor de bedrijfsuitoefening. Om hiermee om te leren gaan hebben wij een opleiding datawarehouse & data governance opgezet. Hierin vertellen wij je alle ins en outs over datagedreven werken en hoe je hiermee moet omgaan. Een toekomstbestendige en klantgericht ICT-voorziening leveren, nu en in de toekomst, is de belangrijkste uitdaging waar de ICT manager voor staat. Dit tegen steeds lagere kosten, want ook dat is een eis van de business.

Vacature voor een Manager IT

Vacature voor een Manager ITRegelmatig zijn wij op zoek naar klantgerichte IT managers die bij onze eindklant het verschil kunnen maken. Ben je zo’n IT manager en wil je eens doorpraten over de mogelijkheden bij de Passionned Group? Laat dan een bericht achter en wij nemen snel contact met je op om eens nader kennis te maken.

Wil je meer weten over interim IT managers?

Wil je doorpraten over wat je hier hebt gelezen of heb je aanvullingen op dit onderwerp, neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in interim IT managersPassionned Group helpt IT- en BI-afdelingen al meer dan 15 jaar zich continu te verbeteren. Onze mensen staan afdelingen en teams bij om slimmer en klantgerichter te worden. Zodat zij de juiste IT-voorzieningen tegen het juiste kostenniveau kunnen blijven leveren.

Neem contact met ons op

Onze IT-managers

Dick Pouw - interim ICT manager

DICK POUW MBA

interim ICT manager

Ko Achterberg - Proces IT manager

dr KO ACHTERBERG

Proces IT manager

Isaac Shawky - Chief Information Officer

drs. ISAAC SHAWKY

Chief Information Officer

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met IT & datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Dick Pouw - interim ICT manager

DICK POUW MBA

interim ICT manager

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
18