Downloaden
Ken de missie van jouw organisatie
Het artikel 'Kwaliteit en performance vanuit strategisch perspectief' geeft je inzicht in belangrijke strategische succesfactoren en de weg naar betere resultaten.

Gratis downlaoden

Artikel: Kwaliteit en performance vanuit strategisch perspectief

Uit groot landelijk onderzoek blijkt dat bij slechts 22% van de organisaties de medewerkers de missie kennen en daar actief proberen invulling aan te geven. Bij de overige 78% leeft de missie, het bestaansrecht van elke organisatie, niet of nauwelijks op de werkvloer. Deze schokkende resultaten vormen aanleiding om hier dieper in te duiken. Immers, de doorvertaling van de missie en strategie naar de werkvloer is cruciaal om betere (financiële) resultaten en een hoge kwaliteit van producten en diensten te realiseren. Download hier direct het artikel.

nu downloaden

Lees verder

Besef jij je bijdrage aan de strategie?

En, hoe zit het dan met de bekendheid van de strategie bij medewerkers? Beseffen zij wél hun bijdrage daarin? Evenals bij de missie zien we bij het overgrote deel van de deelnemende organisaties dat medewerkers niet hun bijdrage aan de strategie beseffen. Hoe kun je dan als organisatie veranderen en een andere koers kiezen?

Toch is dat heel goed nieuws

Bij slechts 26% van de bedrijven beseft (bijna) elke medewerker zijn of haar bijdrage aan de strategische speerpunten. Toch is dat heel goed nieuws. Want van deze organisaties zijn we gaan leren. Zij zijn in staat zowel de missie als de strategie ‘beet te pakken’ en die door te vertalen naar de werkvloer, naar hun eigen werkproces, werkhouding en bijdrage. Organisaties waar dat gebeurt behalen substantieel betere financiële resultaten. En ze scoren veel beter op kwaliteitsmanagement en klantbediening.

Dit artikel onthult je de kenmerken van deze ‘slimme’ organisaties.

nu downloaden

Over de auteur: Daan van Beek MSc

foto Daan van BeekDaan van Beek is de eindbaas van de Passionned Group. Hij schrijft daarnaast boeken waaronder het bekende managementboek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’. Daar is inmiddels een compleet herziene druk van verschenen. Daan is ook verbonden als docent aan EUR en TIAS en geeft daarnaast masterclasses in Singapore, India, Zuid-Afrika en Amerika.

Reviews over "Artikel: Kwaliteit en performance vanuit strategisch perspectief"

Rik Vanden Bussche | 5 juni 2020

Niettegenstaande het artikel niet meer zo jong is is het nog steeds waardevol en zijn een aantal zaken zeer herkenbaar. Ik ben er blij mee. Nogmaals dank en veel succes verder.

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met strategievorming & datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST