Artikel Het geheim achter 50 jaar Lean succes | Kennisbank
De schellen vallen van je ogen als je het artikel 'Het geheim van 50 jaar Lean succes' doorneemt.

Download het artikel

De schellen vallen van je ogen

Er zijn vele zienswijzen op Lean en de invoering daarvan. Vaak wordt er erg ingewikkeld over gedaan en gepraat. Maar dan ga je ermee aan de gang, organiseert verbeterteams en maakt value stream maps. De schellen vallen van je ogen van de hoeveelheid verspillingen die je kunt vermijden. Ee eerste resultaten van Lean zijn veelbelovend.

Na verloop van tijd merk je dat alles weer terugzakt naar de oude situatie. Je haalt er een Lean expert bij en die schudt zijn hoofd. Wat is er fout gegaan?

De cultuur die nodig is voor Lean

Het echte werk van het implementeren van Lean is net begonnen. Medewerkers begrijpen echter nog niet de cultuur die nodig is om Lean blijvend succesvol toe te kunnen passen. En dan gaat het vaak mis en geven medewerkers het op. In succesvolle Lean organisaties brengen de mensen de Lean filosofie elke dag (weer) tot leven: werken, communiceren, problemen oplossen en samen groeien.

De Lean cultuur

Een van grootste autobouwers ter wereld, Toyota, staat sinds 50 jaar aan de basis van Lean Productie met het Toyota Production System (TPS). Hoe de bijbehorende Lean Cultuur eruit ziet is beschreven in het boek ‘The Toyota Way’.

14 principes achter de Lean filosofie

Maar wat is nu het geheim achter 50 jaar Lean succes? In dit artikel van 21 pagina’s beschrijft internationaal Lean-expert en verbetercoach drs. Louis Brackel heel helder het geheim achter Lean succes. Hij focust vooral praktisch op de 14 principes die aan succesvolle uitvoering van de Lean filosofie ten grondslag liggen.

Wat zijn de voordelen die jij gaat ervaren?

Welke voordelen kun jij ervaren wanneer je de principes kent en juist weet te hanteren? Op basis van onze jarenlange ervaring zien we de volgende voordelen:

En tot slot: jouw klanten en medewerkers worden weer trots op jouw producten en diensten. Ze hebben immers zelf input geleverd om die te verbeteren.

Nu downloaden

Over de auteur: drs. Louis Brackel

Louis Brackel is Lean Black Belt en gecertificeerd coach. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als financieel manager, management consultant, coach, programma- en projectmanager op het gebied van performance management en Lean. Als bedrijfseconoom zet Louis de besturing van de organisatie voorop. Daarbij is de mens net zo belangrijk als de systemen en de processen.

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met artikel het geheim achter 50 jaar lean succes (kennisbank) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST