Passionned Group™

Artikel 'Het geheim achter 50 jaar Lean succes'

Senior Consultant Datagedreven werken
Door: Gijs Eerdmans
Senior Consultant Datagedreven werken

Er zijn vele zienswijzen op Lean en de invoering daarvan. Vaak wordt er erg ingewikkeld over gedaan en gepraat. Maar dan ga je ermee aan de gang, organiseert verbeterteams en maakt value stream maps. Je krijgt goed inzicht in het reilen en zeilen van je proces. De schellen vallen van je ogen van de hoeveelheid verspillingen die je kunt vermijden. De eerste resultaten van Lean zijn vaak veelbelovend maar na verloop van tijd merk je dat alles weer terugzakt naar de oude situatie. En dat is teleurstellend. Je haalt een Lean expert erbij en die schudt zijn hoofd. Wat is er fout gegaan? Download direct het artikel.

De cultuur die nodig is voor Lean

Het echte werk van het implementeren van Lean is net begonnen. Medewerkers begrijpen echter nog niet de cultuur die nodig is om Lean blijvend succesvol toe te kunnen passen. En dan gaat het vaak mis en geven medewerkers het op. In succesvolle Lean organisaties brengen de mensen de Lean filosofie elke dag (weer) tot leven: werken, communiceren, problemen oplossen en samen groeien.

14 principes achter de Lean filosofie

Maar wat is nu het geheim achter 50 jaar Lean succes? In dit artikel van 21 pagina’s beschrijft internationaal Lean-expert en verbetercoach drs. Louis Brackel heel helder het geheim achter Lean succes. Hij focust vooral praktisch op de 14 principes die aan succesvolle uitvoering van de Lean filosofie ten grondslag liggen.

De Lean cultuur

De Lean cultuurEen van grootste autobouwers ter wereld, Toyota, staat sinds 50 jaar aan de basis van Lean Productie met het Toyota Production System (TPS). Hoe de bijbehorende Lean Cultuur eruit ziet is beschreven in het boek ‘The Toyota Way’.

Wat zijn de voordelen die jij gaat ervaren?

Welke voordelen kun jij ervaren wanneer je de principes kent en juist weet te hanteren? Op basis van onze jarenlange ervaring zien we de volgende voordelen:

  • De principes stellen je in staat om je bedrijfsprocessen substantieel te versnellen
  • Je gaat een hogere kwaliteit leveren van je producten en diensten
  • Je gaat verborgen en zichtbare kosten elimineren
  • Elke medewerker gaat voortaan problemen aankaarten en oplossen

En tot slot: jouw klanten en medewerkers worden weer trots op jouw producten en diensten. Ze hebben immers zelf input geleverd om die te verbeteren.

nu downloaden

Over de auteur: Gijs Eerdmans

Over de auteur: Gijs EerdmansGijs Eerdmans is gecertificeerd Lean consultant, erkend data professional en process mining expert. Hij heeft een fijne neus ontwikkeld voor het verbeterpotentieel dat in elk bedrijf aanwezig is. Operational excellence is zijn passie. Als een echte detective speurt hij naar verbeteringen. Hij niet schroomt om de vinger op de zere plek te leggen, maar concentreert zich liever op de positieve energie die vrijkomt bij het continu verbeteren en het optimaliseren van datagedreven beslissingen.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18