De disharmonische ontwikkeling van BI | Analytics kennisbank

Whitepaper 'De disharmonische ontwikkeling van BI'


De disharmonische ontwikkeling van Business Intelligence kan leiden tot frustratie, onbegrip en zelfs falen. Hoe kom je op het rechte pad?

Volwassenheidsmodel van BI
Heldere definities en begrippenkader
Model harmonische BI-ontwikkeling
Van reporting tot AI

gratis downloaden

Ambities & resultaten van de BI afdeling

De ambities van een Business Intelligence afdeling kunnen nogal eens (veel) verder reiken dan die van de interne klanten. Ook worden de verwachtingen van interne klanten niet altijd waargemaakt doordat resultaten van de Business Intelligence afdeling achterblijven.

Maak kennis met onze ‘engagement’-aanpak

Hier is sprake van een disharmonische ontwikkeling omdat er een onbalans is. Hierdoor lekt energie weg, wordt geld verkeerd besteed en verliest BI momentum. Herkenbaar? Download dan nu onze gratis whitepaper en maak kennis met onze unieke ‘engagement’-aanpak.

Twee niveaus

De disharmonische ontwikkeling speelt op twee niveaus:

  • Ten eerste op het niveau van de organisatie, waar de Business Intelligence afdeling enthousiast is over geavanceerde concepten maar hiervoor (nog) geen gehoor vindt bij de interne klant. Denk hierbij aan self service BI, performance management, deep learning en predictive analytics.
  • Ten tweede speelt het binnen de afdeling Business Intelligence zelf. De technische vaardigheden van de afdeling zijn vaak veel verder ontwikkeld dan de adviesvaardigheden. Doorgaans is het BI-team binnen de vaak technisch georiënteerde ICT afdeling ontstaan. Dat kan deze scheefgroei eenvoudig verklaren.

Het kan leiden tot frustratie, onbegrip en zelfs falen

De disharmonische ontwikkeling van Business Intelligence leidt dikwijls tot veel frustratie, onbegrip en zelfs falen. Het staat de doorontwikkeling tot een intelligente organisatie in de weg.

Een model voor harmonische ontwikkeling: ‘engagement’

In deze unieke whitepaper (gratis) beschrijft de auteur eerst de problematiek meer in detail waarna hij een model presenteert voor harmonische ontwikkeling: ‘engagement’. Tot slot reikt hij handvatten aan waarmee de Business Intelligence afdeling zich veel beter kan handhaven in het organisatorische speelveld.

nu downloaden

Over de auteur: ir. Rick van der Linden

foto Rick van der LindenRick van der Linden heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente en heeft bijna 18 jaar ervaring op het gebied van implementaties van Business Intelligence. Zijn missie: BI afdelingen helpen om de transitie te maken van rapportenfabriek naar interne consultancy. Belangrijkste leidraad hierbij is het gedachtegoed van “De Intelligente Organisatie”.

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met de disharmonische ontwikkeling van bi (analytics kennisbank) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15