Passionned Group™
+31 33 888 7010

Whitepaper 'De disharmonische ontwikkeling van Business Intelligence'

De ambities van een Business Intelligence afdeling kunnen nogal eens (veel) verder reiken dan die van de interne klanten. Ook worden de verwachtingen van interne klanten niet altijd waargemaakt doordat resultaten van de Business Intelligence afdeling achterblijven (het duurt te lang voordat ik mijn dashboard heb). Ook vinden her en der in de organisatie allerlei Machine Learning initiatieven plaats buiten het zicht van het centrale BI team. Hier is sprake van een disharmonische ontwikkeling omdat er een onbalans is. Hierdoor lekt energie weg, wordt geld verkeerd besteed en verliest BI momentum. Herkenbaar? Download dan nu onze gratis whitepaper en maak kennis met onze unieke ‘engagement’-aanpak.

Verhoog nu het engagement van je BI afdeling

De disharmonische ontwikkeling van BI kan leiden tot frustratie, onbegrip en zelfs falen. Hoe kom je op het rechte pad?

Volwassenheidsmodel van BI
Heldere definities en begrippenkader
Model harmonische BI-ontwikkeling
Van reporting tot Artificial Intelligence

gratis downloaden

Twee niveaus

De disharmonische ontwikkeling speelt op twee niveaus:

Het kan leiden tot frustratie, onbegrip en zelfs falen

De disharmonische ontwikkeling van Business Intelligence leidt dikwijls tot veel frustratie, onbegrip en zelfs falen. Het staat de doorontwikkeling tot een intelligente, datagedreven organisatie in de weg.

Een model voor harmonische ontwikkeling: ‘engagement’

In deze unieke whitepaper (gratis) beschrijft de auteur eerst de problematiek meer in detail waarna hij een model presenteert voor harmonische ontwikkeling: ‘engagement’. Tot slot reikt hij handvatten aan waarmee de Business Intelligence afdeling zich veel beter kan handhaven in het organisatorische speelveld.

nu downloaden

Over de auteur: ir. Rick van der Linden

foto Rick van der LindenRick van der Linden heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente en heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van implementaties van Business Intelligence & Data Science. Afhankelijk van het type project vervult hij diverse rollen zoals BI team lead, business analist, data architect en data analist. Zijn missie: BI afdelingen helpen om de transitie te maken van rapportenfabriek naar interne consultancy. Belangrijkste leidraad hierbij is het gedachtegoed van “De intelligente, datagedreven organisatie”.