De succesformule voor project performance | Het onderzoek

De succesformule voor project performance

Geschreven door

Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie. Om het jaar organiseren wij de prestigieuze prijs voor de Slimste organisatie van Nederland.

De hoeveelheid projecten, programma’s en portfolio’s groeit wereldwijd met een gigantische snelheid. In de afgelopen dertig jaar is projectmanagement een discipline geworden die zich aanzienlijk heeft ontwikkeld en sterk zichtbaar is geworden. Echter, ondanks deze groei in het vakgebied groeit het aantal succesvolle projecten niet mee.

Studies tonen aan dat slechts twintig procent van alle projecten tot een succesvol einde worden gebracht. Factoren als beperkte budgetten, slechte communicatie, ongemotiveerde teamleden, krapte in tijd, verkeerde prioriteiten en scope creep zijn veelal oorzaak van het falen.

De ware succesformule moet nog ontdekt worden…

Wat gaat er goed in elk geslaagd project? Wat doen onze collega’s anders dan anderen waardoor hun project wél slaagt? Tot nog toe bestaat er geen succesformule voor (Nederlands) projectmanagement en -performance. In vergelijking met de groeiende markt is dit een opmerkelijk fenomeen. Bernard Vuijk, associate partner Passionned Group, voorzitter van IPMA-programmagroep “Ontwikkelen Competenties en innovatieve technieken” en bevlogen projectmanager, heeft ervaringen en een manier waarop de kans wordt vergroot dat een project slaagt.

Kritische Succes Factoren

Interviews met projectmanagers van succesvolle projecten waren de basis waaruit verschillende Kritische Succes Factoren voor projecten zijn geabstraheerd. Competenties en motivatie van mensen worden in kaart gebracht en middels een ontwikkelingstraject leerdoelen gesteld ten behoeve van de persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Ook de effecten op de klant, de financiële en de interne organisatie worden omschreven in overeenstemming met de veelgebruikte methode performance management. Ook zal per Kritische Succes Factor een soort strategiekaart, in lijn met Kaplan en Norton, worden ontworpen waarin te zien is hoe deze succesfactor te bereiken is door de professionals in uw organisatie.

In een rapport zullen deze drie onderdelen worden samengevoegd tot een geheel dat aansluit op een brede range van projecten.

Gaat het goed bij u?

Uw organisatie heeft in de afgelopen tijd bewezen een (aantal) project(en) succesvol te hebben afgerond. Blijkbaar beschikt u -bewust of onbewust- over een aantal Kritische Succes Factoren die van groot belang zijn voor het slagen van projecten. Graag komen wij met u in gesprek om uit te vinden wat uw project anders maakt dan de meerderheid van alle projecten!

Interventie

Wij maken een grondige analyse van het projectmanagement en -performance in uw organisatie en adviseren en begeleiden u en indien gewenst kunnen wij het traject voor u uitvoeren. Wij vinden de hiaten in uw projectmanagement organisatie en bieden wij u inzicht en begeleiding bij veranderingstrajecten, ontwikkeltrajecten en trainingen voor uw projectmanagers en -medewerkers. Het grote voordeel? U loopt zo geen onnodige risico”s.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de kritische succesfactoren in programma’s en projecten, of gewoon eens praten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact opnemen met Bernard Vuijk.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met de succesformule voor project performance (het onderzoek) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15