Style Intelligence | de visuele BI tool | 100% neutrale BI studie
Onze experts beoordelen Style Intelligence. Klik hier voor onze onafhankelijke BI-gids:

 • 100% onafhankelijke informatie
 • Inetsoft op 1.000+ criteria vergeleken
 • Gebruikt in meer dan 100 landen
naar de BI-gids

Style Intelligence laat zich moeilijk vatten

Style Intelligence is een BI-product van Inetsoft. Het is een product dat zich moeilijk laat classificeren in een bepaald gebied. Dit omdat het product oorspronkelijk werd ontwikkeld als data discovery en visualisatie tool. In een later stadium werden er meer functies aan toegevoegd. Hierdoor is het meer een algemeen BI-product geworden.

Eén van de sterke punten van Style Intelligence is dat de datavoorbereiding en het samenvoegen van databronnen volledig visueel kan geschieden. Daarnaast is het een plusplunt dat rapporten en dashboards een integraal onderdeel van dezelfde toolkit vormen. Hierin is het product uniek en daarom erg moeilijk te plaatsen.

Volgens de leverancier een volledige BI-tool

De leverancier van Style Intelligence geeft nadrukkelijk aan dat ze met dit product een volledige BI-oplossing voor organisaties neerzetten. De vraag is of ze deze ‘claim’ waar kan maken. Onze mening is dat er te veel basis BI-functionaliteit ontbreekt om als Enterprise BI oplossing te kunnen worden aangemerkt.

De oplossing scoort minder op selfservice BI, Cloud en social BI aspecten. De kracht van Style Intelligence ligt vooral op het gebied van visualisatie, gebruiksgemak, security en connectiviteit.

Data koppelen gaat erg eenvoudig

Met de data-mashup is het volgens Inetsoft mogelijk om zo’n beetje alle bekende soorten bronnen te ontsluiten. Dit wordt op een visuele manier gedaan. Hierdoor bespaar je kosten en maak je dit proces ‘supercharged’. Zo gaat het dus tot 10 keer sneller dan wat normaal het geval is.

Style Intelligence is een product dat bestaat uit de onderdelen: Style Intelligence platform, Scope, Report en Studio. Al deze producten zijn visueel van opzet en ondersteunen het proces dat door gebruikers zelf kan worden uitgevoerd.

De voordelen van Style Intelligence software

Style Intelligence software heeft zeker voor de gebruikers een aantal belangrijke voordelen:

 • Het is eenvoudig door de gebruiker te bedienen door de sterke visuele interactie met de software.
 • Bijna alle soorten bronnen die er standaard zijn kun je koppelen.
 • Werkt op veel verschillende soorten devices en is sinds versie 12 ook native met IOS en Android.
 • Heeft een sterke visuele interface als het gaat om het datapreparatie-proces.
 • Alle onderdelen van datapreparatie tot en met data discovery zijn volledig met elkaar geïntegreerd. Hierdoor zijn eindgebruikers in staat om zelfstandig Business Intelligence activiteiten uit te voeren.

Alle informatie over de voor- en nadelen van Style Intelligence (en alle andere belangrijke BI tools) kan je vinden in de Business Intelligence & Analytics Guide™ 2021 van Passionned Group.

Waar moet je op letten bij Style Intelligence software?

Style Intelligence software lijkt een goede keuze voor eindgebruikers, maar dan moet je wel rekening houden met de volgende kanttekeningen:

 • De oplossing bevat te weinig basisfunctionaliteit om als volwaardige Enterprise BI oplossing te kunnen worden gezien.
 • De oplossing is lastig in een hokje te plaatsen. Hierdoor het soms moeilijk is om vast te stellen welk ‘probleem’ Style Intelligence voor een organisatie precies oplost. Bij andere BI-oplossingen is dit veel eenvoudiger aan te geven.
 • Inetsoft is een relatief kleine speler in de BI-markt, alhoewel ze zelf aangeeft veel groter te zijn.
 • Ze scoort slecht op belangrijke BI-aspecten als kern BI-functionaliteit en predictive analytics.

Wil je meer weten over de sterke en zwakke punten van Style Intelligence? Download dan de Business Intelligence & Analytics Guide van Passionned Group.

Inetsoft, de leverancier van Style Intelligence

Inetsoft is een relatief kleine organisatie die gericht is op het leveren van één product, Style Intelligence. In tegenstelling tot veel andere leveranciers die een palet aan software en oplossingen leveren. Het bedrijf is in 1996 opgericht en is vooral operationeel in Amerika en Engeland. Ze heeft ongeveer 200 man personeel in dienst en geeft zelf aan een volledige BI-oplossing te kunnen leveren. Volgens Inetsoft zijn hun oplossingen uitgerold bij zo’n 5.000 ondernemingen wereldwijd, waarvan zo’n 25% tot de lijst van Fortune 500 Companies behoort.

Strategische positionering Style Intelligence

Zoals al eerder vermeld laat Style Intelligence zich moeilijk in een hokje plaatsen. Op bepaalde aspecten scoort ze hoog, maar op andere BI-aspecten scoort ze laag. Style Intelligence wordt door ons gezien als een niche player die een specifieke doelgroep bedient.

Alle BI-producten van de verschillende leveranciers zijn op basis van gedegen onderzoek tegen elkaar afgezet. Hiervoor is door Passionned Group de unieke Business Intelligence & Analytics Guide ontwikkeld. Die laat je in één keer zien waar alle BI-leveranciers ten opzichte van elkaar staan.

Style Intelligence vergeleken met andere BI-leveranciers

Style Intelligence vergeleken met andere BI leveranciersZoals al eerder aangegeven, is Style Intelligence op een aantal gebieden sterk en op een aantal minder sterk. Welke dit zijn en hoe deze aspecten zich tot elkaar verhouden wordt duidelijk in onze volledig onafhankelijke BI leverancier vergelijkingsgids.

De uitgebreide gids laat zien welke keuze jouw organisatie kan maken. In overzichtelijke grafieken zetten we de verschillende BI-oplossingen tegen elkaar af. Deze uitgebreide Business Intelligence Tools gids is direct via deze site te gebruiken.

Bekijk de online Business Intelligence & Analytics Guide

Style Intelligence expertise

Als je kiest voor Style Intelligence, dan kies je voor een visuele manier waarop je data geschikt maakt voor gebruik, de data samenvoegt en presenteert. Dit zorgt voor een sterke versnelling van dit proces. Het is belangrijk om uit te vinden, waar te beginnen, welke type dasboards te gebruiken en wat te doen als de data niet compleet is.

De experts van Passionned Group komen dergelijke dilemma’s in hun dagelijkse praktijk tegen. We zijn in staat om samen met jouw organisatie data om te zetten in bruikbare managementinformatie. Als je eens door wilt praten over jouw uitdagingen of de implementatie niet zelf wilt doen, zoek dan contact met één van onze experts. Ze helpen je graag verder.

Overweeg je deze BI tool aan te schaffen maar weet je nog niet zeker of Style Intelligence voor jou de oplossing is? Kijk dan ook eens bij één van de andere leveranciers die Passionned Group heeft geanalyseerd.

Meer BI Tools

Interesse in Style intelligence of wil je meer weten over BI?

Passionned Group kan je ondersteunen met een keur aan Business Analytics cursussen en een kennisbank vol whitepapers, onderzoeksrapporten en boeken. Ook bij BI selectietrajecten of voor het verbeteren van je processen kun je natuurlijk bij ons terecht. Laat je verrassen en neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op

Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Review verzendenHet formulier bevat fouten.
Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met style intelligence (de visuele bi tool) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Dick Pouw, BI tools adviseur

DICK POUW MBA

Senior Adviseur

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST