contact
De belangrijkste voor- en nadelen van Sesame Software ETL
Bekijk de beoordelingen van Sesamsoftware in vergelijking met andere ETL-tools. Klik hier voor onze onafhankelijke, online ETL-gids:

  • Volledig onafhankelijke en onbevooroordeelde informatie
  • Sesamsoftware vergeleken op meer dan 250 criteria
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
  • Direct inzicht in de kwaliteiten van Sesame
naar de ETL vergelijkingsgids

Sesame Software ETL & Data Integratie

In dit stuk geven we een samenvatting van ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek naar de softwareleverancier Sesame Software en zijn productportfolio (zoals Relational Junction). Sesame Software ETL & Data Integratie scoort in ons uitgebreide onderzoek beter dan ElixirData maar behoorlijk slechter dan Integrate.io (Xplenty). Sesame Software is in een vergelijking op de verschillende BI-onderdelen van het productportfolio het meest sterk in datamanagement en komt het minst sterk uit de bus wat betreft self-service integratie. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Relational Junction, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per thema (data integratie, ETL, datareplicatie en datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de belangrijkste functionaliteiten van de softwareproducten zoals Relational Junction et cetera.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort Sesame Software ETL & Data Integratie op bepaalde onderdelen?

Score van Relational Junction software.
Figuur 1: De pros en cons van de softwareleverancier Sesame Software ETL & Data Integratie. Je kunt maximaal 100% in de wacht slepen. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2022. Heb je behoefte aan extra informatie over de onderzoeksverantwoording? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek hebben we in detail gekeken naar de verschillende softwareproducten van Sesame Software software. We beoordeelden Sesame Software ETL & Data Integratie op maar liefst 290 criteria. De studie hebben we uitgevoerd vanuit een totaal onafhankelijk perspectief en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Nevenstaande afbeelding toont de scores (op een schaal van 0-100) van Relational Junction vergeleken met andere ETL & Data Integratie-tools.

De Sesame Software-analyse is tot stand gekomen door big data te onderscheppen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 674 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit proces hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een ervaren en onafhankelijke specialist op het gebied van ETL & Data Integratie een voorname rol gespeeld bij het tot stand komen van de finale resultaten.

Sesame Software en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

Sesame Software kent (minimaal) 1 product in de sfeer van ETL & Data Integratie. Op volgorde van relevantie rangschikken en beschrijven we de producten hieronder:

Wat is Relational Junction?

In dit deel tonen we een detaillering van Relational Junction, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle eigenschappen (100+) van Relational Junction? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Tekort aan capaciteit en wil je een Relational Junction consultant inhuren?

Wil je een Relational Junction ontwikkelaar inhuren die je op weg kan helpen en een Relational Junction-applicatie kan implementeren? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. Relational Junction ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Recente innovaties van Relational Junction-tools en de versiehistorie

Over de tijd heen zien we bij Sesame Software een negatieve trend in relatie tot ETL & Data Integratie-functionaliteit en de ondersteuning voor diverse platforms en databronnen. De laatst toegevoegde ‘snufjes’ liggen op het terrein van datamanagement > big data management > big data, data integratie > data integriteit en data connectiviteit > Siebel.

Van Sesame Software ETL & Data Integratie hebben we de meest actuele versies beoordeeld van haar complete ETL & Data Integratie-propositie. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van de ETL & Data Integratie-producten van Sesame Software:

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Relational Junction?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Relational Junction kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (en/of het aantal cores wanneer je het op een server wil draaien), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Sesame Software dan kun je mogelijk een forse korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van Relational Junction zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support beperken natuurlijk wel je toekomstige investeringsruimte.

Wat maakt Sesame Software ETL & Data Integratie het overwegen waard

In onze studie zien we dat Sesame Software op het terrein van ETL & Data Integratie software een aantal specifieke eigenschappen kent die karakteristiek zijn. Dit maakt Relational Junction min of meer uniek: volledig geautomatiseerd datawarehouse en data mapping.

De voor- en nadelen van Relational Junction

Tag cloud van Relational Junction tools.Figuur 2: Word cloud van de plus- & minpunten van Sesame Software ETL & Data Integratie

In de volgende alinea’s vermelden we alle voor- en nadelen van Sesame Software ETL & Data Integratie, Relational Junction, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: Sesame Software kan op dit moment werken aan het ontwikkelen van ontbrekende functionaliteit (zoals ondersteuning voor Hadoop, Linux, authenticatie, JDBC, scheduling, Apache, JSON, SDK, ODBC en FTP). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Deel je mening over Sesame Software hier

Geef hier je ervaring door over Sesame Software ETL & Data Integratie. Jouw bevindingen kunnen dan gaan meetellen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van Relational Junction.

1. Sesame Software Datamanagement

33%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Datamanagement’, gegeven dat ze hierop 33% scoren. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van Sesame Software. De volgende factoren hebben we laten meewegen: databronnen, scheduling, realtime, brontabel, datapijplijnen, streamingdata en data extractie. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: Relational Junction. In totaal onderzochten we 71 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

2. Sesame Software Data Connectiviteit

28%

Het bedrijf scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Connectiviteit’, gegeven dat ze hierop 28% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: SQL server, Salesforce, Apache, Redshift, Microsoft SQL Server, Teradata en Amazon Redshift. In totaal onderzochten we 49 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

3. Sesame Software Datareplicatie

26%

Sesame Software scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie niet goed op het thema ‘Datareplicatie’. De score bedraagt 26%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: databasereplicatie, SQL replicatie, transactionele replicatie, datareplicatie raamwerk, replicatiemodel, bestandsreplicatie en Salesforce datareplicatie. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: Relational Junction. In totaal onderzochten we 32 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022.

4. Sesame Software Data Integratie

25%

De leverancier Sesame Software scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Integratie’ met een score van 25%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: ETL, datawarehouse, data integriteit en data ingestion. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: Relational Junction. In totaal onderzochten we 171 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Sesame Software Metadata Management

19%

Het bedrijf doet het in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Metadata Management’ met een score van 19%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: gegevenscatalogus en bedrijfsbrede gegevenscatalogus. In totaal onderzochten we 7 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

6. Sesame Software Data Governance

14%

Sesame Software scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 14% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: DataOps, databescherming, data privacy, test data en data anonimisering. In totaal onderzochten we 12 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Sesame Software Data Infrastructuur

13%

Sesame Software scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Infrastructuur’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 13%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: beveiliging, REST API, open source, besturingssysteem, interoperabiliteit en datatransmissie. In totaal onderzochten we 91 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids 2022.

8. Sesame Software Datakwaliteit Management

9%

Sesame Software doet het in ons onderzoek niet goed op het thema ‘Datakwaliteit Management’ met een score van 9%. De volgende criteria zijn gehanteerd: business rules, data opschoning, datakwaliteit regels, adresverificatie, datakwaliteit issues, opschonen adressen en datakwaliteit assessment. In totaal onderzochten we 29 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Sesame Software Masterdata Management

5%

De leverancier Sesame Software scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Masterdata Management’. De score bedraagt 5%. De volgende criteria zijn gehanteerd: masterdata, masterdata integratie, masterdatakwaliteit, masterdatareplicatie, medewerker masterdata, klant masterdata en product masterdata. In totaal onderzochten we 17 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

10. Sesame Software Self-service Integratie

0%

Sesame Software scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Self-service Integratie’. De score bedraagt 0%. De volgende criteria zijn gehanteerd: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datawarehouse, self-service datamanagement, self-service datakwaliteit en self-service dataprofiling. In totaal onderzochten we 8 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

Opleidingen en trainingen Sesame Software ETL & Data Integratie

Wij organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke Sesame Software trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende software: Relational Junction. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: Relational Junction scoort matig

Sesame Software heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. Sesame Software ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in datamanagement.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Sesame Software ETL & Data Integratie specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Wij helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST