Passionned Group™

Sesame Software ETL & Data Integratie

Managing Director
Door: Daan van Beek MSc
Managing Director
De belangrijkste voor- en nadelen van Sesame Software ETL
Inhoudsopgave
Sesame Software ETL & Data Integratie | Sesame Software

Verzamel objectieve kennis over Sesame Software

In dit stuk geven we een samenvatting van ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek naar de softwareleverancier Sesame Software en zijn productportfolio (zoals Sesame Software). Sesame Software ETL & Data Integratie scoort in ons uitgebreide onderzoek beter dan Elixir Tech maar behoorlijk slechter dan Skyvia. Sesame Software is in een vergelijking op de verschillende BI-onderdelen van het productportfolio het meest sterk in datareplicatie en komt het minst sterk uit de bus wat betreft data infrastructuur. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Sesame Software, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per thema (data integratie, ETL, datareplicatie en datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de belangrijkste functionaliteiten van de softwareproducten zoals Sesame Software et cetera.


Hoe scoort Sesame Software ETL & Data Integratie op bepaalde onderdelen?

Score van Sesame Software software.
Figuur 1: De pros en cons van de softwareleverancier Sesame Software ETL & Data Integratie. Je kunt maximaal 100% in de wacht slepen. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2023. Heb je behoefte aan extra informatie over de onderzoeksverantwoording? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek hebben we in detail gekeken naar de verschillende softwareproducten van Sesame Software software. We beoordeelden Sesame Software ETL & Data Integratie op maar liefst 290 criteria. De studie hebben we uitgevoerd vanuit een totaal onafhankelijk perspectief en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Hiernaast genoemde afbeelding toont de scores (op een schaal van 0-100) van Sesame Software vergeleken met andere ETL & Data Integratie-tools.

De Sesame Software-analyse is tot stand gekomen door big data te onderscheppen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 832 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit proces hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een ervaren en onafhankelijke specialist op het gebied van ETL & Data Integratie een voorname rol gespeeld bij het tot stand komen van de finale resultaten.

Sesame Software en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

Sesame Software kent (minimaal) 2 producten in de sfeer van ETL & Data Integratie. Op volgorde van relevantie rangschikken en beschrijven we de producten hieronder:

Wat is Relational Junction?

In dit deel tonen we een detaillering van Relational Junction, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

 • data integratie > datawarehouse
 • datamanagement
 • data connectiviteit > Salesforce
 • data integratie
 • datamanagement > databronnen
 • data integratie > datawarehousing
 • data integratie > data lakehouses
 • datamanagement > realtime
 • datamanagement > big data management > data lakes
 • datareplicatie

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle eigenschappen (100+) van Relational Junction? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2023.

Tekort aan capaciteit en wil je een Relational Junction consultant inhuren?

Wil je een Relational Junction ontwikkelaar inhuren die je op weg kan helpen en een Relational Junction-applicatie kan implementeren? Of wil je een toepassing ontwerpen en bouwen voor één van de gerelateerde producten zoals Sesame Software Relational Junction? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. Sesame Software ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Wat is Sesame Software Relational Junction?

In dit deel portretteren we Sesame Software Relational Junction, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Sesame Software Relational Junction kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

 • data integratie > datawarehouse
 • datamanagement
 • data connectiviteit > Salesforce
 • datamanagement > databronnen
 • data integratie
 • datamanagement > datamigratie
 • datamanagement > big data management > big data
 • data infrastructuur > beveiliging
 • datamanagement > realtime
 • data integratie > data ingestion

Wil je alles weten over alle functionaliteiten (100+) van Sesame Software Relational Junction? Open dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2023.

Overweeg je een Sesame Software Relational Junction expert in te huren?

Overweeg je een externe Sesame Software Relational Junction consultant aan te trekken die de Sesame Software Relational Junction-software door en door kent en een Sesame Software Relational Junction-applicatie kan implementeren? Of wil je een applicatie implementeren voor één van de gerelateerde producten zoals Relational Junction? Je kunt altijd een beroep doen op de Sesame Software Relational Junction-specialisten van Passionned Group. Sesame Software ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we nemen snel contact met je op.

Recente innovaties van Sesame Software-tools en de versiehistorie

Over de tijd heen zien we bij Sesame Software een negatieve trend in relatie tot ETL & Data Integratie-functionaliteit en de ondersteuning voor diverse platforms en databronnen. De laatst toegevoegde ‘snufjes’ liggen op het terrein van datareplicatie > datasynchronisatie > realtime datasynchronisatie, datamanagement > streamingdata en datamanagement > big data management > big data analytics.

Van Sesame Software ETL & Data Integratie hebben we de meest actuele versies beoordeeld van haar complete ETL & Data Integratie-propositie. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van de ETL & Data Integratie-producten van Sesame Software:

 • Relational Junction: Relational junction 6.2

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Sesame Software?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Sesame Software kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (en/of het aantal cores wanneer je het op een server wil draaien), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Sesame Software dan kun je mogelijk een forse korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van Sesame Software zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support beperken natuurlijk wel je toekomstige investeringsruimte.

Wat maakt Sesame Software ETL & Data Integratie het overwegen waard

In onze studie zien we dat Sesame Software op het terrein van ETL & Data Integratie software een aantal specifieke eigenschappen kent die karakteristiek zijn. Dit maakt Sesame Software min of meer uniek: volledig geautomatiseerd datawarehouse, autonoom datawarehouse en data mapping.

De voor- en nadelen van Sesame Software

Tag cloud van Sesame Software tools.Figuur 2: Word cloud van de plus- & minpunten van Sesame Software ETL & Data Integratie

In de volgende alinea’s vermelden we alle voor- en nadelen van Sesame Software ETL & Data Integratie, Sesame Software, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: Sesame Software kan op dit moment werken aan het ontwikkelen van ontbrekende functionaliteit (zoals ondersteuning voor AWS, REST API, XML, Linux, Hadoop, authenticatie, JDBC, scheduling, Apache en SDK). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Deel je mening over Sesame Software hier

Geef hier je ervaring door over Sesame Software ETL & Data Integratie. Jouw bevindingen kunnen dan gaan meetellen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van Sesame Software.

1. Sesame Software Datareplicatie

33%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Datareplicatie’, gegeven dat ze hierop 33% scoren. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van Sesame Software. De volgende factoren hebben we laten meewegen: databasereplicatie, SQL replicatie, transactionele replicatie, datareplicatie raamwerk, replicatiemodel, bestandsreplicatie en Salesforce datareplicatie. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: Relational Junction. In totaal onderzochten we 32 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2023.

2. Sesame Software Datamanagement

30%

Het bedrijf scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderwerp ‘Datamanagement’, gegeven dat ze hierop 30% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: databronnen, scheduling, realtime, datapijplijnen, brontabel, streamingdata en data extractie. We hebben daarbij de volgende twee producten bekeken: Relational Junction en Sesame Software Relational Junction. In totaal onderzochten we 71 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. Sesame Software Data Integratie

18%

Sesame Software scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie niet goed op het thema ‘Data Integratie’. De score bedraagt 18%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: ETL, datawarehouse, data integriteit, data ingestion, EAI, data integratie projecten en klant data integratie. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: Relational Junction. In totaal onderzochten we 169 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2023.

4. Sesame Software Self-service Integratie

12%

De leverancier Sesame Software scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Self-service Integratie’ met een score van 12%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datamanagement en self-service datawarehouse. In totaal onderzochten we 8 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

5. Sesame Software Data Connectiviteit

9%

Het bedrijf doet het in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Connectiviteit’ met een score van 9%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: Salesforce en ODBC. In totaal onderzochten we 49 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

6. Sesame Software Datakwaliteit Management

8%

Sesame Software scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Datakwaliteit Management’, gegeven dat ze hierop 8% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: business rules, data opschoning, datakwaliteit regels, adresverificatie, datakwaliteit issues, opschonen adressen en datakwaliteit assessment. In totaal onderzochten we 28 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Sesame Software Metadata Management

5%

Sesame Software scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Metadata Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 5%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: metadata, data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus, business vocabulaire en metadata repository. In totaal onderzochten we 7 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids 2023.

8. Sesame Software Data Governance

4%

Sesame Software doet het in ons onderzoek niet goed op het thema ‘Data Governance’ met een score van 4%. De volgende criteria zijn gehanteerd: DataOps, databescherming, data privacy, test data en data anonimisering. In totaal onderzochten we 11 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Sesame Software Masterdata Management

3%

De leverancier Sesame Software scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Masterdata Management’. De score bedraagt 3%. De volgende criteria zijn gehanteerd: masterdata, masterdata integratie, masterdatakwaliteit, masterdatareplicatie, medewerker masterdata, klant masterdata en product masterdata. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

10. Sesame Software Data Infrastructuur

3%

Sesame Software scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Infrastructuur’. De score bedraagt 3%. De volgende criteria zijn gehanteerd: beveiliging, REST API, open source, besturingssysteem, interoperabiliteit en datatransmissie. In totaal onderzochten we 87 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Huur een Sesame Software ontwikkelaar in

Opleidingen en trainingen Sesame Software ETL & Data Integratie

Wij organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke Sesame Software trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende software: Sesame Software. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: Sesame Software scoort matig

Sesame Software heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. Sesame Software ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in datareplicatie.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Sesame Software ETL & Data Integratie specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Wij helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18