Aanmelden
Leer data analyseren & dashboarden met Power BI
Tijdens deze cursus Power BI leer je alles over de BI software en datagedreven werken.

Schrijf je direct in

Power BI cursus datagedreven werken

Tijdens deze unieke Power BI opleiding leer je alle fijne kneepjes van Power BI, zodat je maximaal rendement kan halen uit deze data-analysesoftware. Het uiteindelijke doel van deze Power BI cursus datagedreven werken is om jou op een laagdrempelige manier te leren om datagedreven te werken en om dit ook over te kunnen brengen op je collega's. Je slaat dus twee vliegen in één klap: je wordt datageletterd en je ontwikkelt je tot een Power BI data analist. En je krijgt intenstieve begeleiding van een zeer ervaren docent. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Over Power BI

Microsoft Power BIPower BI logo is een van de meest gebruikte tools voor Business Intelligence, ontwikkeld en uitgegeven door Microsoft. Met deze oplossing kun je interactieve gegevensvisualisaties van meerdere gegevensbronnen maken en waardevolle inzichten delen binnen jouw organisatie. Power BI draait onder meer om het verbinden, voorbereiden, modelleren, visualiseren en delen van data en inzichten. Lees verder…

Praktische vraagstukken bij Power BI cursus

Als je overweegt met Power BI aan de slag te gaan, krijg je direct te maken met een aantal praktische vraagstukken die wij in deze opleiding gezamenlijk gaan oplossen:

Praktische informatie: locatie, duur, data en prijs

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur:3 dagen
Data:
18 t/m 20 mei 2022
5 t/m 7 oktober 2022
14 t/m 16 december 2022
8 t/m 10 maart 2023
24 t/m 26 mei 2023
4 t/m 6 oktober 2023
22 t/m 24 november 2023
Punten:
PA15
Deze cursus Power BI & datagedreven werken van Passionned Academy geeft je recht op PA-punten. Bij een totaal van 150 PA-punten ontvang je een certificaat van bekwaamheid. En je mag jezelf 'Master of Organizational Intelligence' noemen.certificaat van bekwaamdheid
PE-punten
Vraag bij je vakvereniging (bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants, et cetera) na hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).PE-punten registreren voor cursus Power BI & datagedreven werken
Prijs:1.895 EUR - je betaalt geen 21% BTW

Voor particulieren zijn de kosten van de cursus Power BI & datagedreven werken aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit voordeel kan oplopen tot wel 50% van de cursusprijs. Download de brochure voor meer informatie.
Download de brochureSchrijf je direct in

Wat kan je na afloop van deze Power BI opleiding?

Na het volgen van deze splinternieuwe, interactieve driedaagse cursus datagedreven werken beheers je alle basisprincipes van Power BI. Tevens heb je de belangrijkste stappen gezet op weg naar een volwassenheid als het gaat om datageletterdheid. Bovendien beschik je over voldoende bagage om als projectleider onafhankelijk het veelbelovende concept datagedreven werken met behulp van Power BI te gaan toepassen in jouw organisatie.

Tijdens de opleiding koppelen we Power BI nadrukkelijk aan de zelfredzaamheid van de cursisten. Hiermee geven we concreet invulling aan het fenomeen “self service BI“. Als cursist werk je gedurende de gehele training aan een doorlopende casus die je tijdens de 3 dagen verder ontwikkelt en uitbouwt. Dankzij deze opzet beklijft de lesstof beter, zo is onze ervaring. Wil je liever deze cursus bij jou incompany laten plaatsvinden, dan nemen we natuurlijk een organisatiespecifieke casus als leidraad.

Cursusprogramma Power BI en datagedreven werken

Deze praktijkgerichte Power BI cursus voorziet je van samengebalde, direct toe te passen kennis om van Power BI, datavisualisatie en datagedreven werken echt een succes te maken. En je leert alle daarbij benodigde vaardigheden, modellen en technieken. De deelnemers stomen we in drie intensieve dagen klaar tot expert datagedreven werken en Power BI expert.

Dankzij interactieve gegevensvisualisaties en gedeelde dashboards breng je belangrijke inzichten aan het licht, waardoor de mensen in de organisatie gefundeerd de juiste beslissingen kunnen nemen.

Dag 1: Introductie Power BI & datagedreven werken, overzicht functionaliteiten, privacy, datapreparatie en best practices

cursus Power BI & datagedreven werkenDe eerste dag van deze Power BI cursus staat in het teken van kennismaken. Je leert nieuwe begrippen (wat is datageletterdheid?), nieuwe concepten (wat houdt datagedreven werken in?) en best practices (wie krijgt toegang tot welke data?). Ook krijg je inzicht in relevante wetgeving.

Ik vond het een zeer leerzame cursus, met bijzonder betrokken en kundige cursusleiders. Het uitwerken van een eigen casus is een mooie opzet van de cursus. Marc en Madelaine vullen elkaar als cursusleiders heel goed aan. Top!

Gerald van den Brink
Stichting Volandis

Dag 2: Datamodellering met Power BI, DAX-commando's, datavisualisatie en storytelling

Power BI trainingDe tweede dag van deze Power BI cursus ga je zelf aan de slag met gemodelleerde data. Dat doe je met behulp van DAX, een formuletaal. Na een uitleg van de belangrijkste commando’s, leer je spelenderwijs hoe je Power BI zo effectief en efficiënt mogelijk kunt inzetten.

Ingewikkelde vraagstukken worden sneller opgelost, klantvriendelijke docent.

Een cursist (die anoniem wil blijven)

Dag 3: Het perfecte dashboard, continu verbeteren met Power BI en modereren met data

cursus Power BIOp de laatste dag van de Power BI cursus halen we nog eens alles uit de kast. Je leert niet alleen hoe je data moet lezen, maar ook hoe je jouw verhaal het beste kunt overbrengen op managers, collega’s en andere stakeholders. Tot slot oefen je met moderatiesessies.

Het boek 'Datacratisch werken'Interactieve Power BI cursus & datagedreven werken

Tijdens elke opleidingsdag vinden groepsdiscussies plaats en werk je in groepjes aan praktijkopdrachten. Zo ontstaat er een optimale mix tussen leren en doen. Na afronding van deze unieke Power BI cursus & datagedreven werken training ontvangen de deelnemers een certificaat en een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Datacratisch werken’ van Daan van Beek.

Aanvullende informatie van deze Power BI opleiding

De prijs van deze Power BI cursus datagedreven werken is inclusief lunchbuffet, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks.

HBO werk- en denkniveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

Bekijk ook alle andere data analytics opleidingen

Voor wie is deze Power BI cursus bedoeld?

Voor iedereen die betrokken is bij een BI of Analytics-project biedt onze Power BI cursus een waardevol houvast. Onze Power BI opleiding wordt vooral veel gevolgd door data-analisten, business analisten, controllers, medewerkers, teamleiders en teams, managers, afdelingshoofden, maar ook door BI-specialisten en IT’ers.

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze Power BI cursus:

  • Je beheerst alle basisprincipes en kent de fijne kneepjes van Power BI
  • Je bent in staat om waardevolle inzichten te delen binnen jouw organisatie
  • Je weet hoe je Power BI kunt inpassen in je bedrijfsproces
  • Je kunt het verschil tussen datagedreven, agile en informatiegestuurd werken helder uitleggen
  • Je hebt intensief geoefend met de formuletaal DAX en Power Query
  • Je kent de belangrijkste visualisatiemogelijkheden van Power BI
  • Je weet hoe je een perfect dashboard kunt configureren
  • Je kunt zelfstandig een moderatiesessie opstarten en begeleiden
  • Je bent op de hoogte van alle privacy-aspecten rondom data en Power BI
  • Door zelfredzaamheid af te wisselen met interactieve groepsdiscussies haalde je een maximaal cursusrendement

Meld je nu aan voor onze unieke Power BI cursus datagedreven werken

Via ons inschrijfformulier kun je je direct inschrijven voor de eerstkomende Power BI cursus. Heb je vragen over deze opleiding datagedreven werken met Power BI, of wil je de cursus incompany inplannen, neem dan direct contact met ons op.

Direct inschrijven

Jouw docent en begeleider voor deze Power BI opleiding

Mark de Kort - Docent Power BI cursus & senior BI consultant

drs. MARK DE KORT

Docent Power BI cursus & senior BI consultant

Mark de Kort studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vervolgens was hij 20 jaar werkzaam in verschillende functies binnen de Business Intelligence branche. Als projectleider, trainer en coach heeft Mark tientallen commerciële en overheidsorganisaties (waaronder gemeente Rotterdam) kunnen helpen met het stuurbaar en meetbaar krijgen van hun ambities en organisaties met behulp van datagedreven werken, PDCA-verbetercirkels en Power BI.

Reviews over "Power BI cursus datagedreven werken"

Gerald van den Brink | Stichting Volandis | 18 februari 2022

Ik vond het een zeer leerzame cursus, met bijzonder betrokken en kundige cursusleiders. Het uitwerken van een eigen casus is een mooie opzet van de cursus. Marc en Madelaine vullen elkaar als cursusleiders heel goed aan. Top!

Thomas de Jong | Jorritsma Bouw | 16 februari 2022

De kennis van Power BI van de verschillende deelnemers was wisselend. Dat maakt wel dat soms bij zaken wordt stil gestaan die anderen al lang weten. Daar kan de cursusleider niks aan doen, maar daarvan wordt het wel minder effectief. De cursus was online daarom maar 1 ster voor locatie en catering!

Misha Laxminarayan | DNB | 14 juni 2021

De opleiding geeft een goed beeld wat de mogelijkheden zijn binnen Power BI. De trainer was kundig, geduldig en behulpzaam. Ik vond wel dat hij soms te snel door te stof ging, waardoor je geneigd bent om op je eigen tempo verder te werken. Hierdoor verlies je tips/kennis van de trainer op onderwerpen waar je nog niet aan toe was. Echter hebben ze dit prima ondervangen door voldoende nazorg/consult sessies te organiseren. Tot slot denk ik dat 9.00-17.00 voor een cursus net iets te lang is om volledig geconcentreerd te blijven. Daarnaast waren de pauzes erg kort (in de ochtend en namiddag was dit 5 min). Het is al een lange zit, geef mensen dan wat meer tijd (bijv. 15 min) om even te bewegen en het hoofd leeg te maken.

Eric Hogewoning | DNB | 11 juni 2021

Interessante materie, Goed dat er niet alleen stil wordt gestaan bij de leuke visualisaties, maar ook bij de achterliggende data preparatie. Ik waardeer de aparte support uren. De sessies zelf had ik liever gesplitst gezien over halve ipv hele dagen, want in webinar vorm is het moeilijker om lang de aandacht erbij te houden. Er waren best veel technische issues (dat lag grotendeels aan onze organisatie); ik denk dat een constructie met een breakout room met 2e trainer voor technische issues een nuttige aanvulling zou zijn, zodat mensen met problemen niet of de hele groep ophouden / halve cursus missen. Ook iets meer 'safe points' in de opdrachten stoppen, waar je vandaan kunt doorpakken voor het geval mensen achterop raken.

Anoniem | DNB | 7 juni 2021

Prima cursus. Veel algemene kennis over PowerBI. Ik ben benieuwd welke kennis ik wanneer kan gaan toepassen.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Mark de Kort - Docent Power BI cursus & senior BI consultant

drs. MARK DE KORT

Docent Power BI cursus & senior BI consultant

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST