Aanmelden
Interactieve cursus Datawarehousing: leer van de andere cursisten
Met deze 3-daagse training Datawarehouse & Data Governance maak je van data je strategie.

Download de brochure

Opleiding Datawarehouse & Data Governance

Onze opleiding Datawarehouse & Data Governance helpt je als manager of medewerker bij het vinden van antwoorden op prangende vragen over datawarehousing, datakwaliteit en data governance. Als je niet alleen op zoek bent naar theoretische inzichten en overwegingen, maar vooral handvatten en praktische tips wilt krijgen om een goede data-infrastructuur zoals een datawarehouse in te kunnen richten, dan is deze opleiding zeker aan te bevelen. Tijdens deze 3-daagse datawarehouse-training kom je in aanraking met alle elementen die nodig zijn om een volwaardige en moderne data-infrastrctuur te ontwerpen en te implementeren met als hoofddoel het nemen van betere beslissingen van hoog tot laag. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Worstel jij ook met de volgende vragen?

Het inrichten van een datawarehouse en alles wat daarmee samenhangt is niet eenvoudig want:

Als jij zelf, of je team worstelt met een of meer van deze vragen, dan is deelname aan onze 3-daagse opleiding Datawarehouse & Data Governance absoluut een aanrader. Schrijf je direct in voor deze opleiding.

Bouw een strak datawarehouse en richt het superefficiënt in

Alle elementen die nodig zijn voor een succesvolle opzet en verbetering van het datawarehouse en data governance komen in drie intensieve dagen aan de orde. Medewerkers die onze driedaagse opleiding volgen, zijn bij uitstek in staat om in hun Datawarehouse-project of Data Governance-traject de juiste stappen te zetten en successen te boeken.

Hierbij streef je altijd naar een zekere mate van dataperfectie. Daarnaast heb je natuurlijk ook oog voor de kosten en baten van het project. Maar wat misschien nog wel veel belangrijker is: je bent in staat om het gehele proces te overzien en sparringpartner te zijn van zowel de business, (enterprise) architecten als de technische mensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan database administrators, ETL ontwikkelaars en beheerders. Zij hebben een belangrijke rol om de DWH-omgeving op te zetten en te onderhouden.

Opleiding in praktische Datawarehouse-instrumenten

Datawarehousing en vooral data governance zijn specialistische vakgebieden. Werken aan de intelligentie van een organisatie zonder hiervoor de juiste vaardigheden en instrumenten te hebben, levert dikwijls ongewenste resultaten op. Ons praktische model waarin alle Data Governance-instrumenten en Datawarehouse-methodieken aan de orde komen, is de snelste en kortste route naar klinkende resultaten. Ook als er, misschien wel op verschillende plekken in je organisatie, initiatieven lopen rondom big data.

Praktische informatie: locatie, duur, data en prijs

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur:3 dagen
Data:
1 t/m 3 juni 2022
21 t/m 23 september 2022
23 t/m 25 november 2022
8 t/m 10 maart 2023
31 mei t/m 2 juni 2023
27 t/m 29 september 2023
29 november t/m 1 december 2023
Punten:
PA15
Deze opleiding Datawarehouse & Data Governance van Passionned Academy geeft je recht op PA-punten. Bij een totaal van 150 PA-punten ontvang je een certificaat van bekwaamheid. En je mag jezelf 'Master of Organizational Intelligence' noemen.certificaat van bekwaamdheid
PE-punten
Vraag bij je vakvereniging (bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants, et cetera) na hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).PE-punten registreren voor opleiding Datawarehouse & Data Governance
Prijs:1.895 EUR - je betaalt geen 21% BTW

Voor particulieren zijn de kosten van de opleiding Datawarehouse & Data Governance aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit voordeel kan oplopen tot wel 50% van de cursusprijs. Download de brochure voor meer informatie.
Download de brochureSchrijf je direct in

Inhoud van de opleiding Datawarehouse & Data Governance

Tijdens deze complete Datawarehouse & Data Governance-cursus ga je in drie dagen van elk drie modules uitgebreid kennismaken met datawarehousing, ETL, datawarehouse automation, datakwaliteit, data governance, performance, Big Data en ontwikkelingen op het gebied van Data Science. Maar we kijken vooral ook naar Business Intelligence als hoger doel van datawarehousing en de succes- en faalfactoren. In deze drie dagen gaan we je helpen om een volwaardige sparringpartner te zijn van iedereen die betrokken is bij deze materie.

Dag 1: Introductie, doelen, alternatieven, ETL & datawarehouse-architectuur

Dag 1: opleiding Datawarehousing & Data GovernanceEen datawarehouse ondersteunt het principe van één versie van de waarheid. Dit realiseer je door gegevens uit verschillende bronnen (bedrijfsprocessen) op te schonen en te integreren. Zo kun je de data gemakkelijk met elkaar in verband brengen en analyseren.

Datawarehouse-architectuur

Om een datawarehouse te bouwen heb je goed gereedschap nodig. Deze dienen te passen binnen de totale bedrijfsarchitectuur. De onderlinge samenhang is essentieel voor het uiteindelijke succes.

Het datawarehouse en de ETL-processen

ETL tools of datawarehouse automation tools vormen onmisbare componenten in de architectuur van een datawarehouse. Met deze tools kun je het extraheren, transformeren en laden van de data modelleren en automatiseren. Tevens dragen zij bij aan de verbetering van het informatiseringsproces, ze versnellen het ontwikkelproces en verbeteren je datakwaliteit. ETL is dus een no-brainer. Het concept geeft antwoord op de volgende vragen:

Trainer heeft veel kennis en praktijk ervaring, geeft in de theorie simpele en te begrijpen praktijkvoorbeelden, en geeft toepasbare handvatten met voor eigen uitvoering in de dagelijkse praktijk, leuke en nuttige uitwisseling van kennis en ervaring met medecursisten!

Casper Steenbergen
IV-experts.com

Dag 2: BI & Analytics, master data management, metadata & beheer

Dag 2: training Data Governance & DWHEen datawarehouse wordt soms gezien als een noodzakelijk kwaad, maar het biedt een goede basis voor stuurinformatie en beleidsevaluatie. Het datawarehouse heeft echter als belangrijkste functie om snel de juiste gegevens op te leveren op verzoek van je eindgebruikers. Deze gebruiken veelal BI-tools om gegevens op te vragen, te visualiseren en om te vormen tot bruikbare inzichten.

Master Data Management (MDM) & Metadata

Het hebben van goede master- en metadata is uitermate belangrijk in het leveren van kwalitatief goede en betrouwbare informatie. Belangrijke gegevensgroepen als klanten, producten en medewerkers moet je altijd goed onderhouden. Daarbij is inzicht in de ontstaansgeschiedenis en de bewerkingen met bijbehorende bedrijfsregels essentieel.

Datawarehousebeheer & -succesfactoren

Datawarehouses vragen om hun eigen technische en functionele beheersprocessen. Soms speelt een Competency Center daarin een belangrijke rol. Een geschikte projectaanpak en inzicht in de succes- en risicofactoren zijn in dit verband cruciaal.

Diverse onderwerpen in een begrijpbaar en direct toepasbaar jasje gestoken

Natascha Bennis-Stolk
Securitas

Dag 3: Data governance, frameworks, datakwaliteit en continu verbeteren

Dag 3: cursus Datawarehouse, opleiding Data Governance, datakwaliteit en continu verbeterenOrganisaties die datagedreven willen werken kunnen niet meer zonder een professionele Data Governance-structuur. De gehele levenscyclus van data – van ontstaan tot verwijdering – zal je op procesmatige wijze moeten vormgegeven. Hoe zet je een robuuste Data Governance-structuur op? Wat komt daarbij kijken? Hoe kun je daar waarde aan ontlenen en voordeel mee behalen?

Onderschat nooit het belang van datakwaliteit

Het belang van goede datakwaliteit mag je nooit onderschatten. Maar hoe start je hiermee en wat komt er bij kijken? Je maakt tijdens deze opleiding kennis met alle topics om te komen tot hogere datakwaliteit.

Continu verbeteren van data: maak korte metten met ‘datarommel’

In dit onderdeel leer je meer over het continu verbeterproces van de kwaliteit van (big) data. Welke stappen moet je zetten om resultaten te borgen en niet steeds weer met dezelfde ‘datarommel’ geconfronteerd te worden?

Alvorens de diepte in te gaan met bijvoorbeeld tools of datamodellen, geeft deze waardevolle driedaagse masterclass een helder overzicht van het speelveld. En het reikt je alle ingrediënten aan om succes te boeken met datawarehousing & data governance.

Ontdek de succesfactoren achter datagedreven organisaties

Onze driedaagse opleiding Datawarehouse & Data Governance stelt zowel de functionele als technische aspecten van (big) data aan de orde. Denk hierbij aan het datawarehouse, de architectuur, master data management (MDM), metadata, datakwaliteit, datamodellering, Data Governance frameworks en het beheer. Dit alles moet natuurlijk ook voldoen aan alle wettelijke regels en security-richtlijnen. Maar vooral de succesfactoren van een datagedreven organisatie komen aan bod.

Interactieve opleiding: leer van de andere cursisten

Elke opleidingsdag vinden er groepsdiscussies plaats en werken de deelnemers aan praktijkopdrachten. Zo ontstaat er een optimale mix tussen theorie en praktijk. Na afronding van deze unieke dataopleiding ontvang je als deelnemer een certificaat van de Passionned Academy en een door Daan van Beek gesigneerd exemplaar van ‘De intelligente, datagedreven organisatie’.

Aanvullende informatie van deze Datawarehouse training

De prijs van deze opleiding Datawarehouse & Data Governance is inclusief lunchbuffet, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks.

HBO werk- en denkniveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

Deze opleiding maakt onderdeel uit van onze 10-daagse Data Science training en de CBIP-certificering.

Bekijk ook alle andere data opleidingen

Doelgroep van de Datawarehouse cursus

De masterclass is bedoeld voor mensen die een (big) datawarehouse moeten bouwen of onderhouden en zij die te maken krijgen met Data Governance-vraagstukken. Deze opleiding Datawarehousing wordt veel gevolgd door: (startende) functioneel en technisch projectleiders, BI specialisten en consultants, informatiemanagers, CRM managers, (chief) Data Officers, datawarehousebeheerders, data analisten, medewerkers BI & managementinformatie, (aankomende) BI & DWH-managers en iedereen die met data het verschil wil gaan maken.

Verzeker je nu van een plaats

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze DWH-opleiding:

 • Je kent de verschillen tussen BI en AI en weet hoe je om moet gaan met Big Data, data lakes en Hadoop
 • Je bent in staat om de verschillende alternatieven voor een DWH-architectuur zorgvuldig af te wegen
 • Je kunt beoordelen welke DWH-architectuur prima past bij de enterprise architectuur van jouw bedrijf
 • Je kunt AI & Data Science in de juiste context plaatsen, een welkome aanvulling Business Intelligence
 • Je bent in staat om DWH- en Data Governance trends te duiden en te vertalen naar jouw organisatie
 • Je begrijpt het belang van datawarehousing, ETL en datakwaliteit
 • Je kunt de verschillende theorieën voor datamodellering helder uitleggen
 • Je hebt inzicht in de functionaliteit van de belangrijkste ETL- en datawarehouse automation tools
 • Je kunt een businesscase opstellen voor een datawarehouse (DWH)
 • Je weet hoe je een DWH-proces en -architectuur inricht
 • Je hebt geleerd hoe je een robuuste Data Governance-structuur opstelt
 • Je doorgrondt de principes van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
 • Dankzij interactie met de medecursisten voel je je toegerust om een DWH-project succesvol te managen

Meld je nu aan

Via ons inschrijfformulier kun je je direct inschrijven voor de eerstkomende opleiding Datawarehouse & Data Governance. Heb je vragen over deze opleiding, neem dan direct contact met ons op.

Direct inschrijven

Jouw docent en begeleider voor deze opleiding

Dick Pouw - Associate Partner Datawarehousing & Data Governance expert

DICK POUW MBA

Associate Partner Datawarehousing & Data Governance expert

De docent heeft meer dan 25 jaar ervaring als Data Analytics consultant en is CIO bij de Passionned Group. Deze opleiding Datawarehouse & Data Governance is door hem tien jaar geleden ontworpen en steeds verder verfijnd.

Reviews over "Opleiding Datawarehouse & Data Governance"

Allard Hesselink | All Your BI | 14 april 2022

Goede uitleg. Veel interactie dat de theorie ook in de praktijk brengt.

Anoniem | Bekina | 7 april 2022

Veel mogelijkheid tot interactie. vragen werden beantwoord. cursus werd bijgestuurd adhv onze vragen en interesses.

Anoniem | All Your BI | 24 maart 2022

Een uitstekende datawarehouse training met een goede vertaling naar de praktijk.

Anoniem | SOMT | 19 maart 2022

Goede vakinhoudelijke kennis bij de docent, voor zo ver ik kan inschatten: alles omvattend met veel praktische voorbeelden. Er worden continu links gelegd naar de situatie van studenten.

Anoniem | GGZ Oost-Brabant | 16 maart 2022

Goede datawarehousetraining om onder andere te komen tot strategie vorming rondom BI strategie. Zeer inspirtatievol

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Dick Pouw - Associate Partner Datawarehousing & Data Governance expert

DICK POUW MBA

Associate Partner Datawarehousing & Data Governance expert

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST