CBIP certificering | CBIP opleiding | Certified BI Professional

Haal het beste uit jezelf met een CBIP certificering

Het Passionned CBIP-programma helpt je niet alleen om het beste uit jezelf te halen. Het stelt je ook in staat om de mogelijkheden van Business Analytics en Data Intelligence optimaal te benutten voor jouw organisatie. De titel Certified Business Intelligence Professional wint steeds meer aan belang en deze titel vergroot je carrièrekansen aanzienlijk, zo is onze ervaring.

CORONA UPDATE: Samenkomsten tot 10 personen zijn vanaf 11 mei 2020 weer mogelijk (bron: 0800-1351 en rtvutrecht.nl). Vanaf deze datum geven wij onze opleidingen en cursussen weer vanuit het vertrouwde Berghotel. Uiteraard houden we 1,5 meter afstand en volgen we een speciaal coronaprotocol om te zorgen dat we elkaar niet kunnen besmetten. Lees hier het volledige bericht.

Profiteer van de kwaliteit van onze CBIP opleiding

Maar nog veel belangrijker is de gegarandeerde kwaliteit van deze CBIP opleiding. Je wordt opgeleid door de beste, onafhankelijke, Business Intelligence-opleider van Nederland. Deelnemers geven onze BI opleidingen gemiddeld een score van 9.1. Deze training gaat zelfs dieper en is breder van opzet dan de eisen die aan de CBIP-certificering worden gesteld. Je leert niet alleen om je certificering te halen, maar vooral ook om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Het CBIP-traject

Naast de nodige werkervaring in het vakgebied Business Analytics is een goede theoretische basis van belang om het CBIP-traject met succes te doorlopen. Daarom krijg je in deze CBIP-training de relevante theorie mee die we aanvullen met vele praktijkvoorbeelden. Zo leer je ondermeer om complexe Business Intelligence-vraagstukken effectief aan te pakken.

Volg de praktijklessen bij onze CIO

Bovendien volg je als voorbereiding op het CBIP-examen twee dagen praktijklessen bij onze Chief Information Officer Dick Pouw MBA. De kans dat je de titel ‘Certified Business Intelligence Professional’ haalt, zal hierdoor sterk toenemen. Voor het examen kies je uit een van de vier specialisaties:

 1. Business Intelligence & Analytics
 2. Data Management & Governance
 3. Data Integratie & interoperabiliteit
 4. Management van IS/IT

CBIP-specialisatie als fundament voor verschillende carrière-paden

De verschillende specialisaties bereiden je voor op een bepaalde functie of carrièrepad. Ze leggen hiervoor in ieder geval het fundament. Bij de eerste specialisatie is dat de rol van BI-manager, bij de tweede en derde specialisatie is dat Datawarehouse Manager, Data Governance Manager of Data Architect. De laatste specialisatie stoomt je klaar voor een IT-managementfunctie met een zware datacomponent zoals de Chief Data Officer.

TDWI accreditatie

De cursus CBIP is gecertificeerd door The Data Warehouse Institute (TDWI)De opleiding CBIP is ontworpen en geaccrediteerd door The Data Warehousing Institute (TDWI), een gerenommeerd instituut voor Data Management & Data Science.

De 7 voordelen van een CBIP certificering

Een CBIP certificering is een must voor elke BI-manager of -consultant die zich wil bekwamen in het vakgebied en daarbovenop zich verder wil specialiseren. Een CBIP certificering heeft impact op diverse terreinen:

 1. Goed voor je loopbaan: de praktijk leert dat je carrièrekansen aanzienlijk toenemen met een CBIP certificering. Je krijgt meer kansen om jezelf verder te ontwikkelen en te bewijzen. Als jouw passie data is, dan kun je met deze beschermde titel een extra stap zetten. Professionals met een CBIP-titel hebben een salaris dat gemiddeld 15% hoger is dan niet-gecertificeerde professionals.
 2. Diepgaande kennis over BI & Data Science: misschien wel het allerbelangrijkste is dat je diepgaande, verfijnde kennis opdoet over het vakgebied Business Intelligence en de mogelijkheden van Data Science. Van de meesters in BI leer je alle kneepjes van het vak.
 3. Werkgevers en recruiters waarderen de certificering: met een CBIP certificering val je meer op. Er is een duidelijke tendens dat werkgevers en recruiters gericht op zoek zijn naar professionals die aantoonbaar hun vak verstaan. Na afronding van het CBIP-traject ontvang je ook nog eens drie digitale badges voor je LinkedIn-profiel.
 4. Interessanter en meer uitdagend werk: je zult vaker worden uitgenodigd om te participeren in projecten waar (digitale) innovatie de standaard is. Zo leer je in de praktijk weer elke dag nieuwe zaken en blijf je vooroplopen binnen jouw organisatie.
 5. De industriestandaard voor Business Analytics: ons CBIP traject is gestoeld op de wereldwijde standaard voor Business Intelligence. Je wordt geaccrediteerd door het gerenommeerde Data Warehousing Institute (TDWI).
 6. Gepokt en gemazeld in het vakgebied: onze docenten hebben een langjarige ervaring in het vakgebied, staan nog geregeld met ‘de voeten in de modder’ en geven daarnaast colleges aan studenten van TIAS en Erasmus Universiteit Rotterdam.
 7. De intelligente organisatie: als bedenkers van de intelligente, datagedreven organisatie (compleet herziene druk) en de organisatie achter de BI & Data Science Award weten wij als geen ander de brug te slaan tussen business en techniek. Onze opleidingen zijn doorspekt met praktijkvoorbeelden en best practices waarmee je die belangrijke brug naar de dagelijkse praktijk kunt slaan.

Ons doel is niet alleen om organisaties slimmer te laten werken, maar ook een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van het vakgebied BI. Met het aanbieden van hét internationale kwaliteitskeurmerk voor Business Intelligence, de CBIP-certificering, dragen we bij aan beide doelen.

Het programma van dag tot dag

Het complete CBIP-programma bestaat uit 3 blokken van totaal 8 dagen. Na succesvolle afronding volgt het CBIP-examen van 1,5 dag.

Blok 1: Business Intelligence & Analytics

In het eerste blok word je in 3 dagen volledig ingewijd in alle grondbeginselen van Business Analytics en Big Data. Je leert niet alleen de belangrijkste succesfactoren van Business Intelligence kennen. Ook ga je ervaren wat de werkelijke kracht is van Big Data toepassingen. De belangrijkste onderwerpen van het eerste blok zijn: Business Analytics begrippenkader en definities, BI-trends, Artificial Intelligence, BI-projectmanagement, BI-architectuur, Business Intelligence strategie & roadmap, BI-consultancyvaardigheden, informatieanalyse & KPI’s, datavisualisatie, BI frameworks en de succesfactoren van BI.

Naar de BI opleiding direct inschrijven

Blok 2: Datawarehouse & Data Governance

In het volgende blok leer je hoe je een toekomstbestendige data-infrastructuur ontwerpt en bouwt. Je gaat de diepte in qua datamodellering, zowel dimensioneel modelleren als het modelleren van een DataVault komen aan bod evenals de voor- en nadelen. De belangrijkste onderwerpen van het tweede blok zijn: datawarehousing, ETL tools, Datawarehouse Automation, Datakwaliteit & continu verbeteren, Datawarehouse architectuur, Data Governance Frameworks, Master Data Management (MDM), meta data en beheer.

Naar de DWH-opleiding direct inschrijven

Blok 3: Examentraining Certified BI Professional

In het laatste blok krijg je examentraining van Lyda Folkerts. Zij loodst je door de belangrijkste thema’s van het examen en geeft je handige tips en trucs. Tegelijkertijd oefen je onder zijn deskundige begeleiding met de examenvragen. Aan het begin van dit blok kies je een specialisatie voor Business Intelligence & Analytics, Data Management, Data Integration & interoperabiliteit of Management van IS/IT. In twee dagen stomen we je klaar voor het CBIP-examen.

De examentraining vindt altijd twee weken plaats voor het examen. Zodoende heb je nog voldoende tijd over om, waar nodig, zelf de puntjes op de i te zetten onder begeleiding van de docent. Bij je inschrijving voor de examentraining kun je gelijk aangeven dat je wilt opgaan voor het examen.

Naar de CBIP-examentraining direct registreren

Van wie krijg je les?

Tijdens deze CBIP training word je intensief begeleid door Dick Pouw, Data Governance-specialist en CIO bij de Passionned Group, Daan van Beek, CEO en auteur van het boek De intelligente organisatie, en Lyda Folkerts. Zij hebben tezamen meer dan 70 jaar ervaring in het vakgebied Business Intelligence & analytics. Ze loodsen je soepel naar de door jouw gewenste certificering als Certified Business Intelligence Professional, mastery level.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training Certified Business Intelligence Professional is onder meer gericht op Business Intelligence consultants, data-architecten, informatie-architecten, (aankomend) projectleiders Business Intelligence, Business Intelligence managers, IT-managers, Chief Data Officers, Data Scientists en projectmedewerkers die bij een Business Intelligence-project of Big Data-traject betrokken zijn.

Aanvullende informatie van deze CBIP training

De prijs van deze training Certified Business Intelligence Professional is inclusief lunchbuffet in het Restaurant Smaakmakers, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks. Je ontvangt ook een exemplaar van het Business Intelligence boek ‘De intelligente organisatie’ van Daan van Beek MSc.

HBO+ niveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

bekijk ook alle andere BI & data opleidingen

Waarom zou je voor onze CBIP opleiding kiezen?

 1. Passionned Group is al meer dan 15 jaar de onafhankelijke BI-specialist: wij zijn auteur van het Business Intelligence boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’, al jaren het bestverkochte Business Intelligence-boek dat er is. Om het jaar organiseren we samen met een onafhankelijke jury de Dutch BI & Data Science Award. Daarnaast doen we grondig onderzoek naar de kenmerken van BI-tools, data-integratie tools en de succesfactoren van Business Analytics. Elders is die combinatie van kennis en ervaring niet te vinden.
 2. Onze docenten zijn doorgewinterde (BI-)professionals: onze docenten hebben allemaal meer dan 20 jaar praktijkervaring in het Business Intelligence vak. Ze geven daarnaast les op universiteiten en hogescholen en geven ook regelmatig masterclasses in het buitenland. De lessen van onze docenten zijn nooit saai. Ze zijn gericht op de praktijk en worden altijd zeer goed gewaardeerd.
 3. Geaccrediteerd door het TWDI: onze CBIP-cursussen zijn speciaal ontworpen voor certificering en je wordt geaccrediteerd door The Data Warehousing Institute (TDWI), een gerenommeerd instituut voor Business Analytics en Data Science. Bij de incompany variant bieden wij  jouw CBIP opleiding indien gewenst compleet op maat aan, maar de focus blijft te allen tijde gericht op het behalen van het CBIP-examen.

Wat zeggen onze klanten?

“De trainers van Passionned Group hebben een schat aan ervaring en delen dat met groot enthousiasme met de cursisten.”

André Drenth
Gemeente Almere

Schrijf je nu in voor de 8-daagse CBIP opleiding

Je kunt het blok datawarehouse & Data Governance als eerste volgen, of eerst het blok Business Intelligence & analytics en daarna DWH & Data Governance. De volgorde maakt niet uit. Schrijf je hier in voor het blok Business Intelligence en hier voor het blok Datawarehousing & Data Governance. Tot slot bestel je hier de 2-daagse CBIP-examentraining en het examen. Wanneer je je binnen 24 uur voor al deze onderdelen aanmeldt, ontvang je 15% korting op het totaalbedrag.

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met cbip certificering (cbip opleiding) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Dick Pouw, Associate Partner (CBIP trainer)

DICK POUW MBA

CIO & expert Data Intelligence

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15