Cursus R: het toepassen van data science

De cursus R & data mining is een toptraining die gericht is op het daadwerkelijk toepassen van data science in de praktijk. Je leert alles over dit mooie vakgebied en tegelijkertijd ga je onder leiding van de docent algoritmes ontwikkelen. Als vehikel om de data science vorm te geven maken we gebruik van de populaire programmeertaal R.

De belangrijkste uitdagingen met data mining en R

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen die in de cursus R & data mining aan bod komen? En wat zijn de leerdoelen?

 • Wat is data science, wat is data mining en patroonherkenning en wat is het nut voor je organisatie?
 • Wat is R precies, wat kun je er mee en wat is de essentie van de programmeertaal R?
 • Wat is een algoritme en hoe bouw je met R een betrouwbaar predictive model?
 • Welke typen voorspellende modellen en data mining algoritmes zijn er en wanneer zet je welke in?
 • Hoe krijg je het programmeren in R onder de knie zodat je een predictive model kunt ontwikkelen?
 • Welke (soorten) softwaretools zijn er nog meer op de markt beschikbaar voor data mining?
 • Wat zijn de succesfactoren van R & data mining qua implementatie?

Je krijgt in deze op data mining gerichte R-training antwoord op al deze vragen. Daarnaast ga je heel praktisch met R aan de slag. De training is dus een ideale combinatie van theorie en praktijk en helpt je vooral om data science in de praktijk toe te passen door het ontwikkelen van goede algoritmes.

Praktische informatie

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur:3 dagen
Data:
14 t/m 16 april 2021
9 t/m 11 juni 2021
29 september t/m 1 oktober 2021
8 t/m 10 december 2021
Punten:
PA15
Deze training R & data mining van Passionned Academy geeft je recht op PA-punten. Bij een totaal van 150 PA-punten ontvang je een certificaat van bekwaamheid. En je mag jezelf 'Master of Organizational Intelligence' noemen.certificaat van bekwaamdheid
PE-punten
Vraag bij je vakvereniging (bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants, et cetera) na hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).PE-punten registreren voor training R & data mining
Prijs:1.895 EUR p.p.

UPDATE: In december 2020 is een nieuwe lockdown van kracht geworden die nu voor de tweede keer is verlengd. Bij Passionned Academy houden wij ons aan de opgelegde maatregelen en daarom hebben we onze trainingskalender hierop aangepast. Omdat er nu uitzicht is op versoepelingen zijn onze opleidingen weer van start gegaan. Eventueel als het niet anders kan organiseren we die online of in kleinere groepen. Blijf op de hoogte van ons Corona protocol.

Ontdek de patronen en trends

Data science is een nieuw vakgebied dat zich richt op het ontdekken van trends en patronen in de data. Deze ontdekkingen vormen vervolgens de basis van modellen en algoritmes waarmee je uiteindelijk voorspellingen kunt gaan doen.

Maak jezelf de basisprincipes van R eigen

 • In deze training R & data mining ontdek je de verschillende toepassingen en verschijningsvormen van data science in de praktijk. En welke mogelijkheden liggen er braak om nieuwe businessmodellen te realiseren? Vervolgens ga je aan de slag met de basisprincipes van R, zodat je in control blijft. De docent stipt ook aan welke rol de data scientist speelt in een organisatie.
 • Daarna ga je de diverse data mining technieken en algoritmes ontdekken, onderzoeken en gebruiken. Met deze kennis en kunde van de algoritmes ga je alleen of in groepjes met R werken. De verschillende algoritmes probeer je uit en je leert te kijken naar de toepassing ervan. Je leert ook hoe je de algoritmes kunt beïnvloeden en wat het effect daarvan is.
 • Tot slot komen in deze R-training de vragen uit de praktijk naar voren. Je gaat deze beantwoorden vanuit het Data Science-perspectief. Je leert daarnaast R strategisch toe te passen: hoe bepaal je nu het meest succesvolle model en wat is de business value van een voorspelling?

Wat zeggen onze cursisten?

“Zeer bedankt, grote aanvulling voor de verdere ontwikkeling van Business Analytics en Data Science in mijn organisatie.”

Henk Middeljans
Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord

Solide basis met de training R & data mining

Tijdens de training R & data mining leer je iedere opleidingsdag nieuwe technieken en mogelijkheden. Die ga je ook direct toepassen en evalueren. Concreet leer je hoe je ze kunt inzetten in jouw dagelijkse praktijk. Na het afronden van deze training R & data mining heb je gegarandeerd een solide basis om data science ook daadwerkelijk toe te passen in jouw organisatie.

Modulaire opzet van de 3-daagse cursus R & data mining

De cursus R & data mining bestaat uit 6 compacte onderdelen. Laat je onderdompelen in het specialistische vakgebied Data Science en de programmeertaal R. Na afloop van deze training Data Mining & R ben je in staat om zelf te programmeren in R en algoritmes te ontwikkelen en heb je een goed begrip van de mogelijkheden om data mining binnen de eigen organisatie toe te passen.

Dag 1: Data Science, machine learning & de basisbeginselen van R

Dag 1: cursus data mining & ROp de eerste dag van de cursus R & data mining ga je leren wat het belang van Data Science en machine learning is voor publieke en commerciële organisaties en verken je samen met de docent dit interessante vakgebied. Je krijgt ook inzicht in de belangrijkste basisbeginselen, data mining algoritmes en supervised en unsupervised data mining.

 • Het vakgebied Data Science: wat is de positie van data science in relatie tot de vakgebieden zoals BI, Machine Learning en Artificial Intelligence? Waarom is data science juist nú belangrijk voor je organisatie? Wat is data mining en hoe pas je dit toe om bedrijfsproblemen op te lossen?
 • Kennis maken met de programmeertaal R: welke basisvaardigheden, objecten, functies, datatypes en commando’s moet je kennen voor data mining? En wat is Python? Wat is een algoritme? De docent geeft je een overzicht van gangbare data mining algoritmes en toepassingen. Ook leer je het verschil tussen supervised en unsupervised data mining en ga je aan de slag met “exploratory” analyse en datavisualisatie. De theorie ga je direct in de praktijk brengen met R.

Dag 2: Aan de slag met gestructureerde data, algoritmes en data mining

Dag 2: Training R & data mining Op de tweede dag van deze compacte training R & data mining ga je de gehele dag aan de slag met data en met R. De docent neemt je mee in de mogelijkheden en onmogelijkheden van R als het gaat om databewerking, import, het opschonen van data en het exporteren. Je gaat ook praktische data mining toepassingen bouwen in R.

 • Data bewerkingen: tijdens dit onderdeel leer je hoe je verschillende gestructureerde data importeert, opschoont, aggregeert en exporteert met R. De theorie komt langs, maar je gaat vooral zelf aan de slag en veel experimenteren en oefenen.
 • Ontwikkelen van praktische data mining toepassingen: de docent neemt je mee in de verschillende soorten algoritmes die er zijn en je gaat met R oefenen, onder andere met clustering, associaties en decision trees. Verder laat de docent je zien hoe een solide datamining-proces er uit ziet en wat de stappen en valkuilen zijn.

Dag 3: Validatie, forecasting, text mining en implementatie-aspecten

Dag 3: cursus R & data miningOp de derde en laatste dag van deze intenstieve, praktische cursus R & data mining ga je leren hoe je de validiteit van je algoritme kunt verifiëren. Ook ga je een forecasting algoritme bouwen en aan de slag met text mining. Tot slot komen de belangrijkste implementatieaspecten aan bod voor het succesvol toepassen van data mining met R.

 • Validatie en verificatie: dit belangrijke onderdeel zoomt in op de betrouwbaarheid van algoritmes. Hoe kun je validiteit verifiëren en wat kun je doen om de betrouwbaarheid van je data mining algoritmes en regressiemodellen te verhogen?
 • Forecasting: onder leiding van de docent ontwikkel je een forecasting algoritme in R. Je krijgt natuurlijk de theoretische kaders mee van forecasting.
 • Text mining: hoe kun je ongestructureerde data gaan analyseren en welke R methodes heb je daarvoor tot je beschikking? Je gaat zelf een text mining algoritme ontwikkelen. Je koppelt de resultaten terug aan de groep.
 • Implementatieaspecten Data Science: als afsluiter van deze praktische cursus R leer je de belangrijkste implementatieaspecten te begrijpen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een toolkeuze en business case denken. Tot slot presenteert de docent je de belangrijkste succesfactoren van Data Science en de doorvertaling naar R.

 

Interactieve cursus R & data mining

Tijdens elke opleidingsdag van deze cursus R & data mining vinden er ook groepsdiscussies plaats en werk je aan uitdagende praktijkopdrachten. Je leert daadwerkelijk programmeren. Zo ontstaat er een optimale mix tussen leren en doen. Na afronding van deze unieke R-cursus ontvang je een certificaat, een digitale badge voor LinkedIn en een exemplaar van het boek ‘Succes met Big Data’.

Aanvullende informatie van deze R cursus

De prijs van deze cursus R & data mining is inclusief lunchbuffet, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks. Je ontvangt tevens een exemplaar van het Big Data boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie (2020)’.

HBO niveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

bekijk ook alle andere analytics opleidingen

Voor wie is deze training R bedoeld?

Voor iedereen die betrokken is bij een Data Science of Big Data project biedt onze R training waardevolle houvast. Onze opleiding wordt vooral veel gevolgd door: (aankomend) projectleiders Business Analytics, Data Scientists, Data Architecten, BI managers, Data Science managers, business analisten, data analisten en business managers.

Behaalde leerdoelen aan het eind van de training Data mining in R:

Je weet hoe je data mining kunt toepassen om bedrijfsproblemen op te lossen
Je kunt programmeren in R en werken met RStudio
Je kunt data uit externe bronnen importeren en visualiseren
Je kunt de belangrijkste packages van R voor data mining gebruiken
Je beheerst de verschillende soorten modellen en algoritmen voor data mining
Je weet hoe je betrouwbare modellen kunt ontwikkelen en valideren
Je hebt lineaire en niet-lineaire voorspellingsmodellen ontwikkeld (‘predictive modelling’) voor cases
Je hebt een forecasting model ontwikkeld
Je hebt geoefend met text mining
Je doorgrondt de belangrijkste succesfactoren van data mining en data science

Schrijf je nu in voor onze unieke training R & data mining

Via ons inschrijfformulier schrijf je je direct in voor de eerstkomende training R & data mining. Heb je vragen over deze training, neem dan nu contact met ons op. Of bel ons voor meer informatie over de mogelijkheden voor een incompany training R op maat voor jouw organisatie.

direct inschrijven

Reviews over "Training R"

Anoniem | 8 april 2021

Goede start met duidelijke uitleg. Soms mogen onderwerpen iets meer in Jip-en-Janneke taal worden uitgelegd in plaats van alleen maak vaktermen te gebruiken.

heer Leo van den Berg | Gemeente Winterswijk | 4 januari 2021

Prima wel teveel stof in de 3 dagen. Daardoor weinig oefenen.

heer Martin Hoekstra | Gemeente Leeuwarden, DataCenter Strategie&Bedrijfsvoering | 15 december 2020

Ik vond de opleiding erg pittig. De opleiding vereist meer dan gemiddelde statistiek kennis. Daarnaast vond ik het lastig dat de opleiding 3 dgn aaneengesloten wordt gegeven. Misschien is het beter om een week tussen de cursusdagen te laten zitten met huiswerk. Ik vond het prettig dat de scripts aan ons verstrekt werden. Op die manier kon je altijd even spieken of weer aanhaken wanneer je vast kwam te zitten bij een bepaalde stap.

heer Gerke Hoogstra | Gemeente Leeuwarden, DataCenter Strategie & Bedrijfsvoering | 7 december 2020

Leuke training, deskundige trainer die serieus is en wil helpen met allerlei vragen die er zijn. Wel heel veel voor 3 dagen en structuur is niet altijd duidelijk.

mevrouw Mieke Stam | Perined | 27 november 2020

Fijn dat de trainer zoveel ervaring en kennis heeft, zowel op het gebied van data science, statistiek als IT. Hij kon daardoor goed reageren op alle vragen en discussies.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met training r (cursus r) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Ronald Fokkink, Docent AI, R & data mining

drs. RONALD FOKKINK

Docent AI, R & data mining

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST