Passionned Group™

Roderick Schreuder: ervaren IT-entrepreneur en docent Process Mining

Roderick SchreuderRoderick Schreuder is een zeer ervaren IT-entrepreneur, docent, consultant en data science expert. Hij heeft als (managing) consultant en Enterprise Architect (EA) meer dan 25 jaar ervaring opgedaan in verschillende sectoren bij toonaangevende organisaties zoals Philips, ING, Heerema, Achmea, NXP en Belastingdienst. Hij stond hierbij aan de wieg van verschillende complexe digitale transformaties en IT-innovaties met maatschappelijke impact.

Bevlogen docent en gastspreker

Als kersverse docent van de opleiding Process Mining binnen Passionned Academy en als gastspreker in binnen- en buitenland is Roderick altijd bereid om zijn kennis en zijn uitgebreide praktijkervaring te delen met uiteenlopende doelgroepen.

Het is de passie van Roderick om organisaties met behulp van de inzet van Process Mining te helpen. Concreet gaat het om het verbeteren van processen op basis van feiten en data, de zogenoemde event logs.

Roderick is in staat om op begrijpelijke wijze uit te leggen wat Process Mining nu precies is en hoe je inzicht kunt verwerven in jouw bedrijfsprocessen tot op detailniveau. Tijdens de opleiding Process Mining laat hij de cursisten zien hoe zij met deze praktische toepassing snel bottlenecks binnen hun processen kunnen opsporen en opheffen. Tegelijkertijd geeft hij tips hoe zij de doorlooptijden van processen in hun organisatie drastisch kunnen verkorten en zo onnodige proceskosten kunnen vermijden. Na het volgen van zijn opleiding weet je in ieder geval hoe je een procesverbetercyclus van a tot z organiseert.

Consultant die van alle markten thuis is

Roderick Schreuder studeerde Bedrijfskunde aan de Wittenberg University (USA) en voltooide zijn studie Bedrijfskunde & Informatica aan de Universiteit van Twente, waar hij zijn ingenieurstitel behaalde. Na zijn afstuderen ging hij aan de slag als change en business transformatie consultant en werkte hij vervolgens als consultant voor diverse adviesorganisaties, waaronder BiZZdesign.

Roderick was ook betrokken bij strategische transformaties van enkele van de grootste retailbanken in Nederland. Het opzetten van shared service centers en het innoveren van IT-landschappen stonden hierbij centraal. In de daarop volgende jaren zette Roderick zijn carrière voort binnen de publieke sector. Zo begeleidde hij verschillende overheidsorganisaties bij het opzetten van Enterprise Architecture-praktijken en was hij als EA-lead actief bij grote IT-innovatieprogramma’s.

Binnen het kader van het brede vakgebied van data science heeft Process Mining vanaf het prille begin altijd al Roderick’s interesse gehad. De spectaculaire ontwikkeling van het vakgebied – van een academisch concept tot een mainstream techniek – heeft hij dan ook van dichtbij meegemaakt. De verdere verspreiding van Process Mining, vanuit de besloten academische wereld naar het bedrijfsleven en de reguliere overheid, inclusief relevante onderzoeken, volgt hij nog steeds op de voet.

Business Process Management opnieuw uitgevonden

Volgens Roderick heeft Process Mining het denken over en de aanpak van Business Process Management vraagstukken definitief veranderd. Door zijn brede en diepe ervaring onderkent Roderick het belang van betrouwbare, betekenisvolle procesdata, tijdstempels en event logs. Alles staat of valt volgens hem met de kwaliteit van deze basisdata. Als docent draagt hij de kernfilosofie van Process Mining en de basisvoorwaarden voor een succesvolle toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk met verve uit.

Roderick is regelmatig gastspreker op conferenties en congressen en wordt eveneens gevraagd om inspiratiesessies voor directies en managementteams te faciliteren en te modereren. Deze sessie hebben betrekking op technologie in de meest brede zin van het woord. Daarnaast is hij verbonden aan de Hogeschool Utrecht, Avans Hogeschool en Business University Nyenrode.

Wil je kennismaken met Roderick Schreuder?

Neem gerust contact met hem op voor een afspraak over de mogelijkheden van Process Mining voor jouw organisatie of de te behalen leerdoelen van de opleiding Process Mining. Je kunt je hier ook direct inschrijven voor de opleiding Process Mining.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met process mining of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Roderick Schreuder - Trainer Process Mining & consultant

RODERICK SCHREUDER

Trainer Process Mining & consultant

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18