Business Intelligence tool kiezen?

De keuze voor een BI tool

Je wilt een Business Intelligence (BI) tool kiezen maar je weet niet precies waar je moet te starten. Er is ongelooflijk veel informatie te vinden op internet maar is die informatie betrouwbaar? In ons onafhankelijke overzicht van Business Intelligence tools vind je de belangrijkste leveranciers en tools terug, maar hoe goed zijn deze oplossingen eigenlijk? En waarin verschillen ze? En welke heeft jouw organisatie nu nodig? Welke toeters en bellen zijn nu echt van doorslaggevend belang?

Wat vinden gebruikers nu belangrijk

Daar kom je achter door je (toekomstige) gebruikers te vragen wat ze belangrijk vinden op het vlak van rapportage, dashboarding, performance management, analyse, algoritmes en OLAP. En door te vragen welke functionaliteit ze echt belangrijk vinden. Op die manier komen de belangrijkste selectiecriteria vanuit de gebruikerskant boven tafel. Bijvoorbeeld dat rapporten via de smartphone of tablet bekeken moeten kunnen worden, oftewel mobile Business Intelligence.

Sommige minder schaalbaar dan gedacht

De IT in jouw organisatie kent ongetwijfeld ook restricties. Niet alle Business Intelligence tools draaien op Unix of Linux of kennen allemaal even goede beveiligingsprotocollen. En sommige Business Intelligence oplossingen waaruit je kan kiezen zijn minder geschikt voor enorme gebruikersaantallen. En dat stelt eisen aan de schaalbaarheid van de Business Intelligence tool die je wilt selecteren. Vanuit het IT-perspectief zijn er dus ook selectiecriteria.

Een Business Intelligence tool kiezen is niet eenvoudig. Maar maak het niet moeilijker dan het is. Bestel vandaag nog de BI & Analytics Guide™.

Wegen van criteria

De selectiecriteria kun je vervolgens desgewenst zelf gaan wegen; het ene criterium zal mogelijk zwaarder wegen dan een ander criterium. Zodat je geen appels met peren vergelijkt. Op basis van het 100% leveranciersonafhankelijke onderzoeksplatform van Passionned Group kun je vervolgens snel een shortlist samenstellen en twee of drie Business Intelligence tools kiezen die het beste uit de bus komen.

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met business intelligence tool kiezen? (100% onafhankelijk onderzoek) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Eindbaas & specialist in continu verbeteren

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST