contact
Bewezen concept bereidt organisaties voor op tijdperk van AI & Data Science
Het nieuwste boek van Daan van Beek is uit. Profiteer van de nieuwste inzichten op het gebied van AI, BI en Data Science:

Leer hoe je een AI-first strategie opstelt
10 gouden tips voor betere BI-besluiten
Vele voorbeelden, tips en illustraties
Uitgebreide beschrijving algoritmes
Luxe, hardcover editie

Direct bestellen

Boeklancering: 'De intelligente, datagedreven organisatie

Als het aan Passionned Group ligt, staat de komende periode in het teken van een korte, krachtige herbezinning en dan snel doorpakken. Om organisaties hierbij te helpen en te inspireren, lanceert Passionned Publishers het BI-boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'. Een must-read voor iedereen die relevant en up-to-date wil blijven, ook na deze roerige tijden. Leer nu hoe je met data en daadkracht kunt inspelen op nieuwe kansen waar jouw organisatie mee te maken krijgt. Vergroot het immuunsysteem en de weerbaarheid van je organisatie met een evenwichtige cocktail van Artificial Intelligence, Business Intelligence, Data Science en datagedreven werken.

AI-first strategie staat centraal

De auteur speelt in op de sterk groeiende behoefte aan een objectieve duiding van de huidige businesstrends en maatschappelijke thema’s zoals AI (kunstmatige intelligentie), robotica, drones, zelfrijdende auto’s en machine learning algoritmes. Hoe ga je een AI-first strategie implementeren? En hoe bouw je een robuuste data-infrastructuur waarbinnen algoritmes mensen helpen betere beslissingen te nemen? Aan de hand van honderden voorbeelden, tips en illustraties kun je direct starten. Met een “eenvoudig” rapport, een gaaf dashboard of een complex neuraal netwerk.

Hét hand- en studieboek voor managers en studenten

‘De intelligente, datagedreven organisatie’ is een management- en studieboek dat gebaseerd is op het concept van De intelligente organisatie. Dit is een beproefde en succesvolle methode die inmiddels door tienduizenden organisaties wereldwijd is omarmd. Door ziekenhuizen, waterschappen en gemeenten, maar ook door ingenieursbureaus, scholen, fabrieken, bouwbedrijven, retailers, zorginstellingen, banken, verzekeraars en woningcorporaties.

10 gouden tips voor betere beslissingen

Auteur Daan van Beek, oprichter van de Passionned Group, beschrijft in 10 chronologisch opgebouwde hoofdstukken niet alleen de 25 voordelen van Business Intelligence (definitie), maar hij geeft ook 10 gouden tips voor het nemen van betere beslissingen. Hij legt uit hoe je via een reeks (algoritmische) processen kunt komen tot waardevolle inzichten, betrouwbare voorspellingen en hoe je zuivere KPI’s kunt opstellen.

Datagedreven werken is het nieuwe normaal

In een apart hoofdstuk, ‘Het brein van de organisatie’, beschrijft de auteur uitgebreid 13 verschillende soorten algoritmes die nu al veelvuldig effectief worden ingezet ter ondersteuning van (management)beslissingen, het beoordelen van de toestand van objecten, documenten, aanvragen of het diagnosticeren van ziekten.

Prof. dr. Piet Ribbers, hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde, Tilburg University: Er zijn weinig handboeken over data en informatie. Dit is precies het hiaat dat Daan van Beek met dit boek opvult.

Verder toont hij aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden overtuigend aan dat Datagedreven werken met behulp van algoritmes de nieuwe norm wordt. Data Science (consultancy) is geen vrijblijvend experiment, maar een veelbelovende manier voor organisaties om ook in de twenties te overleven, te groeien en te bloeien.

Naar het boek

Slimme algoritmes gaan het verschil maken

‘De intelligente, datagedreven organisatie’ is een compleet AI-handboek dat volledig is geactualiseerd en verrijkt met nieuwe praktijkvoorbeelden. Het boek is een must-read voor iedere organisatie die Artificial Intelligence, BI en Data Science wil combineren met wendbaarheid, continu verbeteren en innovatiemanagement. Continu verbeteren en innoveren met data zijn dan ook twee belangrijke rode draden in dit onmisbare boek voor ambitieuze (business)managers, projectmanagers, directeuren en hun medewerkers.

Voor wie is dit handboek bedoeld?

Het boek is speciaal bedoeld voor organisaties, managers en studenten die meer rendement willen halen uit (big) data analytics, artificial intelligence en informatie. Maar ook voor hen die echt willen profiteren van AI en BI en geïnteresseerd zijn in de samenhang tussen de theorie en de praktijk.

Auteur Daan van Beek licht toe: “Na het lezen van dit boek hoop ik dat je AI en BI in alle facetten op waarde weet te schatten en het concept ook kunt ‘verkopen’ in jouw organisatie. Mijn missie is geslaagd als je op effectieve en efficiënte wijze het concept van de intelligente organisatie weet toe te passen op jouw eigen organisatie, of die van je klanten en daarmee substantieel betere, duurzame resultaten weet te bereiken.”

Over Daan van Beek

Daan van Beek, eindbaas Passionned Group, heeft op basis van ruim 20 jaar praktijkervaring als consultant, docent en manager dit boek geschreven. In deze bestseller bundelt hij al zijn kennis over het realiseren van intelligente, datagedreven organisaties door het toepassen van Data Science, AI en Big Data. Daan geeft regelmatig masterclasses BI & AI in Europa, Singapore, Zuid-Afrika, New York en Paramaribo. Daarnaast doceert hij AI & Big Data aan de gerenommeerde businessschools TIAS en EUR.

Over Passionned Group:

Passionned Group is sinds 2004 dé specialist in het ontwerpen en implementeren van datagedreven, intelligente organisaties. Met een sterk groeiend aantal gepassioneerde ‘slimmer werken’-consultants helpt de adviesorganisatie grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een datagedreven organisatie. Dat is elke keer weer opnieuw een spannende reis waar ons hart sneller van gaat kloppen.

‘De intelligente, datagedreven organisatie, handboek voor Artificial Intelligence BI en Data Science wordt in hardcover uitgegeven door Passionned Publishers en kost 49,00 euro (inclusief btw en verzendkosten). ISBN/EAN: 978-90-828091-2-1. Bestellen kan online.

Direct naar het boek

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST