contact
Vergelijk de beste functies van SnapLogic met alle andere ETL-tools op de markt
SnapLogic ETL vergelijk je hier met vele andere ETL tools. Klik hier voor onze slimme ETL & Data Integratie Guide™:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • SnapLogic op 250+ criteria vergeleken
  • Inzicht in kwaliteiten van Snap Logic
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
naar de ETL-gids

SnapLogic ETL & Data Integratie

In deze bijdrage etaleren we een bondige samenvatting van ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek naar de softwareleverancier SnapLogic en zijn productenpakket (zoals SnapLogic Fast Data Loader, SnapLogic Flows en SnapLogic Patterns Catalog). SnapLogic ETL & Data Integratie scoort in ons uitgebreide onderzoek beter dan Fivetran maar iets slechter dan Hitachi Vantara. SnapLogic is het meest ontwikkeld in data connectiviteit en het minst sterk in masterdata management. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van SnapLogic Intelligent Integration, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per onderdeel (DI, Extract Transform Load, datareplicatie en datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de highlights van de belangrijkste producten zoals SnapLogic Fast Data Loader, SnapLogic Flows en SnapLogic Patterns Catalog et cetera.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort SnapLogic ETL & Data Integratie op verschillende criteria?

Score van SnapLogic Intelligent Integration software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier SnapLogic ETL & Data Integratie. Een leverancier kan maximaal 100% scoren. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2022. Meer weten over de surveyopbouw? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons uitgebreide onderzoek onderzochten wij ook de verschillende producten van SnapLogic software. Daarbij zijn meer dan 290 criteria gebruikt. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een 100% onafhankelijke grondhouding (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Nevenstaande scorekaart illustreert de pros en cons van SnapLogic Intelligent Integration vergeleken met andere ETL & Data Integratie-tools.

De SnapLogic-analyse is gerealiseerd door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens uitputtend te analyseren. Meer dan 459 documenten zijn de afgelopen tijd van deze softwareleverancier gescand. Bij deze analyse hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een senior expert op het gebied van ETL & Data Integratie een voorname rol gespeeld bij het trekken van conclusies.

SnapLogic en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

De leverancier SnapLogic kent (minimaal) 4 producten in de sfeer van ETL & Data Integratie. We zetten de belangrijkste producten op een rij:

Wat is SnapLogic Intelligent Integration?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van SnapLogic Intelligent Integration, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit SnapLogic Fast Data Loader, SnapLogic Flows en SnapLogic Patterns Catalog. Het product SnapLogic Intelligent Integration kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je alles weten over alle kenmerken (100+) van SnapLogic Intelligent Integration? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Wil je een SnapLogic Intelligent Integration specialist inhuren?

Wil je een interim SnapLogic Intelligent Integration-specialist inhuren die je een vliegende start kan bezorgen en een SnapLogic Intelligent Integration-applicatie kan implementeren? Of wil je een implementatietraject opstarten voor één van de gerelateerde producten zoals SnapLogic Flows? Onze specialisten zijn je graag van dienst. SnapLogic Intelligent Integration ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van SnapLogic Intelligent Integration software.
Afbeelding van SnapLogic Intelligent Integration tools.
Schema van SnapLogic Intelligent Integration.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van SnapLogic Intelligent Integration. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Wat is SnapLogic Fast Data Loader?

Onder deze kop beschrijven we de belangrijkste features van SnapLogic Fast Data Loader, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product SnapLogic Fast Data Loader kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle kenmerken (100+) van SnapLogic Fast Data Loader? Download hier direct onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van SnapLogic Fast Data Loader software.
Afbeelding van SnapLogic Fast Data Loader tools.
Schema van SnapLogic Fast Data Loader.
Figuur 5, 6 en 7: Diverse figuren laten de werking zien van SnapLogic Fast Data Loader. Klik op een afbeelding om die te vergroten.

Wat is SnapLogic Flows?

Onder deze kop portretteren we SnapLogic Flows, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Ben je nieuwsgierig naar alle karakteristieken (100+) van SnapLogic Flows? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van SnapLogic Flows software.
Afbeelding van SnapLogic Flows tools.
Schema van SnapLogic Flows.
Figuur 8, 9 en 10: Bovenstaande figuren laten de werking zien van SnapLogic Flows. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is SnapLogic Patterns Catalog?

Hieronder geven we een beschrijving van SnapLogic Patterns Catalog, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De SnapLogic Patterns Catalog-software kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Wil je alles weten over alle eigenschappen (100+) van SnapLogic Patterns Catalog? Download hier direct onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van SnapLogic Patterns Catalog software.
Afbeelding van SnapLogic Patterns Catalog tools.
Schema van SnapLogic Patterns Catalog.
Figuur 11, 12 en 13: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van SnapLogic Patterns Catalog. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Recente innovaties van SnapLogic Intelligent Integration-tools en de versiehistorie

Over de tijd heen zien we bij SnapLogic een stabiele trend in relatie tot ETL & Data Integratie-functionaliteit en ondersteuning voor besturingssystemen en connectiviteit. De laatst toegevoegde ‘snufjes’ liggen op het terrein van datareplicatie > datasynchronisatie, data infrastructuur > besturingssysteem > Red Hat en metadata management > metadata repository.

Van SnapLogic ETL & Data Integratie hebben we de meest actuele versies beoordeeld van haar productportfolio. Hieronder zie je de opeenvolgende versies van de diverse ETL & Data Integratie-producten van SnapLogic:

Achter elk product tonen we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van SnapLogic Fast Data Loader, SnapLogic Flows en SnapLogic Patterns Catalog?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van SnapLogic ETL & Data Integratie te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (denk ook aan de hoeveelheid CPU’s bij serverversies), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van SnapLogic kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Als onderdeel van een cloud-first-strategie is het logisch om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je werkelijk gebruikt aan resources. De aanschafkosten van SnapLogic Fast Data Loader, SnapLogic Flows en SnapLogic Patterns Catalog zijn misschien niet de allergrootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support drukken wel jaarlijks op je begroting.

De voor- en nadelen van SnapLogic Intelligent Integration

Tag cloud van SnapLogic Intelligent Integration tools.Figuur 14: Word cloud van de plus- & minpunten van SnapLogic ETL & Data Integratie

Lees verder in de volgende themaparagrafen, daar benoemen we alle voor- en nadelen van SnapLogic ETL & Data Integratie, SnapLogic Fast Data Loader, SnapLogic Flows en SnapLogic Patterns Catalog, et cetera. Deze zijn niet in beton gegoten, dat wil zeggen: SnapLogic kan momenteel werken aan het creëren van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor z/OS, Solaris, AIX, OLE DB, iOS en SSAS). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Deel je mening over SnapLogic hier

Laat hier een beoordeling achter over SnapLogic ETL & Data Integratie. Je observaties kunnen dan mogelijk meegerekend gaan worden en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van SnapLogic Intelligent Integration.

1. SnapLogic Data Connectiviteit

65%

De leverancier SnapLogic doet het in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek goed op het onderdeel ‘Data Connectiviteit’, gegeven dat ze hierop 65% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Salesforce, ODBC, Apache, JDBC, Microsoft SQL Server, CSV en QuickBooks. In totaal onderzochten we 49 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

2. SnapLogic Datamanagement

56%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het onderwerp ‘Datamanagement’ met een score van 56%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: CDC, databronnen, scheduling, brontabel, data extractie en database containers. In totaal onderzochten we 71 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

3. SnapLogic Data Infrastructuur

46%

SnapLogic doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie studie matig op het onderwerp ‘Data Infrastructuur’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 46%. De volgende criteria zijn gehanteerd: API en REST API. In totaal onderzochten we 91 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

4. SnapLogic Data Integratie

44%

SnapLogic scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het thema ‘Data Integratie’. De score bedraagt 44%. De volgende criteria zijn gehanteerd: cloud data integratie, data integratie projecten, klant data integratie, enterprise data fabric, cloud-native data integratie, Salesforce data integratie en data integratie service REST API. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: SnapLogic Intelligent Integration. In totaal onderzochten we 171 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. SnapLogic Metadata Management

44%

De leverancier SnapLogic scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Metadata Management’. De score bedraagt 44%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: metadata, gegevenscatalogus, data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus en metadata repository. In totaal onderzochten we 7 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie 2022.

6. SnapLogic Data Governance

32%

Het bedrijf scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 32% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: DataOps en databescherming. In totaal onderzochten we 12 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. SnapLogic Self-service Integratie

23%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Self-service Integratie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 23%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datawarehouse, self-service datamanagement, self-service datakwaliteit en self-service dataprofiling. In totaal onderzochten we 8 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

8. SnapLogic Datakwaliteit Management

22%

SnapLogic scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Datakwaliteit Management’, gegeven dat ze hierop 22% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: data opschoning, adresverificatie, financiële datakwaliteit, data matching, opschonen adressen en omgekeerde geocodering. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

9. SnapLogic Datareplicatie

21%

SnapLogic doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Datareplicatie’. De score bedraagt 21%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datasynchronisatie, databasereplicatie, SQL replicatie, transactionele replicatie, replicatiemodel, bestandsreplicatie en Salesforce datareplicatie. In totaal onderzochten we 32 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids.

10. SnapLogic Masterdata Management

14%

SnapLogic doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het thema ‘Masterdata Management’ met een score van 14%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: locatiedata, masterdatareplicatie, klant masterdata en product masterdata. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: SnapLogic Intelligent Integration. In totaal onderzochten we 17 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

Trainingen en cursussen SnapLogic ETL & Data Integratie

Wij organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke SnapLogic trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Bijvoorbeeld kun je denken aan de volgende software: SnapLogic Fast Data Loader, SnapLogic Flows en SnapLogic Patterns Catalog. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Samenvattend: SnapLogic Intelligent Integration scoort redelijk

SnapLogic heeft een compact productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. SnapLogic ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en scoort de hoogste punten op data connectiviteit.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de SnapLogic ETL & Data Integratie specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Onze gedreven en bevlogen consultants helpen bedrijven en overheden verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST