contact
Ontdek wat de beste functies van Qlik ETL zijn in vergelijking met andere tools
Review van Qlik ETL en andere Business Intelligence-tools. Klik hier om onze onafhankelijke, interactieve ETL-gids te raadplegen:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • Qlik vergeleken op meer dan 250 criteria
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
  • Onmiddellijk inzicht in Qlik-functies
naar de ETL-gids

Qlik ETL & Data Integratie

Hieronder geven we een samenvatting van ons recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek naar de softwareleverancier Qlik en zijn productportfolio (zoals Qlik Replicate, Attunity en Qlik Compose). Qlik ETL & Data Integratie scoort in onze onafhankelijke studie beter dan Talend maar behoorlijk slechter dan IBM. Qlik is het sterkste in data connectiviteit en het minst sterk in self-service integratie. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Qlik Data Integration, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per thema (DI, Extract Transform Load, datareplicatie en datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals Qlik Replicate, Attunity en Qlik Compose et cetera.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort Qlik ETL & Data Integratie op bepaalde onderdelen?

Score van Qlik Data Integration software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Qlik. Je kunt maximaal 100% in de wacht slepen. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2022. Meer weten over de surveyopbouw? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In onze studie inspecteerden we ook de verschillende tools van Qlik software. Daarbij zijn meer dan 290 criteria gebruikt. Het onderzoek is verricht vanuit een totaal onafhankelijk perspectief en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Nevenstaande scorekaart toont de scores (op een schaal van 0-100) van Qlik Data Integration vergeleken met andere ETL & Data Integratie-tools.

De Qlik-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens grondig te analyseren. Meer dan 1.509 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. Hierbij hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een ervaren en onafhankelijke specialist op het gebied van ETL & Data Integratie hun stempel gedrukt op het finaliseren van het validatieproces.

Qlik en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

Qlik kent (minimaal) 6 producten in de sfeer van ETL & Data Integratie. Op volgorde van populariteit zetten we de belangrijkste hier op een rij:

Wat is Qlik Data Integration?

Hieronder rapporteren we de belangrijkste kenmerken van Qlik Data Integration, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Qlik Replicate, Attunity, Qlik Compose, Qlik Catalog en Qlik Data Exchange. Qlik Data Integration kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Wil je alles weten over alle functionaliteiten (100+) van Qlik Data Integration? Open dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Overweeg je een Qlik Data Integration expert in te huren?

Zoek je een interim Qlik Data Integration consultant die voor jou een berg werk kan verzetten en een Qlik Data Integration-applicatie kan implementeren? Of wil je een softwareapplicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals Attunity en Qlik Replicate? Je kunt altijd een beroep doen op de Qlik Data Integration-specialisten van Passionned Group. Qlik Data Integration ontwikkelaars in dienst nemen is namelijk niet altijd nodig en soms zelfs onhandig. Laat hier een bericht achter en we nemen snel contact met je op.

Screenshot van Qlik Data Integration software.
Afbeelding van Qlik Data Integration tools.
Schema van Qlik Data Integration.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Qlik Data Integration. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Wat is Qlik Replicate?

Hieronder tonen we een detaillering van Qlik Replicate, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nieuwsgierig naar alle kenmerken (100+) van Qlik Replicate? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van Qlik Replicate software.
Afbeelding van Qlik Replicate tools.
Schema van Qlik Replicate.
Figuur 5, 6 en 7: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Qlik Replicate. Klik op een afbeelding om die te vergroten.

Wat is Attunity?

In dit deel beschrijven we de belangrijkste features van Attunity, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Attunity kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Wil je het fijne weten van alle kenmerken (100+) van Attunity? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van Attunity software.
Afbeelding van Attunity tools.
Schema van Attunity.
Figuur 8, 9 en 10: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Attunity. Klik op de afbeelding om die groter te maken.

Wat is Qlik Compose?

Onder deze kop beschrijven we Qlik Compose, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Qlik Compose kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nieuwsgierig naar alle features (100+) van Qlik Compose? Open dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van Qlik Compose software.
Afbeelding van Qlik Compose tools.
Schema van Qlik Compose.
Figuur 11, 12 en 13: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Qlik Compose. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Wat is Qlik Catalog?

In deze sectie portretteren we Qlik Catalog, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle functionaliteiten (100+) van Qlik Catalog? Open dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van Qlik Catalog software.
Afbeelding van Qlik Catalog tools.
Schema van Qlik Catalog.
Figuur 14, 15 en 16: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Qlik Catalog. Klik op een afbeelding om die groter te maken.

Wat is Qlik Data Exchange?

In dit deel portretteren we Qlik Data Exchange, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je het fijne weten van alle kenmerken (100+) van Qlik Data Exchange? Download hier direct onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van Qlik Data Exchange software.
Afbeelding van Qlik Data Exchange tools.
Schema van Qlik Data Exchange.
Figuur 17, 18 en 19: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Qlik Data Exchange. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Drie recente innovaties Qlik Data Integration-tools en de versiehistorie

Recent zien we bij Qlik een stabiele lijn als het gaat om ETL & Data Integratie-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De meest recente innovaties liggen op het terrein van datakwaliteit management > business rules, datareplicatie > SQL replicatie en masterdata management > masterdata.

Van Qlik ETL & Data Integratie hebben we de meest recente releases beoordeeld van haar complete productportfolio. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt Qlik niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van Qlik Replicate, Attunity en Qlik Compose?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van Qlik ETL & Data Integratie te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Qlik dan kun je mogelijk een forse korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van Qlik Replicate, Attunity en Qlik Compose zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support kunnen zeker een behoorlijke druk leggen op je jaarlijkse begroting.

Wat maakt Qlik ETL & Data Integratie het overwegen waard

In onze studie zien we dat Qlik op het terrein van ETL & Data Integratie software een aantal specifieke eigenschappen kent die de doorslag kunnen geven bij aanschaf. Dit maakt Qlik Data Integration min of meer uniek: realtime datawarehousing, volledige gegevens laden, datamarts, Apache Hive en databasereplicatie.

De voor- en nadelen van Qlik Data Integration

Tag cloud van Qlik Data Integration tools.Figuur 20: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van Qlik ETL & Data Integratie

In de volgende alinea’s vermelden we alle voor- en nadelen van Qlik ETL & Data Integratie, Qlik Replicate, Attunity en Qlik Compose, et cetera. Deze zijn niet in beton gegoten, dat wil zeggen: Qlik kan momenteel werken aan het creëren van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor adresverificatie). Of een bepaalde feature is (nog) niet (goed) gedocumenteerd.

Deel jouw ervaring

Laat hier een review achter over Qlik ETL & Data Integratie. Jouw mening kan dan gaan meetellen bij een nog beter onderbouwde review van de resultaten van Qlik Data Integration.

1. Qlik Data Connectiviteit

90%

Qlik scoort in ons onderzoek uitstekend op het onderwerp ‘Data Connectiviteit’, gegeven dat ze hierop 90% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: Redshift en Microsoft SQL Server. In totaal onderzochten we 49 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

2. Qlik Datamanagement

85%

Qlik doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek uitstekend op het onderwerp ‘Datamanagement’, gegeven dat ze hierop 85% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: scheduling, OLAP, realtime, brontabel, datapijplijnen, data loader task en visuele datapreparatie. We hebben daarbij het volgende product onderzocht: Attunity. In totaal onderzochten we 71 features binnen deze discipline. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

3. Qlik Metadata Management

77%

Qlik scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het onderwerp ‘Metadata Management’ met een score van 77%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: gegevenscatalogus, data lineage, bedrijfsbrede gegevenscatalogus, business vocabulaire en impactanalyse. In totaal onderzochten we 7 aspecten in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

4. Qlik Data Integratie

76%

Qlik scoort in ons onderzoek goed op het onderwerp ‘Data Integratie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 76%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: ETL, data flow, data integratie platform, cloud data integratie, agile data integratie, cloud-native data integratie en Salesforce data integratie. We hebben daarbij de volgende drie producten bestudeerd: Qlik Data Integration, Attunity en Qlik Catalog. In totaal onderzochten we 171 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Qlik Data Infrastructuur

75%

Qlik scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek goed op het onderdeel ‘Data Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 75% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datavirtualisatie, interoperabiliteit, cloud platforms, serverloze data integratie service en serverloze big data integratie. In totaal onderzochten we 91 aspecten in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

6. Qlik Data Governance

70%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek goed op het onderwerp ‘Data Governance’. De score bedraagt 70%. De volgende criteria zijn gehanteerd: DataOps, databescherming, data privacy, test data en data anonimisering. In totaal onderzochten we 12 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Qlik Datareplicatie

57%

Qlik scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het onderwerp ‘Datareplicatie’. De score bedraagt 57%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datasynchronisatie en databasereplicatie. We hebben daarbij de volgende drie producten onderzocht: Qlik Replicate, Attunity en Qlik Data Integration. In totaal onderzochten we 32 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

8. Qlik Datakwaliteit Management

47%

Qlik doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het onderwerp ‘Datakwaliteit Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 47%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: datakwaliteit, data profiling, business rules, data opschoning, datakwaliteit regels, financiële datakwaliteit en datakwaliteit issues. In totaal onderzochten we 29 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Qlik Masterdata Management

24%

Qlik scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Masterdata Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 24%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: locatiedata, masterdatakwaliteit, masterdatareplicatie, medewerker masterdata, masterdatakwaliteitsmanagement, locatiemasterdata en masterdatakwaliteitsregels. In totaal onderzochten we 17 features binnen deze discipline. Ben je enthousiast over het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

10. Qlik Self-service Integratie

19%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Self-service Integratie’ met een score van 19%. De volgende criteria zijn gehanteerd: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datawarehouse, self-service datamanagement, self-service datakwaliteit, self-service dataprofiling en self-service dataopschoning. In totaal onderzochten we 8 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids 2022.

In welke sectoren is Qlik ETL & Data Integratie het meest actief?

In ons onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier zaken doet. Dit zijn de sectoren waar Qlik het vaakst wordt gebruikt: onderwijs, gezondheidszorg en publieke sector.

Qlik software wordt het meest gebruikt door…

De ETL & Data Integratie-software van Qlik wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functies: business analisten en data engineers.

Cursussen en trainingen Qlik ETL & Data Integratie

Wij faciliteren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke Qlik trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk hierbij dan aan de volgende software: Qlik Replicate, Attunity en Qlik Compose. Natuurlijk kleuren we zo’n opleiding in met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: Qlik Data Integration scoort goed

Qlik heeft een uitgebreid productportfolio waarmee het goed scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. Qlik ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in relatief weinig sectoren en gooit hoge ogen op het gebied van data connectiviteit.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Qlik ETL & Data Integratie specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Onze gedreven en bevlogen consultants helpen overheden, instellingen en commerciële organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST