contact
Ontdek hoe Actian ETL & Data Integratie presteert in vergelijking met andere leveranciers.
Ontdek wat de functies zijn van Actian ETL & Data Integratie in vergelijking met andere leveranciers, klik hier voor onze onafhankelijke ETL & Data Integratie Guide™ [jaar]:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • Actian ETL & Data Integratie vergeleken op meer dan 250 criteria
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
  • Direct inzicht in de prestaties van Actian ETL & Data Integratie
naar ETL Guide

Actian ETL & Data Integratie

Hieronder presenteren we een bondige samenvatting van ons recent geactualiseerde, onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek naar de softwareleverancier Actian en zijn productportfolio (zoals Actian Avalanche, Actian Dataconnect en Actian Dataflow). Actian ETL & Data Integratie scoort in ons onderzoek beter dan Hitachi Vantara maar iets slechter dan Precisely. Actian is kwalitatief het beste in data connectiviteit en komt het minst sterk uit de bus wat betreft masterdata management. De belangrijkste voor- en nadelen van Actian Data Integration, binnen de context van ETL & Data Integratie, hebben we per onderwerp (DI, Extract Transform Load, datareplicatie en datakwaliteit) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals Actian Avalanche, Actian Dataconnect en Actian Dataflow et cetera.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort Actian ETL & Data Integratie op diverse onderdelen?

Score van Actian Data Integration software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier Actian ETL & Data Integratie. Een leverancier kan maximaal 100% scoren. Bron: de ETL & Data Integratie Guide 2022. Wil je verdieping en meer informatie over de onderzoeksverantwoording? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek hebben we in detail gekeken naar alle relevante producten van Actian software. We onderzochten maar liefst 290 aspecten. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit een totaal onafhankelijk perspectief en onze jarenlange ervaring in de Data Integratie-markt. Onderstaande scorekaart laat zien wat de sterke en minder sterke kanten zijn van Actian Data Integration vergeleken met de concurrentie.

De Actian-analyse is gerealiseerd door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 1.270 documenten verder weten we dat Actian uitblinkt in data connectiviteit. In dit proces hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een senior expert op het vlak van ETL & Data Integratie een voorname rol gespeeld bij het trekken van conclusies.

Actian en het complete ETL & Data Integratie productportfolio

Actian kent (minimaal) 5 producten in de sfeer van ETL & Data Integratie. Op volgorde van relevantie rangschikken en beschrijven we de producten hieronder:

Wat is Actian Data Integration?

In deze sectie portretteren we Actian Data Integration, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Actian Avalanche, Actian Dataconnect, Actian Dataflow en Actian NoSQL Object Database. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle functionaliteiten (100+) van Actian Data Integration? Open dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Wil je een Actian Data Integration specialist inhuren?

Wil je een Actian Data Integration ontwikkelaar inhuren die voor jou een berg werk kan verzetten en een Actian Data Integration-applicatie kan implementeren? Of wil je een robuuste, mooie applicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals Actian Dataconnect, Actian Avalanche en Actian Dataflow? Onze specialisten zijn je graag van dienst. Actian Data Integration ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Wat is Actian Avalanche?

In dit deel portretteren we Actian Avalanche, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je het fijne weten van alle kenmerken (100+) van Actian Avalanche? Download hier direct onze ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Wat is Actian Dataconnect?

Hieronder geven we een beschrijving van Actian Dataconnect, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Actian Dataconnect-software kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle karakteristieken (100+) van Actian Dataconnect? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van Actian Dataconnect software.
Afbeelding van Actian Dataconnect tools.
Schema van Actian Dataconnect.
Figuur 2, 3 en 4: Diverse figuren laten de werking zien van Actian Dataconnect. Klik op een afbeelding om die te vergroten.

Wat is Actian Dataflow?

In deze paragraaf beschrijven we Actian Dataflow, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Actian Dataflow-software kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Wil je het fijne weten van alle kenmerken (100+) van Actian Dataflow? Open dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Screenshot van Actian Dataflow software.
Afbeelding van Actian Dataflow tools.
Schema van Actian Dataflow.
Figuur 5, 6 en 7: Verschillende afbeeldingen tonen de werking van Actian Dataflow. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Wat is Actian NoSQL Object Database?

In deze sectie portretteren we Actian NoSQL Object Database, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Actian NoSQL Object Database-software kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je benieuwd naar alle features (100+) van Actian NoSQL Object Database? Bestel dan hier de ETL & Data Integratie Guide™ 2022.

Drie recente innovaties Actian Data Integration-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Actian een negatieve lijn met betrekking tot ETL & Data Integratie-functionaliteit en support voor besturingssystemen, cloudplatforms en connectiviteit. De laatste innovaties liggen op het terrein van data connectiviteit > Redshift, data infrastructuur > cloud platforms en data connectiviteit > Google BigQuery.

Van Actian ETL & Data Integratie hebben we de laatste updates beoordeeld. Hieronder kun je de respectievelijke versienummers bekijken van alle ons bekende ETL & Data Integratie-producten van Actian:

Achter elk product noteren we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Actian Avalanche, Actian Dataconnect en Actian Dataflow?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van Actian ETL & Data Integratie te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van Actian kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Daarnaast is het tegenwoordig aan te raden om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van Actian Avalanche, Actian Dataconnect en Actian Dataflow zijn misschien niet de grootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support beperken natuurlijk wel je toekomstige investeringsruimte.

De voor- en nadelen van Actian Data Integration

Tag cloud van Actian Data Integration tools.Figuur 8: Word cloud van de pros en cons van Actian ETL & Data Integratie

Lees verder in de volgende themaparagrafen, daar benoemen we alle voor- en nadelen van Actian ETL & Data Integratie, Actian Avalanche, Actian Dataconnect en Actian Dataflow, et cetera. Deze zijn niet in beton gegoten, dat wil zeggen: Actian kan momenteel werken aan het verbeteren van bestaande en het ontwikkelen van ontbrekende functionaliteit (zoals ondersteuning voor Apache Kafka, adresverificatie, Teradata database, realtime data integratie, SSAS en ABAP). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Deel je mening over Actian hier

Laat hier een review achter over Actian ETL & Data Integratie. Je observaties kunnen dan gaan meewegen bij een nog beter onderbouwde review van de resultaten van Actian Data Integration.

1. Actian Data Connectiviteit

60%

Actian scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek goed op het onderdeel ‘Data Connectiviteit’, gegeven dat ze hierop 60% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: Amazon Redshift, MongoDB, JSON en NoSQL. In totaal onderzochten we 49 aspecten in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Connectiviteit? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

2. Actian Data Infrastructuur

56%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek goed op het onderwerp ‘Data Infrastructuur’. De score bedraagt 56%. De volgende criteria zijn gehanteerd: open source, besturingssysteem, datavirtualisatie, interoperabiliteit, sandbox, datatransmissie en enterprise service bus. In totaal onderzochten we 91 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Data Infrastructuur? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. Actian Datamanagement

50%

Actian scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek goed op het onderwerp ‘Datamanagement’. De score bedraagt 50%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: scheduling, datamigratie, datapijplijnen, streamingdata, data mapping, data extractie en database containers. We hebben daarbij de volgende vier producten onderzocht: Actian Dataconnect, Actian Dataflow, Actian Data Integration en Actian NoSQL Object Database. In totaal onderzochten we 71 criteria in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Datamanagement? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide 2022.

4. Actian Data Integratie

48%

Actian doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het onderwerp ‘Data Integratie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 48%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: data integriteit, data ingestion, data integratie patronen, enterprise data fabric, IoT integratie, cloud-native data integratie en met de hand gecodeerde data integratie taken. We hebben daarbij de volgende drie producten bekeken: Actian Dataconnect, Actian Avalanche en Actian Data Integration. In totaal onderzochten we 171 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

5. Actian Metadata Management

38%

Actian scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke ETL & Data Integratie onderzoek matig op het onderdeel ‘Metadata Management’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 38%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: gegevenscatalogus en data lineage. In totaal onderzochten we 7 features binnen deze discipline. Ben je enthousiast over het onderwerp Metadata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

6. Actian Data Governance

35%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Data Governance’ met een score van 35%. De volgende criteria zijn gehanteerd: DataOps, databescherming, data privacy, test data en data anonimisering. In totaal onderzochten we 12 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Gids 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Actian Self-service Integratie

30%

Actian scoort in ons objectieve ETL & Data Integratie-onderzoek matig op het thema ‘Self-service Integratie’. De score bedraagt 30%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service datapreparatie, self-service data integratie, self-service datamanagement, self-service dataprofiling en self-service dataopschoning. In totaal onderzochten we 8 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service Integratie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

8. Actian Datakwaliteit Management

23%

De leverancier Actian scoort in ons actuele ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Datakwaliteit Management’, gegeven dat ze hierop 23% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: data profiling, business rules, data opschoning, adresverificatie, financiële datakwaliteit, data matching en opschonen adressen. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Datakwaliteit Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Studie.

9. Actian Datareplicatie

23%

Actian scoort in ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Datareplicatie’, gegeven dat ze hierop 23% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datasynchronisatie, databasereplicatie, SQL replicatie, transactionele replicatie, replicatiemodel, bestandsreplicatie en handmatige replicatie. In totaal onderzochten we 32 aspecten in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Datareplicatie? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

10. Actian Masterdata Management

13%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Masterdata Management’, gegeven dat ze hierop 13% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: masterdata integratie, locatiedata, masterdatareplicatie, masterdatakwaliteitsmanagement, locatiemasterdata en leveranciersmasterdata. In totaal onderzochten we 17 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Masterdata Management? Download dan hier onze ETL & Data Integratie Guide.

In welke sectoren is Actian ETL & Data Integratie het meest actief?

In ons onafhankelijke ETL & Data Integratie-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier actief is. Dit is de sector waar Actian (zeer) populair is: gezondheidszorg.

Trainingen en incompany-opleidingen Actian ETL & Data Integratie

De docenten van Passionned Group geven diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ETL & Data Integratie maar kunnen ook specifieke Actian trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende software: Actian Avalanche, Actian Dataconnect en Actian Dataflow. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Finaal oordeel: Actian Data Integration scoort redelijk

Actian heeft een compact productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons ETL & Data Integratie-onderzoek. Actian ETL & Data Integratie innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en is het sterkst in data connectiviteit.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Actian ETL & Data Integratie specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk ETL & Data Integratie advies en de implementatie van ETL & Data Integratie oplossingen. Wij helpen grote en kleine overheden en bedrijven verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST