contact

Vastgoed & woningcorporaties

Binnen de sector vinden we een aantal branches: vastgoedmanagement, makelaardij, bouwondernemingen en woningcorporaties. De sector heeft te maken met behoorlijke uitdagingen, aangezien de vastgoedprijzen de pan uit rijzen, veel bouwbedrijven grote moeite hebben om personeel te vinden, de transitie van gas naar elecitriciteit en er meer en meer regulering vanuit de overheid plaatsvindt.

De hoge rendementen zijn weer terug

Woningcorporaties hebben te maken met de integrale vpb-plicht, heffingswet, scheefwonen en geringe huurstijging. De makelaardij kampt met aanhoudende groei van het gebruik van internet als makelaarsmedium in een markt die op dit moment veel beweging laat zien. De marges lopen hoog op, maar de druk neemt ook toe. De beleggingen op (commercieel) vastgoed kunnen over langere tijd sterk wisselen, maar de hoge rendementen uit het verleden zijn weer terug.

Onze dienstverlening

Wij werken voor een flink aantal vastgoed- en bouwbedrijven en woningcorporaties. Deze organisaties brengen hun processen en strategie met succes op orde door implementatie van performance management en Business Intelligence. Hierbij zijn strategiekaarten richtinggevend en helpen om in een dynamische markt te opereren op het scherpst van de snede. Ze helpen om te sturen op wat echt kritisch is voor het behalen van maatschappelijk en financieel rendement.

Reductie van ICT kosten en slimmer werken

Een betere alignment tussen processen en IT zorgt voor een sterke reductie in ICT kosten zorgt tevens ervoor dat medewerkers en klanten slimmer kunnen werken in een digitale omgeving met enterprise portals. Projecten in de vastgoedsfeer, maar ook de interne Business Intelligence projecten hebben een hogere kans van slagen gekregen door dat ook gekeken wordt naar competenties van slimmere managers en de succesfactoren van projecten.

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Dit zijn onze referenties in het vastgoed en bij woningcorporaties:

Best practices:

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST