Rick van der Linden


18 jaar ervaring in BI & analytics

Rick van der Linden heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente en heeft bijna 18 jaar ervaring op het gebied van implementaties van Business Intelligence.

Rick is begonnen als functioneel beheerder

Rick van der Linden, senior BI-consultantIn 2000 is Rick begonnen bij Compaq Computers als functioneel beheerder CRM. Bij Compaq Computers heeft hij diverse werkzaamheden verricht waaronder het beheer van de business intelligence omgeving, het verzorgen van de sales funnel rapportage en de sales compensation rapportages.

Sturen op cijfers en een groter marktaandeel

In 2004 is ging hij bij Universal Music Nederland aan de slag. Hier heeft hij Business Objects geïmplementeerd en de organisatie daarmee voorzien van stuurinformatie. Door te sturen op cijfers heeft Universal Music zijn marktaandeel in de daaropvolgende jaren flink kunnen uitbouwen.

Start als freelancer

Specialisaties

Business Intelligence framework
✓ Business Intelligence engagement
✓ User stories / business analyse

In 2006 is hij begonnen als freelance Business Objects specialist en heeft gewerkt voor onder andere Nationale Nederlanden, De Nederlandsche Bank en van 2007 tot en met 2012 bij Dunea (voorheen Duinwaterbedrijf Zuid Holland).

Hier kreeg hij wederom de gelegenheid om een business intelligence omgeving aan te pakken, te professionaliseren en het rendement op de omgeving te verhogen. Dit leidde onder andere tot een besparing van circa vier FTE bij de afdeling financiën.

Rick helpt nu bij transities

Sinds 2013 werkt hij voor de Passionned Group, met als missie: BI afdelingen te helpen om de transitie te maken van rapportenfabriek naar interne consultancy. Belangrijkste leidraad hierbij is het gedachtegoed van “De Intelligente Organisatie”. Om als afdeling BI serieus genomen te worden zijn successen onontbeerlijk.

Rendement op BI kan omhoog

Als geen ander ziet Rick van der Linden de kansen om het rendement op business intelligence te verhogen. De kritische succesfactoren: bruggen slaan tussen BI en de business, gedegen informatie analyse en een nauwkeurige uitvoering.

neem contact met mij op

Reviews over "Rick van der Linden"

J.W. van Tongeren | Rabo Real Estate Finance | 30 juli 2018

Rick is een gedreven BI consultant die snel nieuwe materie/business doorleeft en weet door te vertalen in goed toepasbare BI voor zijn opdrachtgever. Rick werkt op een prettige manier samen en weet anderen goed te enthousiasmeren. Daarnaast is hij proactief, positief kritisch en altijd op zoek naar het creëren van nog meer business value.

Plaats review

Geef je mening over dit product of deze dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met rick van der linden: een ervaren bi consultant of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Rick van der Linden, Senior BI-consultant

ir. RICK VAN DER LINDEN

Senior BI-consultant

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
15